Γαλανόπουλος: «Υπάρχει πλάνο»

Γαλανόπουλος: «Υπάρχει πλάνο»

Gazzetta team
Γαλανόπουλος: «Υπάρχει πλάνο»

bet365

Ο νεαρός χαφ έδειξε αισιόδοξος για το μέλλον της Εθνικής Ελλάδος και τόνισε πως όλοι θέλουν να τη βοηθήσουν
Για τη... νέα Εθνική Ελλάδος, μίλησε ο Κώστας Γαλανόπουλος στον ΣΠΟΡ FM.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για την χαρά του κόσμου και του Τύπου μετά το παιχνίδι με την Βοσνία: «Δεν είναι υπερβολική. Μπορεί να χάρηκε ο κόσμος και να έγινε μεγάλο θέμα. Το περίμενε ο κόσμος και το φάνηκε από τη χαρά του, ότι το περίμενε καιρό. Ήθελε να βγάλουμε αυτό το πάθος και τη θέληση στον αγώνα μας. Αυτό βγήκε τις επόμενες μέρες που έγινε όλος αυτός ο χαμός».
Για το ποδόσφαιρο που πρέπει να παίζει η Εθνική: «Κάθε ομάδα ξέρει τις δυνατότητές της και από εκεί και πέρα προσαρμόζεται στον εκάστοτε αγώνα. Στο παιχνίδι με την Ιταλία είδαμε διαφορετικό πρόσωπο, επειδή έτσι πιστέψαμε ότι πρέπει να καταλάβουμε. Με την Βοσνία, πέρα από την αμυντική λειτουργία, είδαμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε και κάναμε 25 τελικές και είχαμε τον πρώτο λόγο. Είχαμε την κατοχή, δημιουργούσαμε τις ευκαιρίες και ήταν πολύ καλό για εμάς».
Για τον Τζον Φαν’τ Σιπ: «Στόχος του είναι η Εθνική να παράγει ωραίο ποδόσφαιρο. Σε κανένα από τα παιχνίδια που θα έρθουν δεν θα μας πει να κάτσουμε πίσω, του αρέσει να έχουμε τον πρώτο λόγο και να είμαστε δυνατοί επιθετικά. Είμαστε μία ομάδα που είχαμε πολλά νέα πρόσωπα. Είχαμε ένα σύντομο δέσιμο, χωρίς να έχουμε παιχνίδια μαζί και καταφέραμε να βγάλουμε χημεία. Με την πάροδο του χρόνου θα δένουμε περισσότερο.
Όσον αφορά τον προπονητή, αυτό που έχω καταλάβει είναι άνθρωπος που του αρέσει η πειθαρχία. Του αρέσει να βάζει κανόνες και όρους στην ομάδα του. Αυτό είναι το πιο σημαντικό όταν μαζεύονται 25 ποδοσφαιριστές από διαφορετικές ομάδες. Η πειθαρχία παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν αυτοί οι κανόνες. Το θέμα είναι κατά πόσο τους τηρούμε και κατά πόσο τους σεβόμαστε. Τους αναγνωρίζουμε και όταν κάνουμε λάθος, θα πρέπει να πληρώνουμε το τίμημα».
Για το γεγονός πως υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Είναι από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες. Είμαστε παιδιά με φιλοδοξίες και όλοι περιμένουμε να πετύχουμε κάποια πράγματα στο μέλλον και αυτό μπορεί να έρθει μόνο αν δίνουμε το 100%, όπως κάναμε στον αγώνα με την Βοσνία. Σχεδόν όλοι οι παίκτες παίζουμε σε μεγάλες στην Ευρώπη, αλλά η Εθνική είναι το μεγαλύτερο σκαλοπάτι. Είναι αγώνες με τη μεγαλύτερη πίεση, μιλάμε για την ύστατη τιμή και θέλουμε να δίνουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό».
Για το αν υπάρχει πίεση ενόψει των επόμενων αγώνων: «Έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε και για τα δύο επόμενα παιχνίδια στα προκριματικά, ώστε να έχουμε το τέλειο πρόσωπο. Δεν έφτιαξαν τα πράγματα με μία νίκη. Είχαμε θετική άποψη και για την Ιταλία, στην οποία ηττηθήκαμε και ήμασταν δυσαρεστημένοι. Υπήρξε μία αλλαγή στην ομάδα, είχαμε χημεία, ήμασταν καλοί στην άμυνα και την επίθεση. Στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν θα τελειοποιήσουμε αυτό που κάνουμε. Το πιο σημαντικό είναι πως υπάρχει πλάνο. Ο προπονητής μελετάει τους αντιπάλους μας, μας ενημερώνει και εμείς κάνουμε τα υπόλοιπα στο γήπεδο».
Για την απουσία Μανωλά, Τοροσίδη και Παπασταθόπουλου: «Δεν περίμενα να συμβεί. Όταν φανταζόμουν ότι θα βρεθώ κάποτε στην Εθνική, τη φανταζόμουν με αυτούς εκεί. Πέρα από όλο το σεβασμό που έχεις σε αυτούς τους τεράστιους παίκτες, δείξαμε ότι η Εθνική δεν μπορεί να σταθεί σε έναν ή δύο ποδοσφαιριστές. Δείξαμε ότι είμαστε ομάδα. Όταν έχεις τέτοιους παίκτες φτάνει η ομάδα σε άλλο επίπεδο».
Για τη συνεργασία του με τον Κουρμπέλη στην Εθνική: «Η αλήθεια είναι ότι το άκουσα και εγώ αυτό. Από εκεί και πέρα, θα συμφωνήσω ότι είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τον Κουρμπέλη στο χώρο του κέντρου. Ήταν αποτέλεσμα της καλής ομαδικής εμφάνισης. Δε θα σταθώ μόνο σε αυτό το δίδυμο. Όταν δουλεύουν όλα τα γρανάζια καλά, δουλεύει και η μηχανή καλά».
Για τη διαφορά στα αποδυτήρια μετά την ισοπαλία με τον Λιχτενστάιν και τη νίκη επί της Βοσνίας: «Δεν ήμουν στ αποδυτήρια στο πρώτο ματς. Φαντάζομαι ότι θα ήταν η μέρα με τη νύχτα. Από μία πολύ κακή εμφάνιση, από μία νίκη που έπρεπε να πάρουμε και δεν πήραμε λόγω απροσεξίας ή μη συγκέντρωσης, βρεθήκαμε σε μία αποστολή που δεν είχαμε βαθμολογικό κίνητρο και ξέραμε ότι δεν έχουμε να χάσουμε κάτι και μόνο να πάρουμε πράγματα».
Για την εικόνα ενότητας μετά την τελευταία νίκη στο ΟΑΚΑ: «Είναι όλη η πίεση που βγαίνει με την λήξη του αγώνα. Αποτυπώθηκε στα πρόσωπά μας, στις αντιδράσεις μας και θέλαμε να το πετύχουμε με μία νίκη»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα