Bundesliga expert αναλύει τον Σεμπάστιαν Βασιλειάδη στο gazzetta.gr

Bundesliga expert αναλύει τον Σεμπάστιαν Βασιλειάδη στο gazzetta.gr

bet365

O expert σε θέματα Bundesliga, Άμπελ Μέσαρος αναλύει στο gazzetta.gr τον Σεμπάστιαν Βασιλειάδη, ο οποίος κλήθηκε στην Εθνική. Λεπτομερές σκάουτινγκ για τον 22χρονο χαφ που κάνει την διαφορά στην Πάντερμπορν.

Επιστροφή στοιχήματος* στη EuroLeague και 400+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός της Πάντερμπορν, με χρηματιστηριακή αξία 3,5 εκατ. ευρώ, φαντάζει ως το πιο αξιόλογο πρότζεκτ από τη λίστα των ομογενών ποδοσφαιριστών, την οποία μελετάει τους τελευταίους μήνες το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής.

Ο Βασιλειάδης, ο οποίος φημίζεται για την ταχύτητα του, όντας στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν καταγράψει τα περισσότερα χιλιόμετρα στην Bundesliga βρισκόταν εδώ και αρκετό καιρό στο «μικροσκόπιο» της εθνικής, με τον Τζον Φαν'τ Σιπ να τον καλεί εν τέλει για τις αναμετρήσεις κόντρα σε Αρμενία και Φινλανδία.

Ο football expert της Bundesliga, Άμπελ Μέσαρος, ο οποίος εργάζεται στο bundesligabulletin.substack.com αλλά και στον τηλεοπτικό σταθμό Sport TV Hungary, «ακτινογράφησε» για λογαριασμό του gazzetta.gr τον Σεμπάστιαν Βασιλειάδη, κάνοντας λόγο για τον πιο ποιοτικό ποδοσφαιριστή της Πάντερμπορν.

Ο Μέσαρος αναφέρθηκε στις επιδόσεις αλλά και την συνεισφορά του νεοφερμένου διεθνή στο σύστημα του γερμανικού συλλόγου.

«Δικαιολογείσαι εάν δεν γνωρίζεις τον 22χρονο επιτελικό μέσο της Πάντερμπορν, Σεμπάστιαν Βασιλειάδη, ο οποίος γεννήθηκε στην Γερμανία, και ξεχώρισε στα τμήματα υποδομής της Άαλεν, έχοντας μεταπηδήσει από το Μπάκνανγκ, την ομάδα του χωριού του που βρίσκεται κοντά στην Στουτγκάρδη.

Αν και είχε κάποια πολύ καλά στατιστικά στην Γ΄ Γερμανίας και σύλλογοι, όπως η Ίνγκολσταντ ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση του, ο μετέπειτα αθλητικός διευθυντής της Πάντερμπορν, Μάρκους Κρόσε κατάφερε να τον πείσει να υπογράψει στην Πάντερμπορν τον Μάρτιο του 2018.

Ο επιθετικόγενής χαφ ταίριαξε άψογα στο απολαυστικό 4-2-4 που χρησιμοποιεί ο τεχνικός της Πάντερμπορν, Στέφεν Μπάουμγκαρτ, ολοκληρώνοντας την περυσινή σεζόν με 6 γκολ και 10 ασίστ.

Από την στιγμή που ο τεχνικός της γερμανικής ομάδας καθιέρωσε τον Βασιλειάδη στο αρχικό σχήμα ακολούθησαν εμφατικές εμφανίσεις που συνοδεύτηκαν από νίκες, όπως το 5-3 επί της Κολωνίας, ματς στο οποίο ο Βασιλειάδης έβγαλε την ασίστ στο τελευταίο γκολ.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που καθιστούν τον νεοφερμένο διεθνή με την Ελλάδα, ως έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο αξίζει να παρακολουθήσει κανείς.

Ευστροφία: Είναι εξαιρετικός στα τάκλιν έχοντας 67% επιτυχία σε σχεδόν τρεις προσπάθειες σε κάθε ματς. Μπορεί να παίξει ως δεύτερο '6άρι' πάνω στον άξονα. Λόγω της ταχύτητας και του δυναμισμού του είναι σε θέση να διασπάσει το αντίπαλο πρέσινγκ με τις ντρίμπλες του. Επίσης, έχει την ικανότητα να παίξει ένας εναντίον ενός, καθώς είναι δύσκολο να τον σταματήσεις.

Πρέσινγκ: Το σούπερ επιθετικό σύστημα του Μπάουμγκαρτ στην Πάντερμπορν φέρνει τον Βασιλειάδη ως δεύτερο στράικερ πίσω από τον φορ Σβεν Μίχελ σε διάταξη 4-2-3-1 ή 4-2-4 δίχως κατοχή μπάλας.

Ένστικτο του σκορερ: Το πρώτο γκολ που πέτυχε ο Βασιλειάδης κόντρα στο Αμβούργο ήταν το πλέον ενδεικτικό των ικανοτήτων του. Βγαίνει συνήθως στην κόντρα και φτάνει στην αντίπαλη εστία. Ένας άλλος τρόπος είναι μέσω των μακρινών σουτ που επιχειρεί ή ο τρόπος με τον οποίο κινείται όταν αποσπά την μπάλα δοκιμάζοντας το πόδι του. Επίσης, με δέκα ασίστ την περυσινή σεζόν στην 2. Bundesliga κατετάγη τρίτος στη σχετική λίστα.

Πάσα: Απ' όσα έχω παρακολουθήσει αρέσκεται στο να βγάζει καθοριστικές πάσες στο transition και όταν υπάρχουν κενοί χώροι. Αντίθετα δυσκολεύεται να πασάρει σε κλεστές άμυνες. Επίσης χρειάζεται δουλειά στα τελειώματα των φάσεων και στα σουτ. Αν σκεφτεί όμως κανείς πως βρέθηκε από την 3.Liga στη Bundesliga και εξελίσσεται στον πιο ουσιαστικό ποδοσφαιριστή της ομάδα του αντιλαμβάνεται κανείς την ποιότητα του.

Φετινή σεζόν: Το περασμένο καλοκαίρι τον προσέγγισε η Γκλάντμπαχ, αλλά η Πάντερμπορν δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να τον πουλήσει, ειδικά μετά την αποχώρηση του τοπ σκόρερ της Φίλιπ Κλέμεντ.

Η Πάντερμπορν, μια άκρως επιθετική ομάδα, αλλά με πενιχρούς πόρους τα βρίσκει σκούρα στη Bundesliga με συνέπεια να έχει τις χειρότερες επιδόσεις στην κατηγορία. Μοναδική σταθερά στην τρέχουσα σεζόν αποτελεί ο Βασιλειάδης, ο οποίος έχει αγωνιστεί 900 λεπτά ως δεύτερο εξάρι, τόσο στο 4-2-3-1, όσο και στο 4-2-2-2 του Μπάουμγκαρτ. Έχοντας δίπλα του, τον Κλάους Γκασούλα συχνά βγαίνει μπροστά αναλαμβάνοντας καθήκοντα που αντιστοιχούν σε «8άρι» ή ακόμα και «10άρι».

Έχοντας πιο απελευθερωμένο ρόλο έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι. Ουσιαστικά έχει τους ίδιους αριθμούς με την περυσινή σεζόν στην 2.Bundesliga, μολονότι ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που δείχνει πιο ώριμος αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα