Καλαϊτζίδης: «Μπορούμε να αγωνιστούμε ως Ηρακλής με συγχώνευση σε Super League & Super League 2»

Καλαϊτζίδης: «Μπορούμε να αγωνιστούμε ως Ηρακλής με συγχώνευση σε Super League & Super League 2»

Gazzetta team
Καλαϊτζίδης: «Μπορούμε να αγωνιστούμε ως Ηρακλής με συγχώνευση σε Super League & Super League 2»

bet365

Ο πρόεδρος του Α.Σ Ηρακλής 2015, Μάκης Καλαϊτζίδης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τα τμήματα ποδοσφαίρου και βόλεϊ του συλλόγου, παρουσιάζοντας τα δεδομένα αναφορικά με το μέλλον του «Γηραιού» στο ποδόσφαιρο, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Δημήτρη Χριστοφιδέλη για την απαγόρευση μεταγραφών που ζήτησε λόγω οφειλόμενων απ' τον σύλλογο.

Ο Ηρακλής θα βρεθεί φέτος στο Γ' τοπικό, στη χαμηλότερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον Μ. Καλαϊτζίδη να αναφέρεται στα πλεονεκτήματα της δύσκολης απόφασης και την προοπτική να ανέβει η ομάδα κατηγορίες, εφόσον βρεθεί επενδυτής και συγχωνευτεί, χωρίς αγορά άλλου ΑΦΜ, στις δυο πρώτες κατηγορίες.

Αναλυτικά, τόνισε:

«Μέσα στο καλοκαίρι έγινε ένα λάθος, κανένας δεν βγήκε να ενημερώσει τον κόσμο για το τι συμβαίνει και είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε μια ανάσα από το να μην συμμετάσχουμε πουθενά, σε κανένα πρωτάθλημα.

Αρχικά θέλω να ενημερώσω για τους λόγους που δημιουργήθηκε ο σύλλογος Ηρακλής 2015 ο οποίος είναι ένας αθλητικός σύλλογος που μπορεί να δημιουργήσει οποιαδήποτε ολυμπιακό άθλημα. Πρώτος στόχος λοιπόν του συλλόγου ήταν να παίξει το βόλεϊ στην Α1 κατηγορία και δεύτερον γιατί εκείνη την περίοδο ο Γ.Σ Ηρακλής δεν είχε αθλητική αναγνώριση.

Το καλοκαίρι ένας τεράστιος Ηρακλειδέας ο Θάνος Τσουρέκας, είχε μια ιδέα να αναγεννήσει τις ακαδημίες του συλλόγου μέσα από τον Ερασιτέχνη, ενημερωθήκαμε όμως ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει καθώς υπήρχε ένα τεράστιο πρόστιμο από την ΕΠΟ. Έτσι μου προτάθηκε και δέχτηκα να εγγραφούν οι ακαδημίες στον Α.Σ Ηρακλής.

Μέχρι σήμερα ο κ. Τσουρέκας, έχει κάνει κάποια πράγματα ώστε οι ακαδημίες να λειτουργούν στα ευρωπαϊκά πλαίσια και σε λίγα χρόνια τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας θα φανούν στην πράξη.

Εφόσον για διάφορους λόγους, δεν προχώρησε το εγχείρημα του Άρη Παλαιοχωρίου και απέτυχε, τέθηκε θέμα για συμμετοχή της ομάδας στο Γ’ τοπικό. Σίγουρα είναι κάτι που κανείς μας δεν το ήθελε, όμως υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα. Με αυτή την λύση και εφόσον βρεθεί κάποια ομάδα από τις πρώτες δύο κατηγορίες, μπορούμε να προχωρήσουμε σε συγχώνευση και όχι αγορά του ΑΦΜ, που απαιτεί μια χρονοβόρα διαδικασία και σύνθετες ονομασίες.

Από την επόμενη μέρα που Ηρακλή θα πραγματοποιήσει μια τέτοια συμφωνία θα μπορεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα ως γνήσιος Ηρακλής χωρίς καμία αλλαγή στο όνομα του.

Στόχος μας μέσα στη φετινή χρονιά είναι να βρεθούν κάποιοι σοβαροί άνθρωποι για να αγοράσουμε μια ομάδα είτε από την Super League 1 είτε από τη Super League 2. Αλλά πρώτα θα πρέπει να λυθούν αρκετά θέματα μέσα στην οικογένεια του συλλόγου, να φέρουμε πίσω στην ομάδα παλιούς παράγοντες.

Επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως αν βρεθεί επενδυτής και προχωρήσει συγχώνευση με κάποια ομάδα ο ερασιτέχνης θα έχει το 10% και θα αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περόνε και τον Τάι που μπήκαν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια, γιατί από την πρώτη στιγμή που σκεφτήκαμε αυτό το εγχείρημα ήθελα να έχουμε ταυτότητα πραγματικού Ηρακλή».

Εξάλλου, ο «Γηραιός» αντιμετωπίζει πρόβλημα αναφορικά με τη συμμετοχή του στη Volley League και ο πρόεδρος του Α.Σ αναφέρθηκε στην περίπτωση του Χριστοφιδέλη, που όπως ανέφερε κατέθεσε προσφυγή ζητώντας να απαγορευτούν οι μεταγραφές λόγω οφειλόμενων χρημάτων από παλαιότερα συμβόλαια. Έτσι ο σύλλογος

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Ενόψει της συνεδρίασης της ΕΕΑ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (3/10) βγήκαν μπροστά μας δύο τεράστια προβλήματα που εδώ και είκοσι μέρες προσπαθούμε να λύσουμε κάνοντας προτάσεις προς δύο αθλητές αλλά βρίσκουμε μπροστά μας τοίχο. Όπως θα θυμάστε, το 2015 για να μπορέσει να παίξει το βόλεϊ πήρε επάνω του χρέη του Γυμναστικού συλλόγου Ηρακλή που αφορούσαν 27 αθλητές και 4 προπονητές. Οι τέσσερις προπονητές επειδή τα ποσά τους ήταν μικρά εξοφλήθηκαν εφάπαξ και με τους είκοσι επτά πήγαμε σε μια ιστορία και κάναμε εκχώρηση τα τηλεοπτικά που παίρνει η κάθε ομάδα από τη Λίγκα.

Σήμερα που μιλάμε από τους είκοσι επτά με ένα ποσό 600 χιλιάρικα, έχει μείνει 90 χιλιάδες ευρώ και οκτώ αθλητές που ακόμα πληρώνονται από αυτά τα λεφτά. Πριν περίπου είκοσι μέρες ένας εκ των οκτώ, ο Κώστας Χριστοφιδέλης κατέθεσε προσφυγή ζητώντας να μας απαγορευτούν οι μεταγραφές. Ο αθλητής Χριστοφιδέλης έχει πάρει το 80% των χρημάτων που του όφειλε ο Γ.Σ Ηρακλή και αν μη τι άλλο αυτό που έχει κάνει είναι απαράδεκτο και το θεωρώ επιεικώς αλητεία. Προσπαθήσαμε να συμβιβαστούμε μαζί του κάνοντας του μια πρόταση να πάει ένα χρόνο μετά.

Είχε μια απαίτηση το 2015 όταν έγινε ο σύλλογος, 31 χιλιάδες ευρώ, συμφωνήσαμε να πάμε στα 25, πήρε 10 χιλιάρικα προκαταβολή και είχε έξι δόσεις των 2,5 χιλιάδων που πληρωνόταν κάθε χρόνο από την ΕΣΑΠ. Η ΕΣΑΠ δίνει αυτά τα λεφτά σε τέσσερις δόσεις, μια τον Οκτώβριο, τον Δεκέμβριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάιο. Του Μαϊου είναι και η μικρότερη και την έπαιρνε ατόφια.

Και οι οκτώ αθλητές φέτος, χωρίς να είναι δικιά μας υπαιτιότητα πήραν λιγότερα χρήματα γιατί η ΕΣΑΠ δεν είχε την χορηγία του ΟΠΑΠ αλλά μόνο της ΕΡΤ με αποτέλεσμα να δώσει λιγότερα λεφτά στους οκτώ αυτούς αθλητές. Ο Χριστοφιδέλης αυτή τη στιγμή έχει στα χέρια του και εκβιάζει με μια απαγόρευση μεταγραφών. Θα σας πω και πως βγήκε αυτή η απαγόρευση.

Την περασμένη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου δικαζόταν κάτω στην ΕΟΔΑΠ, ο δικηγόρος μας κ. Διονάς έστειλε αίτημα αναβολής διότι δεν μπορούσε να παρεβρεθεί καθώς είχε μια υπόθεση εδώ. Η δικαστής λοιπόν έδωσε μια αναβολή αν είναι δυνατόν, είναι πρωτάκουστο αυτό να δικαστεί η υπόθεση μας την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ξέροντας ότι είναι η πρώτη μέρα του δικηγορικού έτους και ένας σοβαρός δικηγόρος έχει τουλάχιστον δύο δικαστήρια με αποτέλεσμα να μη μπορεί ούτε τη Δευτέρα να κατέβει κάτω. Ζητήσαμε εξαίρεση της συγκεκριμένης κυρίας, διότι θεωρούσαμε και θεωρούμε ακόμα και σήμερα ότι μεροληπτεί υπέρ του Χριστοφιδέλη.

Βέβαια ο αντικαταστάτης της κυρίας ήταν λογικό ότι δεν θα δεχτεί την αίτηση που κάναμε με αποτέλεσμα μετά από δύο μέρες να δικαστεί το θέμα. Θέλω να πω ότι είναι η ίδια δικαστής που μέσα στη χρονιά με το παραμικρό υβριστικό που ακουγόταν στην Μίκρα μας έριχνε απλόχερα 800 ευρώ πρόστιμο, αλλά αντίθετα έκλεινε τα μάτια στο μεταξύ μας ματς με τον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη, που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού άναψαν έξι πυρσούς και υπήρξε 32 λεπτά διακοπή θα έπρεπε το λιγότερο να τιμωρηθεί με έδρα και ένα βαρύ πρόστιμο και ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν υπότροπος καθώς είχε κάνει ξανά το ίδιο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ με τέσσερις πυρσούς τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με 300 ευρώ πρόστιμο.

Προτείναμε στον Χριστοφιδέλη να πάει τις απαιτήσεις του ένα χρόνο μετά, δεν είναι δική μας υπαιτιότητα, ο Χριστοφιδέλης και οι υπόλοιποι πήραν λεφτά που θα τα είχανε χαμένα. Βρεθήκαμε εμείς και πήγαμε με τον σωστό δρόμο, αναγνωρίσαμε τα χρέη όλων αυτών, και ο συγκεκριμένος έχει πάρει το 80% και ξανά λέω ότι το θεωρώ μεγάλη αλητεία από τον συγκεκριμένο άνθρωπο».

 

Τελευταία Νέα