Μπέργκχαους: Η γροθιά ήταν απάντηση σε οπαδό που επιτέθηκε ρατσιστικά και ευχήθηκε καρκίνο στον Μπρόμπεϊ!

Ο Μπέργκχαους και ο λόγος πίσω από τη γροθιά σε οπαδό
Ο Στίβεν Μπέργκχαους επικρίθηκε έντονα για τη μπουνιά σε οπαδό της Τβέντε, όπως όμως αναφέρουν τα ολλανδικά ΜΜΕ η ενέργειά του δεν ήρθε απρόκλητα, αφού ο εν λόγω οπαδός επιτέθηκε ρατσιστικά και ευχήθηκε καρκίνο στον συμπαίκτη του, Μπρόμπεϊ.

Ο Άγιαξ ολοκλήρωσε μία από τις χειρότερες σεζόν της τελευταίας δεκαετίας (3ος, εκτός Champions League) και το έκανε με... χαρακτηριστικό τρόπο, χάνοντας την τελευταία αγωνιστική από την Τβέντε (3-1). Μια ήττα που ενέτεινε τον εκνευρισμό και την απογοήτευση στις τάξεις του Αίαντα, αιτίες που φάνηκαν να ωθούν τον Στίβεν Μπέργκχαους στην απαράδεκτη ενέργεια να γρονθοκοπήσει οπαδό των γηπεδούχων μετά το τέλος του ματς.

Ο μεσοεπιθετικός του Άγιαξ απαθανατίστηκε να επιτίθεται με μπουνιές σε έναν οπαδό της Τβέντε την ώρα που οι συμπαίκτες του έδιναν αυτόγραφα έξω από το πούλμαν της αποστολής και το βίντεο ταξίδεψε παντού, υποχρεώνοντας τόσο τον ίδιο να ζητήσει συγγνώμη όσο και τη διοίκηση του κλαμπ να ανακοινώσει πως ο παίκτης θα τιμωρηθεί με πρόστιμο.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα ολλανδικά ΜΜΕ στο Τβέντε, η επίθεση (που ασφαλώς παραμένει κατακριτέα ως έναν βαθμό) δεν ήταν απρόκλητη. Κι αυτό διότι ο εν λόγω οπαδός προέβη σε εμετική επίθεση προς τον συμπαίκτη του Μπέργκχαους, Μπράιαν Μπρόμπεϊ, φωνάζοντάς του χαρακτηριστικά «καρκίνο μαύρε».

Μάλιστα, ο Μπρόμπεϊ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία του με τον Μπέργκχαους μαζί με μια καρδιά, δείχνοντας την ευγνωμοσύνη του στον συμπαίκτη του που τον στήριξε κάτω από αυτές τις συνθήκες.

 

EREDIVISIE Τελευταία Νέα