Ανγκελόφσκι στο gazzetta.gr: «Κάποτε χάναμε από την Ανδόρα, τώρα δεν φοβόμαστε κανέναν»

Ανγκελόφσκι στο gazzetta.gr: «Κάποτε χάναμε από την Ανδόρα, τώρα δεν φοβόμαστε κανέναν»

bet365

Ο αρχιτέκτονας της πρόκρισης της Βόρειας Μακεδονίας στα τελικά του Euro, Ιγκόρ Ανγκελόφσκι μίλησε στο gazzetta.gr για την τεράστια πρόοδο που συντελέστηκε στη γειτονική χώρα, τον Γκόραν Πάντεφ, αλλά και την δίψα για νέες διακρίσεις!

Η αλματώδης πρόοδος που κατέγραψε την τελευταία πενταετία η Βόρεια Μακεδονία, κορυφώθηκε με την εκτός έδρας επικράτηση επί της Γεωργίας (0-1) που σήμανε την ιστορική πρόκριση στα τελικά του Euro.

Ο άνθρωπος που άλλαξε τον ρου της ποδοσφαιρικής ιστορίας του εθνικού συγκροτήματος της γειτονικής χώρας είναι ο Ιγκόρ Ανγκελόφσκι, ο οποίος κατάφερε την τελευταία πενταετία να ανεβάσει επίπεδο τους διεθνείς καταφέρνοντας να τους εμπνεύσει. Μια από τις πρώτες ενέργειες του ήταν να πείσει τον μεγάλο ηγέτη και κορυφαίο ποδοσφαιριστή στην ιστορία της χώρας, Γκόραν Πάντεφ να επιστρέψει στην εθνική ομάδα.

Στηριζόμενος σε μια νέα φουρνιά αξιόλογων ποδοσφαιριστών όπως οι Ριστόφσκι, Αλιόσκι, Έλμας, Αντέμι, Τραϊκόφσκι και Μπάρντι δημιούργησε ένα αξιόμαχο σύνολο, το οποίο οδήγησε την Βόρεια Μακεδονία από το ναδίρ του 2004 όταν έχανε από την Ανδόρα, στην πρόκριση του Euro. Παράλληλα, τρέχει αήττητο εφτά αγώνων.

Ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας, Ιγκόρ Ανγκελόφσκι εξήγησε στο gazzetta.gr πως με μια σειρά κινήσεων κατάφερε να πείσει τους παίκτες να πιστέψουν στο όνειρο του Euro.

Κόουτς, υπάρχει κάποιο μυστικό πίσω από την επιτυχία σας; Τι άλλαξε τα τελευταία χρόνια και η εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας έγινε πιο ανταγωνιστική;

«Άλλαξε η νοοτροπία της ομάδας. Είχαμε φτάσει στο σημείο να χάνουμε από την Ανδόρα. Το επίπεδο μας ήταν πολύ χαμηλό, αλλά αυτό άλλαξε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η επιστροφή του Γκόραν Πάντεφ. Έπειτα από τρία χρόνια κατάφερα να τον πείσω να γυρίσει εξηγώντας του, τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα. Δημιουργήσαμε ένα κράμα νέων και έμπειρων παικτών, αλλά χρειαζόμασταν έναν ηγέτη που βρήκαμε στο πρόσωπο του Πάντεφ. Έτσι η ομάδα άρχιζε να αλλάζει σταδιακά».

Ποιο θεωρείτε είναι το μεγάλο ατού της ομάδας;

«Γίναμε ομάδα με την πραγματική έννοια της λέξης δεν υπήρχαν προβλήματα ανάμεσα μας. Είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά. Είμαι χαρούμενος που αυτή η ιστορική επιτυχία έρχεται με την συμπλήρωση 30 ετών από την ανεξαρτησία της χώρας».

Τι αντιπροσωπεύει αυτή τη στιγμή ο Πάντεφ για σας;

«Ο Πάντεφ είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χώρας όλων των εποχών. Η παρουσία του και μόνο εμπνέει και δίνει κίνητρο στους νεότερους ποδοσφαιριστές. Είναι ο αρχηγός μας. Έχει κατακτήσει τίτλους, αλλά και το Champions League στην Ιταλία».

Πιστεύετε πως μπορείτε να εξελιχθείτε σε ομάδα-έκπληξη στo Euro; Τι μπορούμε να περιμένουμε;

«Γιατί όχι; Θα πρέπει όμως να κάνουμε καλή προετοιμασία και να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο Euro. Απέναντι μας βρίσκονται Αυστρία, Ουκρανία και Ολλανδία. Δεν θα είναι εύκολα ασφαλώς, αλλά δεν φοβόμαστε. Βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο και μπορούμε να φέρουμε καλά αποτελέσματα».

Αρκετοί διεθνείς αγωνίζονται σε μεγάλα πρωτάθλημα. Είναι τούτη η «χρυσή» γενιά του ποδοσφαίρου της χώρας σας;

«Έχουμε αρκετούς νέους παίκτες που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Υπάρχει σίγουρα η ποιότητα στην ομάδα για να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον».

Μετά τον Πάντεφ ποιος θα σηκώσει το βάρος; Πιστεύετε ο Έλμας μπορεί να τον διαδεχθεί επάξια;

«Ο Έλμας αγωνίζεται σε έναν μεγάλο σύλλογο, όπως είναι η Νάπολι και έχει δείξει πως διαθέτει ηγετικά χαρακτηριστικά. Σίγουρα μπορεί να διαδεχθεί τον Πάντεφ, όταν εκείνος αποσυρθεί, όμως υπάρχει για παράδειγμα και ο Μπάρντι της Λεβάντε, ο οποίος έχει μεγάλες δυνατότητες».

 

Τελευταία Νέα