Ο Σιώπης «έσβησε» (και) τον Κανάλες, ενώ ο Φαν'τ Σιπ χρησιμοποίησε 4 δεξιούς εξτρέμ!

Γιώργος Ντυμένος
Ο Σιώπης «έσβησε» (και) τον Κανάλες, ενώ ο Φαν'τ Σιπ χρησιμοποίησε 4 δεξιούς εξτρέμ!

bet365

Ο 27χρονος ανασταλτικός μέσος έκανε στη Γρανάδα το κορυφαίο του παιχνίδι με την Εθνική, ενώ ο Ολλανδός έβαζε συνεχώς «φρέσκα» πόδια στη δεξιά του πλευρά
Με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) θα επιστρέψει η Ελλάδα από την Ισπανία και η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.
Ο Μπακασέτας ήταν ο σκόρερ της, οι Ζέκα, Μπουχαλάκης, Τσιμίκας, Μασούρας, Τζαβέλλας και όχι μόνο διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου, αλλά ο Σιώπης ήταν η μεγάλη «αποκάλυψη». Ο 27χρονος έκανε ίσως το κορυφαίο του παιχνίδι με το εθνόσημο στο στήθος και με την παρουσία του στο δεύτερο μισό επέτρεψε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας να «σβήσει» το ματς. Η Ελλάδα από την ανάπαυλα και ύστερα δεν δέχθηκε «καθαρή» φάση και ο χαφ της Αλάνιασπορ το πιστώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Ο Σιώπης επί χάρτου έπαιζε δεξιός εσωτερικός, αλλά συχνά εναλλάσσονταν με τον Ζέκα ως το κλασικό «6άρι» και εκείνοι που είχαν την... ατυχία να πέφτουν πάνω του ήταν κυρίως οι Πέδρι, Κανάλες. Ο δεύτερος μάλιστα έγινε με... συνοπτικές διαδικασίες λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.
Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός της Μπέτις ήταν από τους πλέον δραστήριους του πρώτου μισού και προσέξτε μία λεπτομέρεια. Μέσω του wyscout βλέπουμε πως στο διάστημα 31'+45'+ είχε 18/18 σωστές μεταβιβάσεις, εκ των οποίων οι 4/4 ήταν ή στο «κουτί» του Βλαχοδήμου ή ευρύτερα στο επιθετικό τρίτο των «φούριας ρόχας».Ετσι από τα πόδια του ξεκινούσαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις για τα καρέ της «γαλανόλευκης». Από την αρχή του δεύτερου μισού όμως και σχεδόν μέχρι τη στιγμή που αντικαταστάθηκε από τον Χιλ είχε μόλις 6/7 πάσες (δηλαδή λιγότερες από τις μισές στο ίδιο χρονικό διάστημα του 31'+45'+), εκ των οποίων καμία εύστοχή του δεν πήγε μπροστά. Δηλαδή (και) ο Σιώπης τον έθεσε εκτός δημιουργικής «εξίσωσης» του Λουίς Ενρίκε.
Γενικότερα ο 27χρονος τα πήγε πολύ καλά και μέσω της πλατφόρμας παρατηρούμε πως κατέγραψε 55% επιτυχία στις «μονομαχίες» του (5/9), 3 κοψίματα και 4 επανακτήσεις κατοχής.
Την ίδια στιγμή ακόμη ένα αξιοπρόσεκτο εύρημα από τη χθεσινή αναμέτρηση της Γρανάδα είναι το πώς διαχειρίστηκε ο Φαν'τ Σχιπ την πίεση που ασκήθηκε στη δεξιά του πλευρά. Εκτός από τον Σιώπη που έδινε βοήθειες, είδαμε τον Ολλανδό κόουτς να χρησιμοποιεί από εκεί 4 διαφορετικούς παίκτες, δείγμα πως ήθελε συνεχώς «φρέσκα» πόδια. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν o Λημνιός, από το 46' μέχρι το 65' ο Μασούρας, από εκείνο το χρονικό σημείο και ως ο 78' ο Μπακασέτας και έκτοτε μέχρι το φινάλε ο Φορτούνης. Κάτι που επέτρεψε στην Εθνική να απορροφήσει την πίεση των γηπεδούχων οι οποίοι εκτός από μία παράλληλη του Γκαγιά στο 75', δεν «καρδιοχτύπησαν» άλλη φορά ουσιαστικά από εκεί.
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα