UEFA - Τσέφεριν: «Πόλεμος στους ρατσιστές»

Gazzetta team
UEFA - Τσέφεριν: «Πόλεμος στους ρατσιστές»

bet365

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν ζήτησε άμεσα τη συνεργασία των Κυβερνήσεων για να αρχίσει ο... πόλεμος κόντρα στους ρατσιστές! Φωνές για αποβολή της Βουλγαρίας.

Μετά τα τραγικά γεγονότα στη Βουλγαρία, ο προέδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Αλεξάνταρ Τσέφεριν με δήλωσή του τόνισε πως για να κερδίσει τη μάχη κόντρα στους ρατσιστές χρειάζεται η συνεργασία των Κυβερνήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-δήλωση του: «Η μάστιγα του ρατσισμού ήταν μια μακρινή ανάμνηση. Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια μας έχουν διδάξει ότι ήταν ενας εφησυχασμός. Η άνοδος του εθνικισμού σε όλη την Ευρώπη έχει πυροδοτήσει μια τραγική συμπεριφορά και μερικοί έχουν αναλάβει να σκεφτούν ότι ένα ποδοσφαιρικό πλήθος είναι το σωστό μέρος για να δώσει φωνή στις άσχημες απόψεις τους. Ως διοικητικό όργανο, γνωρίζω ότι δεν πρόκειται να κερδίσουμε κανένα διαγωνισμό δημοτικότητας. Όμως, ορισμένες από τις απόψεις που εκφράστηκαν σχετικά με την προσέγγιση της UEFA για την καταπολέμηση του ρατσισμού απέχουν πολύ από την αλήθεια.

Η UEFA, σε στενή συνεργασία με το δίκτυο FARE (Football Against Racism Europe), καθιέρωσε το πρωτόκολλο τριών επιπέδων για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της ρατσιστικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι κυρώσεις της UEFA είναι από τις πιο δύσκολες στον αθλητισμό για τους συλλόγους και τις Ομοσπονδίες των οποίων οι οπαδοί φέρονται ρατσιστικά στους αγώνες μας. Η ελάχιστη τιμωρία είναι το μερικό κλείσιμο του σταδίου - μια κίνηση που κοστίζει στους οικοδεσπότες τουλάχιστον εκατοντάδες χιλιάδες σε χαμένα έσοδα και αποδίδει στίγμα στους οπαδούς τους.

Η UEFA είναι το μόνο όργανο που αποκλείει τον παίκτη για δέκα αγώνες για ρατσιστική συμπεριφορά Η UEFA δεσμεύεται να κάνει ό, τι μπορεί για να εξαλείψει αυτή την ασθένεια από το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό. Πρέπει πάντα να προσπαθούμε να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητά μας.

Η οικογένεια του ποδοσφαίρου πρέπει να συνεργαστεί με κυβερνήσεις και μη Κυβερνητικές οργανώσεις για να αρχίσουμε πόλεμο στους ρατσιστές και να βάλουμε τις αποτρόπαιες απόψεις τους στο περιθώριο. Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες δεν μπορούν να λύσουν μόνες αυτό το πρόβλημα. Οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα σε αυτόν τον τομέα, μόνο όταν συνεργαστούμε στο όνομα του ήθους και της τιμής θα σημειώσουμε πρόοδο».


Την ίδια στιγμή το “Fare Network”, το οποίο αντιτίθεται στον ρατσισμό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ζητάει από την UEFA να αποβάλει τη Βουλγαρία από τα προκριματικά του EURO 2020, εξηγώντας σε ανακοίνωσή του ότι: «Δεν είναι το πρώτο περιστατικό. Εχουν συμβεί πολλά και διάφορα σχετικά με τον ρατσισμό στο Βουλγαρικό ποδόσφαιρο και κάποια στιγμή θα πρέπει η UEFA να τιμωρήσει κάποιον παραδειγματικά. Η Βουλγαρία δεν κάνει τίποτα απολύτως για να περιορίσει το φαινόμενο».

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚA EURO NEWS FEED