Euro: Μετατέθηκε για την Παρασκευή η απόφαση για Μπιλμπάο, Δουβλίνο και Μόναχο

Gazzetta team
Euro: Μετατέθηκε για την Παρασκευή η απόφαση για Μπιλμπάο, Δουβλίνο και Μόναχο

bet365

Η UEFA μετέθεσε για την Παρασκευή (23/4) την οριστική της απόφαση για το Μπιλμπάο, το Δουβλίνο και το Μόναχο ως έδρες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί το καλοκαίρι (11/6 - 11/7).

Η απόφαση για τις τρεις οικοδέσποινες πόλεις του Euro 2020 που δεν έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία φιλάθλων (Μπιλμπάο, Δουβλίνο και Μόναχο) επρόκειτο να ληφθεί τη Δευτέρα (19/4), ωστόσο (εν μέσω του σεισμού που προκάλεσε η ανακοίνωση σύστασης της European Super League) η λήψη της μετατέθηκε για την Παρασκευή (23/4).

«Στην Εκτελεστική Επιτροπή παρουσιάστηκαν διάφορες επιλογές για αγώνες που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο Μπιλμπάο, το Δουβλίνο και το Μόναχο, όπου δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη παρουσία θεατών.

Η Επιτροπή ανέθεσε στη διοίκηση της UEFA να καταρτίσει συγκεκριμένες προτάσεις για την τελική απόφαση που θα ληφθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021», αναφέρει η ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Οι τρεις πόλεις (San Mames, Allianz Arena και Aviva Staidum τα αντίστοιχα γήπεδα) «τρέχουν» για να μην αποκλειστούν, ενδεχόμενο που άφησε ανοικτό ο Αλεκσάντερ Τσεφέριν με δηλώσεις του στις 16 Μαρτίου.

Η UEFA ανακοίνωσε στις 9 Απριλίου τις λεπτομέρειες για την επιστροφή των φιλάθλων στο επερχόμενο Euro, με 8 πόλεις ως διοργανώτριες, ενώ στις 13 του μήνα έγιναν 9, καθώς το «πράσινο φως» πήρε και το «Ολίμπικο» στη Ρώμη (με 17.500 θεατές).

Το μάξιμουμ των φιλάθλων που θα δουν από κοντά αγώνα της τελικής φάσης θα είναι οι 67.215 θεατές, χωρητικότητα της «Puskas Arena» στη Βουδαπέστη. Της μόνης έδρας που εγγυάται ως τώρα το 100% της προσέλευσης, θέτοντας, όμως, αυστηρά υγειονομικά στάνταρ και προϋποθέσεις προς τους θεατές για την είσοδό τους.

Η Αγία Πετρούπολη και το Μπακού θα επιτρέψουν το 50%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 33-34.000 φιλάθλους στο «Κρεστόφσκι» και το «Ολυμπιακό Στάδιο» αντίστοιχα, ενώ Άμστερνταμ, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη και Γλασκώβη έχουν δώσει το «πράσινο φως» για προσέλευση στο 25-33% των γηπέδων.

Άμστερνταμ, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη και Αγία Πετρούπολη, μάλιστα, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ως το τέλος Απριλίου να αυξήσουν το ποσοστό προσέλευσης.

Παράλληλα, είναι ήδη γνωστό ότι η Αγγλία και το Λονδίνο θα φιλοξενήσουν ματς με φιλάθλους κατά 25% της χωρητικότητας του «Γουέμπλεϊ» (22.500 θεατές) για τα ματς του ομίλου και τη μία αναμέτρηση των «16», με τον αριθμό να προβλέπεται ότι θα διπλασιαστεί για τα ημιτελικά και τον τελικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βόμβα στο ποδόσφαιρο: 12 μεγάλες ομάδες της Ευρώπης ίδρυσαν επισήμως τη Super League
Τσέφεριν: «Όσοι παίξουν στην ESL δεν θα πάνε στο Μουντιάλ ή το Euro»!
Champions League: Εγκρίθηκε το format για το 2024!
UEFA: Θέλει άμεσο αποκλεισμό των 12 ομάδων της European Super League!
Συμφωνείτε με την δημιουργία της European Super League; (poll)

 

Τελευταία Νέα