«Αξίζει να κληθεί στην Εθνική ο Βασιλειάδης, δυνατό και γρήγορο 6άρι»

«Αξίζει να κληθεί στην Εθνική ο Βασιλειάδης, δυνατό και γρήγορο 6άρι»

«Αξίζει να κληθεί στην Εθνική ο Βασιλειάδης, δυνατό και γρήγορο 6άρι»

bet365

Ο ασίσταντ της Καρλσρούης Δημήτρης Μούτας «ακτινογραφεί» στο gazzetta.gr τον μέσο της Πάντερμπορν, Σεμπαστιάν Βασιλειάδη, ο οποίος βρίσκεται στα πλάνα του Τζον Φαν'τ Σχιπ για την Εθνική.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζον Φαν'τ Σχιπ έχει βάλει ήδη σε εφαρμογή το «Πλάνο Κατάρ» δίνοντας ευκαιρίες σε νεαρούς κυρίως ποδοσφαιριστές.

Ο Ολλανδός τεχνικός με την αρωγή και του Γερμανοθρεμμένου τεχνικού διευθυντή της Εθνικής, Κώστας Κωνσταντινίδη έχει ρίξει δίχτυα και στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Για την ώρα έχουν προκριθεί οι περιπτώσεις δύο ομογενών ποδοσφαιριστών. Πρόκειται για τον Ορέστη Κιουμορτζόγλου, ο οποίος μετακόμισε στην ολλανδική Χέρακλες, αλλά και του Σεμπαστιάν Βασιλειάδη.

Ο 22χρονος επιτελικός μέσος με χρηματιστηριακή αξία 3.5 εκατ. ευρώ, μολονότι η ομάδα του δεν έχει σημειώσει νίκη, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει καταγράφοντας συμμετοχές και στα εφτά φετινά ματς της Bundesliga, ως βασικός.

Ο Βασιλειάδης, ο οποίος φημίζεται για την ταχύτητα του έχει καλύψει μέχρι στιγμής 81,5 χιλιόμετρα, επίδοση που τον έχει φέρει στην έκτη θέση της σχετικής λίστας του γερμανικού πρωταθλήματος.

Ο άλλοτε φορ των Φράιμπουργκ, Μπόχουμ και ΟΦΗ και νυν ασίσταντ κόουτς στην Καρλσρούη μίλησε στο gazzetta.gr για τον ομογενή χαφ της Πάντερμπορν.

«Ο Βασιλειάδης αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός. Είναι ένα δυνατό παιδί το οποίο συνδυάζει την ταχύτητα με την δυναμική. Τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει μεγάλα βήματα στην καριέρα του. Στην ουσία μέσα σε μια διετία βρέθηκε από την Άλεν και την Γ΄ κατηγορία στην Bundesliga με την Πάντερμπορν. Πιστεύω βρίσκεται στο στόχαστρο του Φαν'τ Σχιπ. Άλλωστε θεωρώ πως ο Κώστας Κωνσταντινίδης, ο οποίος γνωρίζει την γερμανική αγορά έχει απλώσει τα πλοκάμια του και στον Βασιλειάδη».

Ο Δημήτρης Μούτας, εξέφρασε την άποψη πως ο Σεμπαστιάν Βασιλειάδης θα πρέπει να πάρει ευκαιρίες από τον Φαν'τ Σχιπ στην Εθνική.

«Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, του οποίου η χρηματιστηριακή αξία ανεβαίνει συνεχώς αφού κάνει σωστά βήματα στην καριέρα του. Ο Φαν'τ Σχιπ όπως κάλεσε τους Χατζηδιάκο και Παυλίδη, οι οποίοι τα πάνε πολύ καλά στην Ολλανδία και μπράβο του που τους εμπιστεύτηκε, θα πρέπει να πράξει το ίδιο και για τον Βασιλειάδη. Άλλωστε είναι ελάχιστοι οι Έλληνες που αγωνίζονται στην Bundesliga.

Είναι μόλις 21 ετών και μπορεί να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Όπως είπα, έχει κάνει σταθερά βήματα. Ο πατέρας του απ' όσο γνωρίζω είναι Έλληνας και η μητέρα του Ελληνίδα, αλλά δεν μιλάει ελληνικά, δίχως αυτό να σημαίνει κάτι. Είναι δουλευταράς και διαθέτει γερμανική νοοτροπία».

Ο ομογενής προπονητής υποστήριξε πως ο 22χρονος μέσος μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις.

«Μπορεί να αγωνιστεί ως 6άρι, 8άρι, ακόμα και ως επιτελικός μέσος. Πέρυσι έκανε καταπληκτική χρονιά, ενώ στη φετινή σεζόν είναι βασικός σε όλα τα ματς της Πάντερμπορν στη Bundesliga. Δεν είναι πολύ ψηλός, αλλά δυνατός και τρέχει πολύ. Το θέμα είναι πως ο προπονητής της Πάντερμπορν ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία σε σχέση με την περυσινή σεζόν στην Β΄ κατηγορία, όπου έπαιζε επιθετικά δίχως να έχει την ίδια προσήλωση και στην άμυνα. Έτσι ενώ η Πάντερμπορν βρίσκει δίχτυα, την ίδια στιγμή δέχεται εύκολα γκολ».

Ο Δημήτρης Μούτας αναφέρθηκε και στον έτερο Έλληνα, που βρίσκεται στα ραντάρ της Εθνικής. Πρόκειται για τον Ορέστη Κιομουρτζόγλου.

«Η Εθνική έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα με την εμφάνιση της στο ματς με την Βοσνία. Ο ομοσπονδιακός προπονητής έδωσε ευκαιρίες σε νέους ποδοσφαιριστές. Γιατί όχι και στον Βασιλειάδη;

Είχα αντιμετωπίσει με την Καρλσρούη στην περυσινή σεζόν και τον Ορέστη Κιομουρτζόγλου, ένα ακόμη παιδί που μπορεί να αγωνιστεί στην Εθνική, αφού είναι ίδια περίπτωση με τον Βασιλειάδη. Ο Κιομουρτζόγλου αγωνίζεται ως 6άρι, είναι δυνατό παιδί, αλλά θεωρώ πως δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον Βασιλειάδη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα