Γκούμας: «Καλές εμφανίσεις και χτίσιμο της νέας ομάδας»

Gazzetta team
Γκούμας: «Καλές εμφανίσεις και χτίσιμο της νέας ομάδας»

bet365

Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει την Τσεχία (13/11) και τη Σκωτία (17/11) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στα δύο τελευταία της παιχνίδια στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 και ο Γιάννης Γκούμας οριοθέτησε τους στόχους της για αυτούς τους αγώνες, μιλώντας στο epo.gr.
Αναλυτικά η τοποθέτηση του ομοσπονδιακού τεχνικού για τους αγώνες με την Τσεχία και με τη Σκωτία:

«Με τους δύο αυτούς αγώνες κλείνει ο κύκλος της προκριματικής φάσης. Όπως συνηθίζουμε να λέμε στο ποδόσφαιρο, στο τέλος θα κάνουμε "ταμείο". Ωστόσο, μπορώ να σχολιάσω ότι στα παιχνίδια μετά την πολύμηνη διακοπή, η εικόνα μας δεν ήταν το ίδιο καλή με τους αγώνες πριν τη διακοπή με αποτέλεσμα να χαθεί η πρόκριση. Ήταν φανερό ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μας επηρεάστηκαν από την αποχή, ενώ βέβαια έχει σημασία ότι και οι αντίπαλοι που αντιμετωπίσαμε είχαν παιχνίδια στα πόδια τους, σε αντίθεση με εμάς, αφού τα παιδιά που αγωνίζονται στην Ελλάδα ήταν χωρίς αγώνες στα πόδια τους. Ωστόσο, πέρα από τις αντικειμενικές δυσκολίες, στις οποίες περιλαμβάνονται επίσης τραυματισμοί και ασθένειες, οφείλουμε να βελτιώσουμε πράγματα στο παιχνίδι μας και να δείξουμε στους δύο τελευταίους αγώνες το καλό μας πρόσωπο, εκείνο που παρουσιάσουμε πριν τον Μάρτιο».

Αναφορικά με το χτίσιμο της καινούριας Εθνικής Ελπίδων κι αν αυτό ξεκινάει από τους δύο τελευταίους αγώνες της προκριματικής φάσης, ο κ. Γκούμας ήταν σαφής:

«Είναι ο δεύτερος λόγος για τον οποίο τα παιχνίδια αυτά αποκτούν ξεχωριστή σημασία. Πρώτα να δείξουμε ότι είμαστε η προ Μαρτίου καλή ομάδα και δεύτερον να ξεκινήσουμε το χτίσιμο της νέας Εθνικής Ελπίδων. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή μετέχουν στην αποστολή 13 παιδιά, δηλαδή η μισή ομάδα, τα οποία εν δυνάμει θα συνεχίσουν, αφού η ηλικία τους επιτρέπει κάτι τέτοιο. Συνεπώς ναι, και αυτό αποτελεί κίνητρο, αφενός για τα ίδια τα παιδιά ώστε να δείξουν ότι μπορούν να στελεχώσουν στο μέλλον την Εθνική Ελπίδων, αλλά και για εμάς, το τεχνικό team, για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας ώστε η επόμενη ομάδα να στελεχωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να διεκδικήσει διακρίσεις».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα