Παπανικολάου για υπόθεση Travel Plan στην Εφέσεων: «Δικαίωμα υπογραφών είχαν μόνο ο ταμίας και ο πρόεδρος»

Δημήτρης Τομαράς
Παπανικολάου για υπόθεση Travel Plan στην Εφέσεων: «Δικαίωμα υπογραφών είχαν μόνο ο ταμίας και ο πρόεδρος»

bet365

Ο Παυσανίας Παπανικολάου, άλλοτε στέλεχος της ΕΠΟ, παρέστη στην Επιτροπή Εφέσεων για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την περιβόητη υπόθεση Travel Plan μετά και την έφεσή του για την τιμωρία που του επιβλήθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας.
Στην Επιτροπή Εφέσεων δόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης συνέχεια στην περιβόητη υπόθεση «Travel Plan» για την οποία η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε τιμωρήσει τέσσερα πρώην στελέχη της ΕΠΟ. Τους Γκιρτζίκη, Παπανικολάου, Καραβασίλη και Θεοφίλου. Και οι τέσσερις είχαν κάνει εφέσεις και δόθηκε προθεσμία για υπομνήματα ή κάτι συμπληρωματικό προς όλες τις πλευρές έως το μεσημέρι της Δευτέρας (στις 12).
Ως γνωστόν η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ολοκλήρωσε την έρευνά της για την υπόθεση «Travel Plan» ή σκάνδαλο της «Travel Plan» και επέβαλλε τις εξής ποινές:
-Στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη δεκαετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και 70.000 ευρώ πρόστιμο
-Στον πρώην ταμία της ΕΠΟ Χρήστο Καραβασίλη δεκαετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και 70.000 ευρώ πρόστιμο
-Στον πρώην εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ Παυσανία Παπανικολάου πρόστιμο 50.000 ευρώ
-Στον προϊστάμενο του λογιστηρίου της ΕΠΟ Γιάννη Θεοφίλου πρόστιμο 50.000 ευρώ
Στην εκδίκαση της Τετάρτης στην Επιτροπή Εφέσεων εκδικάστηκαν οι εφέσεις των πρώην στελεχών της ΕΠΟ που τιμωρήθηκαν.
Ο Παυσανίας Παπανικολάου - που... έδειξε ως κυρίους υπαίτιους τον άλλοτε ταμία Χρήστο Καραβασίλη και τον πρώην πρόεδρο, Γιώργο Γκιρτζίκη - ρωτήθηκε από το προεδρείο για:
Το πότε ήταν Γραμματέας στην ΕΠΟ: Από τον Μάρτιο του 2011 έως 3 Μαρτίου του 2017 και ενώ το τελευταίο οκτάμηνο τελούσα χρέη επειδή υπήρχε ΠΔΕ (Προσωρινή Διοίκηση).
Τα τιμολόγια του Travel Plan: Τα τιμιολόγια του Travel Plan πήγαιναν απευθείας στο λογιστήριο για έλεγχο από τον προϊστάμενο κ. Θεοφίλου. Μετά κάνανε τις συννενοήσεις και πηγαίνανε το ένταλμα πληρωμής σε ταμία ή πρόεδρο για να υπογράψουν και μετά εκταμιεύονταν τα χρήματα.
Τη διαδικασία: Ο κ. Θεοφίλου εισηγούνταν τις πληρωμές στον κ. Καραβασίλη και τον Γκιρτζίκη. Αυτό το γνωρίζουν πιο καλά εκείνοι. Το πως το επικοινωνούσαν. Πιθανολογώ και προσωπικά και με χαρτί.
Το εάν είχε δικαίωμα υπογραφής: Δεν είχα δικαίωμα υπογραφής. Μόνο ο ταμίας και ο πρόεδρος είχαν. Όχι βέβαια δεν λάμβανα γνώση. Δεν έμπαιναν στο κεντρικό πρωτόκολλο τα τιμολόγια αυτά και πήγαιναν στο λογιστήριο. Δεν είχα γνώση σύμβασης.
Τη winbank: Ποτέ δεν είχα σχέση με τη winbank. Κωδικούς είχαν μόνο οι ταμίας και πρόεδρος. Υπήρχε ένα κωδικός με μήνυμα ή προφορικά. Εγώ υπέγραφα με ηλεκτρονική υπογραφή δεκάδες έγγραφα τον χρόνο. Όχι ως προς τα οικονομικά. Περισσότερο εποπτική η δουλειά μου. Τα έσοδα να βλέπω. Το Travel Plan ήταν και χορηγός.
Την εποπτεία που είχε: Εποπτεία μόνο για τις οικονομικές καταστάσεις είχα. Μιλάμε για 350.000 υπογραφές τον χρόνο. Δεν μπορούσα να ελέγχω τις καταστάσεις και τα τιμολόγια. Δεν είχα έλεγχο των τιμολογίων.
Το πότε έλαβε γνώση για την εκχώρηση στην Εθνική Factors: Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε έλαβα γνώση της εκχώρησης στην Εθνική Factors. Έχει 2 στάδια αυτή η εκχώρηση. Νομίζω στην αρχή της συνεργασίας αλλά δεν ήξερα πως γινόταν. Το 2015-2016 δεν είχα γνώση. Εγώ μιλάω για το 2012-2013.
Το mail του με εντολή πληρωμής: Δεν υπάρχει τέτοιο mail δικό μου για επιταγές. Είχα επαφή με τη Travel Plan ειδικά στο χορηγικό κομμάτι. Κυρίως εκεί. Όχι δεν είχα δικαίωμα υπογραφής. Μιλάμε για το επίδικο διάστημα; Όχι δεν είπα ποτέ για πληρωμές. Εγώ ήμουν ο Γενικός Γραμματέας και ήμουν παρών στις Συνελεύσεις.
Τις οικονομικές καταστάσεις: Δεν φαίνονται αυτά στις οικονομικές καταστάσεις. Δεν περιγράφουν εκχώρηση και δεν αναφέρουν χωριστά προμηθευτές. Δεν αναφέρει συγκεκριμένο προμηθευτή. Οι καταστάσεις είναι γενικές.
Την επίμαχη λογιστική καρτέλα και το εάν την ήξερε: Όχι δεν είχα γνώση της καρτέλας. Δεν μου την κοινοποίησε ποτέ. Είναι ένας όγκος τέτοιος. Η λογιστική καρτέλα με τα χίλια τιμολόγια έχει και δύο χιλιάδες εγγραφές. Δεν έχω λάβει γνώση ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Τελευταία Νέα