Ο κόουτς δεν μπορεί να σταθεί, οι παίκτες ενοχλούν κι η ΕΠΟ είναι σαν να μην υπάρχει…

Ο κόουτς δεν μπορεί να σταθεί, οι παίκτες ενοχλούν κι η ΕΠΟ είναι σαν να μην υπάρχει…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταθέτει μέσα από το blog του στο gazzetta την αίσθηση που του αφήνει η Εθνική ομάδα…

Προμηθέας - Παναθηναϊκός με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Αμέσως μετά το παιχνίδι της Εθνικής με την Ιταλία, ο τίτλος εδώ ήταν, «κάτι φταίει, όταν η Εθνική ξεκινάει σε κάθε παιχνίδι με 0-2 και 0-3». Με φωτογραφία τον Άγγελο.

Είχα εστιάσει στο απίστευτο φαινόμενο η ομάδα μας να μπαίνει σε κάθε ματς και να δέχεται ένα και δύο γκολ από τα αποδυτήρια: στη Βοσνία χάναμε 0-2 στο 15’, στην Τουρκία χάναμε 0-2 στο 17’, με την Ιταλία χάναμε 0-3 στο 32’!!! Και χθες με την Αρμενία χάναμε 0-1 στο 8’ και 0-2 στο 33’!!!

Όσοι με διαβάζουν όλα αυτά τα χρόνια ξέρουν ότι είμαι ίσως ο τελευταίος δημοσιογράφος που θέλει να φεύγουν προπονητές. Αλλά νομίζω ότι υπό αυτές τις συνθήκες, και αναφέρομαι καθαρά αγωνιστικά, δεν μπορεί να σταθεί ο Αναστασιάδης. Ξεφεύγει από κάθε όριο να υπάρχει μία Εθνική ομάδα που σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια να τρώει ένα και δύο και τρία γκολ με το που ξεκινάει κάθε παιχνίδι. Δεν μπορεί να μην έχει ευθύνη (και) ο προπονητής γι΄ αυτό το πράγμα.

Κοιτάξτε, εγώ δεν μπορώ να «θάψω» προπονητικά, ούτε τον Άγγελο, ούτε κανένα άλλο τεχνικό.

Για παράδειγμα, χθες με σέντερ φορ τον Κουλούρη, πολύ απλά ήταν να παίζαμε χωρίς σέντερ φορ…Ο Αναστασιάδης το είχε δει έγκαιρα αυτό, γι΄ αυτό και (απόντος του τραυματία Μήτρογλου) είχε βάλει ψευτοεννιάρι τον Φορτούνη.

Όπως επίσης, με έξω αριστερά τον Πέλκα, ήταν πολύ απλά σαν να παίζαμε χωρίς έξω αριστερά-δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτός ο πράγματι προικισμένος μέσος, δεν μπορεί στην Εθνική να βγάλει τον καλό εαυτό του. ίσως να μην είναι ακόμη έτοιμος για το πιο πάνω επίπεδο. Ο Άγγελος το είχε δει και με την Ιταλία προτίμησε τον Κολοβό έξω αριστερά. Και χθες που μπήκε ο Κολοβός αντί του Πέλκα, αν μη τι άλλο απείλησε μία φορά και πήγε να ισοφαρίσει σε 3-3…

Όπως επίσης, ήταν σαν να παίζαμε χωρίς δεξί μπακ. Είτε με τον Μαυρία, είτε με τον Κώτσιρα. Κι αυτό το είχε δει ο Άγγελος και με την Ιταλία είχε βάλει δεξιά τον Ζέκα, απόντος του Τοροσίδη-εδώ νομίζω ότι έκανε λάθος που τον άφησε έξω, έστω κι αν είχε τη δικαιολογία ότι προέρχονταν από τραυματισμό. Υπό την έννοια ότι θα μπορούσε να τον δοκιμάσει στο φιλικό στην Τουρκία, αφού έτσι κι αλλιώς όπως αποδείχθηκε δεν είχε άλλη επιλογή, με τον Μπακάκη τραυματία.

Θέλω να πω ότι ο Άγγελος σε κάποια πράγματα δικαιώθηκε στο χθεσινό παιχνίδι για επιλογές του στο προηγούμενο ματς, με την Ιταλία. Λογικό είναι άλλωστε. Έμπειρος τεχνικός είναι, με τα καλά του και με τα κακά του. Του έκατσαν και άσχημες συγκυρίες, με τους τραυματισμούς κάποιων διεθνών (Μήτρογλου, Τοροσίδη, Μπακάκη), σε συνδυασμό με το ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είχε τελειώσει ένα μήνα νωρίτερα κι "έδεσε το γλυκό"...

Εξίσου αλήθεια όμως είναι ότι δεν βοήθησε την ομάδα όσο έπρεπε-ούτε έχει νόημα π.χ. να αλλάζει γκολκίπερ η Εθνική σε κάθε παιχνίδι... Όπως βεβαίως δεν την βοήθησαν την ομάδα και οι παίκτες. Στο πρώτο γκολ πούλησε την μπάλα ο Σάμαρης, στο δεύτερο ο Φορτούνης και στο τρίτο ο Κολοβός…Αυτό γινόταν σε όλο το παιχνίδι. Κάθε φορά που χάναμε την μπάλα στα χαφ, οι Αρμένιοι έβγαιναν στην κόντρα κι έκαναν φάση, αφού τα μεν χαφ αδυνατούσαν να προλάβουν τους αντιπάλους τους, οι δε αμυντικοί δεν έπαιζαν σωστά ούτε το οφσάϊντ, στις δε προσωπικές μονομαχίες ήταν όλοι ηττημένοι, κι ο Σωκράτης κι ο Σιόβας (όπως κι ο Μανωλάς με την Ιταλία). Κι ο Ζέκα το έκανε αυτό με το πούλημα της μπάλας και άλλοι. Ένα σκηνικό πραγματικά ενοχλητικό.

Πάνω απ΄ όλα, όμως, αυτό που δεν καταπίνεται είναι το τραγικό ξεκίνημα σε κάθε με σε κάθε παιχνίδι. Χθες στο πρώτο τρίλεπτο η Αρμενία είχε δύο φάσεις για να ανοίξει το σκορ! Κάτι φταίει, πώς να το κάνουμε. Γι΄ αυτό λέω ότι ο Άγγελος πλέον δεν μπορεί να σταθεί.

Θα ήμουν ωστόσο ψεύτης, αν δεν κατέθετα και την ενόχληση μου και για τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι παίκτες «ζήτησαν» να αλλάξει ο προπονητής, εφόσον είναι αλήθεια όσα ακούγονται, που φαίνεται να είναι. Δεν είναι ωραία εικόνα αυτή, καθώς ακόμη κι αν δεν είναι έτσι, δίνει την εντύπωση ότι θίχτηκαν γιατί ο Αναστασιάδης τον ένα δεν τον έβαλε, τον άλλο τον εκνεύρισε επειδή δεν πήρε τον φίλου του κ.ο.κ. Δηλαδή εδώ έχουμε και πολύ κακή απόδοση των περισσότερων διεθνών, αλλά και μία αίσθηση (γιατί εν τέλει μπορεί και να μην είναι πραγματικότητα) νοοτροπίας ότι επιβάλουν πρόσωπα και πράγματα, λόγω προσωπικών διαφορών.

Το δε χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι μοιάζει σαν να μην υπάρχει διοίκηση στην ΕΠΟ, σαν να μην υπάρχει καπετάνιος στο κομμάτι Εθνική ομάδα. Ειλικρινά, και πέραν της όποιας γνώμης έχει ο καθένας για το νυν ΔΣ της ΕΠΟ, δεν θυμάμαι ποτέ στα τόσα χρόνια μου στο ποδόσφαιρο να μου βγάζει η ΕΠΟ μία εντύπωση ότι είναι σαν να μην υπάρχει!

Άσχετο: ταινία για απόψε, Overlord (03.35) στην Cosmote Cinema 1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.