ΠΑΟΚ: Η μοναδική ομάδα της SL1 που «στέλνει» παίκτες στο Euro 2021!

ΠΑΟΚ: Η μοναδική ομάδα της SL1 που «στέλνει» παίκτες στο Euro 2021!
Πάμφτωχη η εκπροσώπηση της Superleague 1 στο εφετινό Euro, καθώς μόνο δύο παίκτες του ΠΑΟΚ θα συμμετάσχουν στο Euro. Kαι ο αρχηγός της Εθνικής Φινλανδίας που ανήκε στην ΑΕΛ...

O Φερνάντο Σάντος «έκοψε» και τον Σα και τον Σεμέδο (άδικα ίσως), ενώ ο Μπρούμα δεν είχε πολλές πιθανότητες ούτως ή άλλως: ο Ολυμπιακός δεν θα έχει παίκτη του στο Euro.

O Σάκχοφ έμεινε εκτός αποστολής της Ουκρανίας, το ίδιο ο Νταμιάν Σιμάνσκι από την Πολωνία και ο Τάνκοβιτς από τη Σουηδία: χωρίς εκπρόσωπο η ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανέναν υποψήφιο: οι πιο ποιοτικοί του Ευρωπαίου ξένοι (Σένκεφελντ, Μακέντα, Χουάνκαρ, Βέλεθ, οι Βιγιαφάνιες – Μαουρίσιο κατάγονται από... άλλη Ήπειρο) για διαφορετικούς λόγους απείχαν έτη φωτός από την όποια πιθανότητα κλήσης στην εθνική ομάδα τους.

Το ίδιο ισχύει και για τον Αρη των Μπρούνο Γκάμα, Μπερτόλιο, Σάσα, Ροζ, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Τζέγκο, Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Κάτσε, Ματίγια, Σαντέ Σίλβα, Ντουάρτε: άπειροι ξένοι, ουδείς στο Euro!

Ο Κρμέντσικ πανηγυρίζει το γκολ στον τελικό Κυπέλλου

M' αυτά και μ' αυτά, μία και μοναδική είναι η ομάδα της Superleague 1 που θα στείλει παίκτη στο Euro. Ο ΠΑΟΚ! Και μάλιστα όχι έναν, αλλά δύο. Αμφότεροι επιθετικοί, συνήθως μάλιστα ο ένας... αντικαθιστά τον έτερο, σπανίως παίζουν μαζί ως δίδυμο. O 28χρονος δανεικός από την Μπριζ Μίχαελ Κρμέντσικ ολοκλήρωσε τη γεμάτη σεζόν του με 40 ματς (12 γκολ/6 ασίστ) στις δύο ομάδες και θα είναι ο ένας από τους τέσσερις επιθετικούς της Τσεχίας, μαζί με τον Πάτρικ Σικ της Λεβερκούζεν, τον Ματέι Βίντρα της Μπέρνλι και τον γνωστό μας Τόμας Πέκχαρτ, ο οποίος έβγαλε το «πολυβόλο» του και έγραψε 24 γκολ σε 33 ματς με τη Λέγκιας Βαρσοβίας! Μετά από 15 γκολ σε 48 ματς με την Ενωση από την οποία είχε αποχωρήσει το 2017, ο πανήψυλος (1,94 μ.) φορ είχε παίξει με επιτυχία στη Χάποελ Μπερ Σεβά και στη Λας Πάλμας, του Σέρχιο Αραούχο...

Ο δεύτερος επιθετικός που «στέλνει» ο ΠΑΟΚ στο Euro είναι... 100% δικός του. Ο Κάρολ Σφιντέρσκι που κόστισε πριν από δυόμισι χρόνια μόλις δύο εκατ. Ευρώ (στη Γιαγκελόνια) κέρδισε με το σπαθί του μια θέση στο ρόστερ του γνωστού μας Πάουλο Σόουζα, ο οποίος – για όσους δεν το γνωρίζουν – είναι ο προπονητής της Εθνικής Πολωνίας από τον Ιανουάριο. Μαζί με τον κορυφαίο ευρωπαίο φορ, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, τον Αρκάντιους Μίλικ της Μαρσέιγ και τους Σβιέρτσοκ (Πιαστ) και Κοβνάτσκι (Ντίσελντορφ), θα διεκδικήσει μια θέση μαζί με τη Σουηδία και τη Σλοβακία στον πέμπτο όμιλο που έχει απόλυτο φαβορί τους Ισπανούς.

Ο Σπαρβ στη Λεωφόρο με αντίπαλο τον Αϊτόρ

Εκτός από τον ΠΑΟΚ υπάρχει κι' άλλη μία ελληνική ομάδα που θα έχει εκπρόσωπο στο Euro. Ομάδα της Superleague 2 πια. Η ΑΕΛ του Φινλανδού Τιμ Σπαρβ! Πολύ αργός, πολύ δυνατός, πανύψηλος (1,94 μ.), αμυντικός χαφ παλαιάς κοπής. O αρχηγός της Φινλανδίας του Πούκι του Ρόμπιν Λουντ! Μετά από έξι χρόνια στη δανέζικη Μίντιλαντ, πήγε στον κάμπο το καλοκαίρι, προφανώς δεν βοήθησε την ΑΕΛ όσο προσδοκούσαν οι διοικούντες και οι οπαδοί της, έπαιξε σε 19 ματς και αποχωρεί. Φεύγει, αλλά η ιστορία γράφει «ΑΕΛ» στην ομάδα που τον... ταξιδεύει στο Euro.

* Υποσημείωση: το κυπριακό πρωτάθλημα θα έχει επτά εκπροσώπους στο Εuro. Δυο Σκοπιανούς της ΑΕΚ Λάρνακας (Τριτσκόφσκι, Σπιρόφσκι), δυο Φινλανδούς της Πάφου (Αραγιούρι, Βολακάρι) και τρεις της Ομόνοιας: τους Σλοβάκους Χούμποστσαν – Ντούρις και τον Ούγγρο στόπερ, Ανταμ Λανγκ.

 

EURO Τελευταία Νέα