Η ΕΠΟ για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2020

Δημήτρης Τομαράς
Η ΕΠΟ για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2020

bet365

Φέτος η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς & τη μεγαλύτερη πλατφόρμα παγκοσμίως για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις καρδιαγγειακές παθήσεις, μεταξύ αυτών οι καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά.
Υπό την Εποπτεία της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας, και με τη στήριξη της UEFA και τον εταίρο της για την υγεία και την ευεξία Healthy Stadia, η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Σεπτεμβρίου και στόχο έχει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους, τις κοινότητες και τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ποδοσφαιρικών οργανισμών, να προστατεύουν την καρδιά τους και να βελτιώνουν τον τρόπο ζωής τους. Η φετινή εκστρατεία έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 σε όλο τον κόσμο. Η έρευνα έχει διαπιστώσει τη διασύνδεση των υποκείμενων καταστάσεων υγείας, όπως οι καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά, και των χειρότερων αποτελεσμάτων για την υγεία με τον κορωνοϊό, ως εκ τούτου καθίσταται εξαιρετικά σημαντικό να προστατεύουμε όλοι τις καρδιές μας.
Σε πολλές χώρες έχει σημειωθεί δραματική πτώση στα άτομα που αναζητούν προληπτική φροντίδα και πρόσβαση σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τα θέματα που δεν σχετίζονται με τον COVID. Είναι βασικό όσοι ζουν με καρδιοπάθειες ή άλλα χρόνια νοσήματα να μπορούν να αναζητούν ιατρική φροντίδα σε περίπτωση που ασθενήσουν.
Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, η κακή διατροφή και η κατανάλωση προϊόντων καπνού συνδέονται με την αυξημένη σοβαρότητα της νόσους στους ασθενείς με COVID-19. Παρόλ' αυτά, με απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, μπορούμε όλοι να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε το βάρος των καρδιοπαθειών και των εγκεφαλικών και να περιορίσουμε την πιθανότητα των άσχημων αποτελεσμάτων που συνδέονται με τον κορωνοϊό.
Φέτος, η ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ζητάει από όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ καρδιά τους προκειμένου:
• να ασκούνται περισσότερο και πιο συχνά
• να ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή καταναλώνοντας τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά
• να σταματήσουν το κάπνισμα και να στηρίζουν τους άλλους στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από αυτή τη συνήθεια
Με μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας και τους χώρους στους οποίους ζούμε, εργαζόμαστε και παίζουμε, μπορούμε να δυναμώσουμε τις καρδιές μας απέναντι στον κορωνοϊό και να βελτιώσουμε την υγεία μας και την υγεία στις κοινότητές μας.
Μπορείτε να παρακολουθείτε την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς στα social media ακολουθώντας το hashtag #WorldHeartDay και τους παρακάτω λογαριασμούς:
• Facebook: /worldheartday
• Twitter: @worldheartfed
• Instagram: @worldheartday

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα