El Profesor (Μπακασέτας) και Berlin (Μασούρας)

El Profesor (Μπακασέτας) και Berlin (Μασούρας)

Γιώργος Ντυμένος
El Profesor (Μπακασέτας) και Berlin (Μασούρας)

bet365

Ο μεσοεπιθετικός της Αλάνιασπορ έκανε μακράν το καλύτερο παιχνίδι του με την Εθνική Ελλάδος, ενώ ο ακραίος του Ολυμπιακού απειλούσε κατά μέσο όρο κάθε 5 λεπτά!
Πάρα πολλές υποσχέσεις άφησε χθες η Εθνική Ελλάδος. Οχι απλά γιατί κέρδισε την αντίστοιχη της Βοσνίας με 2-1, αλλά επειδή η εικόνα της ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική. Επαιξε μπάλα, δημιούργησε φάσεις και το τελικό σκορ την αδικεί κατάφορα.
Ουδείς υστέρησε, αλλά ας μείνουμε σε δύο περιπτώσεις διεθνών μας. Στον Τάσο Μπακασέτα που παίζοντας στη φυσική του θέση πίσω από τον φορ έκανε μακράν το καλύτερο παιχνίδι του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και τον Γιώργο Μασούρα, που απειλούσε… πιο γρήγορα και από τη σκιά του.
Κάτι σαν El Profesor και Berlin δηλαδή, καθώς ο μεν (Μπακασέτας) οργάνωνε, ο δε (Μασούρας) έφερνε εις πέρας τις … ενορχηστρωτικές του εντολές και στις λεπτομέρειες δεν χρίστηκε σκόρερ.
Γενικότερα η «γαλανόλευκη» έκανε χθες την… τέλεια ληστεία και έστειλε το «μήνυμα» πως είναι «ζωντανή»
Ξεκινάμε με τον 26χρονο μεσοεπιθετικό, που όπως και στην Αλάνιασπορ έτσι και χθες βρέθηκε ένα κλικ πίσω από το «9». Εκεί δηλαδή που μας συστήθηκε και δεν είναι τυχαίο πως στο τουρκικό πρωτάθλημα όπου η ομάδα του βρίσκεται στην κορυφή, εκείνος συγκαταλέγεται στους κορυφαίους δημιουργούς γκολ της λίγκα (3 ασίστ ήδη).
Με ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις πάνω από 80% και το απόλυτο σε ντρίμπλες (6χ6), συμμετείχε τόσο στο δημιουργικό όσο και εκτελεστικό σκέλος. Αν προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε το… κουβάρι του αγώνα, θα δούμε πως ήταν «μέσα» στις περισσότερες καλές στιγμές της Ελλάδας.
Εχουμε και λέμε λοιπόν. Από δική του μακρινή μεταβίβαση στον Φετφατζίδη ξεκινά το δεύτερο γκολ στο 87’, εκείνος απείλησε στο 38’, το 48’ και το 53’ (στις δύο πρώτες προσπάθειές του αντέδρασε σωστά ο Σέχιτς), ενώ «έφτιαξε» τις ευκαιρίες των Μπακάκη (33’), Παυλίδη (34’), Μασούρα (66’). Ξέχωρα δηλαδή από το κράτημα μπάλας (απόρροια των πρώτων στατιστικών που αναφέραμε), έφτιαξε παιχνίδι και ευκαιρίες. Και επειδή… παλιά μου τέχνη κόσκινο, από τα άκρα είχε πετυχημένες ενέργειες σε ποσοστό άνω του 70%. Παίζε, παίζε εκεί, έχει και τις ικανότητες, δεν ζορίστηκε να λειτουργεί σωστά και στα «φτερά».
Οσο για τον 25χρονο ακραίο, οι επιδόσεις του μοιάζουν με φορ που έβγαλε 90λεπτο σε ομάδα που πίεζε από το 1’! Μπήκε στο 60’, βρέθηκε κυρίως αριστερά, αλλά τον είδαμε παντού. Π.χ. στον άξονα το κοντέρ του κατέγραψε πάνω από 60% σωστές ενέργειες. Στα 35 λεπτά που αγωνίστηκε (μαζί με τις καθυστερήσεις) κατέγραψε 7 τελικές, δηλαδή κατά μέσο όρο μία κάθε 5’. Αριθμός τρομακτικά μεγάλος.
Οι κυριότερες ήταν στο 60’ όταν είχε δοκάρι στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα (!), στο 63’ το σουτ του που πέρασε άουτ, στο 66’ που βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας σε κάθετη του Μπακασέτα και πλάσαρε πιεζόμενος και στο 82’ μία κεφαλιά του που πέρασε επίσης άουτ.
Κρατάμε επίσης το πάνω από 65% που είχε σε σωστές μεταβιβάσεις και αυτόματα μπορεί να ειπωθεί πως η άμυνα των Βόσνιων… ακόμα τον ψάχνει.
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα