Σέρχιο Ράμος: Στόπερ με... ένστικτο σκόρερ

Κώστας Ζάλιαρης
Σέρχιο Ράμος: Στόπερ με... ένστικτο σκόρερ

bet365

Έχοντας ήδη αναρριχηθεί στην κορυφή των Ισπανών διεθνών με τις περισσότερες νίκες στα χρονικά, ο Σέρχιο Ράμος, έπειτα και από το γκολ του στο 3-0 επί της Σουηδίας, συνέχισε ένα εξαιρετικό σερί σκοραρίσματος, για να γίνει ένας από τους 12 στην ιστορία των «φούριας ρόχας» με 20 τέρματα!

Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, βρήκε δίχτυα από την άσπρη βούλα, ανοίγοντας το σκορ στη νίκη (3-0) επί των Σουηδών, το βράδυ της Δευτέρας, για τα προκριματικά του Euro 2020.

Μάλιστα, είχε την ευκαιρία να φτάσει στα 8 γκολ σε ισάριθμα ματς με την φανέλα με το ισπανικό εθνόσημο, αλλά έδωσε το δεύτερο πέναλτι στον Αλβάρο Μοράτα, προκειμένου να του ανεβάσει το ηθικό έπειτα από τις δύσκολες στιγμές με τη διάρρηξη στο σπίτι του, τη στιγμή που εντός του ήταν η σύζυγος και τα παιδάκια τους...

Ο Ράμος, με 123 νίκες στη θητεία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, είναι ο κορυφαίος ever σε θετικά αποτελέσματα, ενώ, πλέον μετράει και 20 γκολ στην εθνική ομάδα, σε 165 συμμετοχές.

Τα 7 γκολ σε 8 ματς, είναι επίδοση καλύτερη από πολλούς άλλους Ισπανούς θρύλους, ενώ, ο Νταβίντ Βίγια είχε πετύχει κάτι ανάλογο από το 2008 έως το 2009, με 10 τέρματα σε 11 ματς.

Ο μοναδικός αμυντικός πλην του Ράμος, με 20+ γκολ με το εθνόσημο στο στήθος, είναι ο Φερνάντο Ιέρο, έχοντας φτάσει στα 29!

Συνολικά στην καριέρα του, έχει σκοράρει 84 φορές με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, άλλες 20 με την εθνική ομάδα της Ισπανίας και άλλες 3 στο ξεκίνημά του με τη Σεβίλλη. Έχει βρει 107 φορές δίχτυα σε 815 ματς σε κάθε επίπεδο, ενώ, είναι πλέον ένας από τους μόλις 12 που έχουν καταφέρει να φτάσουν στα 20 γκολ στην ιστορία των «φούριας ρόχας».

Από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, έχει σκοράρει και στα 11 πέναλτι τα οποία έχει εκτελέσει, ενώ, σε 51 αναμετρήσεις που έχει αγωνιστεί για την ποδοσφαιρική χρονιά που ολοκληρώνεται, πέτυχε συνολικά 18 τέρματα.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα