Euro 2020: «Καμπανάκι» για Γερμανία - Ολλανδία, στο… ρελαντί Γαλλία και Αγγλία

Euro 2020: «Καμπανάκι» για Γερμανία - Ολλανδία, στο… ρελαντί Γαλλία και Αγγλία
Σκωτία και Δανία αποδείχθηκαν ζόρικοι αντίπαλοι στο πρώτο φιλικό τεστ για Ολλανδία (2-2) και Γερμανία (1-1) αντίστοιχα, την ώρα που η Γαλλία επικρατούσε εύκολα της Ουαλίας (3-0) και η Αγγλία πολύ πιο δύσκολα της Αυστρίας (1-0). Ανησυχία για Αλεξάντερ-Άρνολντ που αποχώρησε τραυματίας.

Στον απόηχο των τελικών κλήσεων του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, η Αγγλία υποδέχθηκε την Αυστρία στο Μίντλεσμπρο, στο πρώτο φιλικό τεστ ενόψει Euro. Μπορεί, όμως, ο πίνακας του σκορ να μοιάζει ενθαρρυντικός (1-0), αλλά τα Τρία Λιοντάρια έχουν πολλά να λύσουν αν θέλουν να το… φέρουν σπίτι τους στους στο τέλος της διοργάνωσης.

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας έδωσε χρόνο και στους «κομμένους» Λίνγκαρντ, Γουότκινς, Γουόρντ-Πράουζ, Γουάιτ, έδειξε τις προθέσεις του στο θέμα των πλάγιων μπακ ξεκινώντας από αριστερά τον Τρίπιερ και από δεξιά τον Αλεξάντερ-Άρνολντ και στην επίθεση ο Μπουκάγιο Σάκα «ξελάσπωσε» στο 57’, ανοίγοντας λογαριασμό με το εθνόσημο από λάθος στην άμυνα των Αυστριακών.

Από εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι (στον 3ο όμιλο του Euro) βρήκαν ουκ ολίγες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν μέχρι το φινάλε και μπορεί αυτό να μην έγινε, αλλά οι Άγγλοι έχουν ήδη μεγάλο λόγο να ανησυχούν. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ αποχώρησε με ενοχλήσεις στον αστράγαλο και άπαντες κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα» αναφορικά με την κατάστασή του.

Δεν έπεισε η Ολλανδία

Ολλανδία και Σκωτία στο πιο δυνατό τεστ ενόψει EURO αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο São João da Venda. Ο Φρανκ ντε Μπουρ παρουσίασε τους Οράνιε με 5-3-2, ωστόσο δεν έμεινε ικανοποιημένος από την αμυντική εικόνα της ομάδας του, η οποία παρουσιάστηκε ανέτοιμη λίγο πριν τη σέντρα της διοργάνωσης. Αντίθετα, οι Σκωτσέζοι εκμεταλλεύθηκαν τα κενά των αντιπάλων και βρήκαν δυο φορές δίχτυα. Η Σκωτία άνοιξε το σκορ με τον Χέντρι στο 11ο λεπτό, ωστόσο έξι λεπτά αργότερα ο Ντεπέι έφερε το ματς στα ίσα. Με γκολ του Νάισμπετ στο 64΄η Σκωτία πήρε προβάδισμα, αλλά στο 89' πάλι ο Ντεπάι ισοφάρισε σε 2-2.

«Καμπανάκι» για Γερμανία

Η Γερμανία αναμετρήθηκε με τη Δανία στο Ίνσμπρουκ με τις δύο ομάδες ν' αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1. Ο Γιόαχιμ Λεβ ξεκίνησε τον Νόιχαους στον άξονα δίπλα στον Κίμιχ και ο πρώτος άνοιξε το σκορ για τη Μάνσαφτ λίγο μετά από την έναρξη του δευτέρου μέρους (48'). Οι Δανοί δεν μπόρεσαν ν' απομακρύνουν την μπάλα επιδεικνύοντας χαρακτηριστική αδράνεια και ο μέσος της Γκλάντμπαχ από κοντά νίκησε τον Κάσπερ Σμάιχελ. Η Δανία ισοφάρισε με έναν παίκτη που αγωνίζεται στην Bundesliga. Ο Γιουσούφ Πόουλσεν με εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό μετά την εξαιρετική διαγώνια πάσα του Κρίστιαν Έρικσεν διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Υποτονικοί οι Γερμανοί με τον Μίλερ στην κορυφή να δυσκολεύεται να βρει χώρους και τα κέφια των Γκνάμπρι, Σανέ να μην αποφέρουν καρπούς. Οι Δανοί από την άλλοι ήταν πιο κοντρολαρισμένοι με τον Μπρέθγουεϊτ να δίνει αρκετές μάχες και ν' ανοίγει χώρους στους Σκοβ Όλσεν και Πόουλσεν.

Επιστροφή Μπενζεμά με... τριάρα!

Ο Μπενζεμά επέστρεψε έπειτα τον Οκτώβριο του 2015 και η Γαλλία στο δυνατό φιλικό τεστ με την Ουαλία παρουσιάστηκε έτοιμη για το EURO. Οι Τρικολόρ επικράτησαν 3-0 κι έδειξαν πως βρίσκονται σε ιδανικό μομέντουμ, αν και οι Ουαλοί έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 26ο λεπτό λόγω αποβολής του Νέκο Γουίλιαμς. Ο Καρίμ Μπενζεμά είχε την ευκαιρία στο 27' να βρει δίχτυα, ωστόσο νικήθηκε από τον Γουόρντ από την άσπρη βούλα. Οι παίκτες του Ντεσάν είχαν τον απόλυτο έλεγχο και πήραν το προβάδισμα στο 34' με τον Μπαπέ. Ο Γκριεζμάν στο 48' πέτυχε το 2-0 και ο Ντεμπελέ στο 79' διαμόρφωσε το 3-0.

 

EURO Τελευταία Νέα