ΕΠΟ: Τι ισχύει για την απόσυρση της υποψηφιότητας για τον τελικό του Europa Conference League!

Δημήτρης Τομαράς
ΕΠΟ: Τι ισχύει για την απόσυρση της υποψηφιότητας για τον τελικό του Europa Conference League!

bet365

Το Gazzetta.gr αναδεικνύει το πώς η ΕΠΟ οδηγείται στην πρόθεση απόσυρσης της υποψηφιότητάς της για τον τελικό του Europa Conference League 2023 παρότι ο ελληνικός φάκελος είναι αρτιότατος και πλήρης!

Προτού προχωρήσουμε στα τωρινά δεδομένα έχει την αξία του να θυμηθούμε το τι είχε ανακοινώσει η ΕΠΟ για την διοργάνωση στις 20 Φεβρουαρίου 2020:

"Κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UEFA) σήμερα, ημέρα ολοκλήρωσης της σχετικής προθεσμίας, ο φάκελος υποψηφιότητας του Ηρακλείου Κρήτης για τη διοργάνωση του τελικού του UEFA Conference League 2022 ή 2023 στο Παγκρήτιο Στάδιο.
Στη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας, πέρα από τη στενότατη συνεργασία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τον Δήμο Ηρακλείου, συνεισέφεραν αποφασιστικά Υπουργεία, φορείς του Αθλητισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής της Πόλης του Ηρακλείου, όπως τα Υπουργεία Πολιτισμού & Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας και Ναυτιλίας, το ΕΣΚΑΝ, η Περιφέρεια Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας, η ΠΑΕ ΟΦΗ, που παραχωρεί τα προπονητήριά της κ.ά.
Για τη διοργάνωση των τελικών του UEFA Conference League 2022 και 2023 ενδιαφέρον έχουν εκφράσει τα Τίρανα (Π.Ο. Αλβανίας), τα Σκόπια (Π.Ο. Βόρειας Μακεδονίας) και η Σεντ Ετιέν (Π.Ο. Γαλλίας).
Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει η UEFA, η διαδικασία τεχνικής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων και επισκέψεων στις υποψήφιες πόλεις θα ολοκληρωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ η απόφαση ανάθεσης της διοργάνωσης των δύο τελικών από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα ανακοινωθεί στις 03 Δεκεμβρίου 2020.
Ο φάκελος υποψηφιότητας του Ηρακλείου εκπονήθηκε από στελέχη και ειδικούς εμπειρογνώμονες της Ε.Π.Ο., της Γ.Γ.Α., του Δήμου Ηρακλείου και τεχνοκράτες-εθελοντές από το Ηράκλειο".
Περνάμε στο... σήμερα. Το μεσημέρι της Παρασκευής εμφανίστηκε εντός της ομοσπονδίας τάση απόσυρσης της υποψηφιότητας για την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Και αυτό παρότι την Παρασκευή 19/06, ο Αντόνιο Τζιατσίνο (Senior club competitions manager) και επικεφαλής της Επιτροπής Αξιολόγησης για τις υποψηφιότητες, έστειλε γραπτώς συγχαρητήρια στην ΕΠΟ για τον πλήρη ελληνικό φάκελο, κάτι που ανέφερε το ΑΠΕ / ΜΠΕ και επιβεβαιώνεται από σχεδόν όλες τις πλευρές.

Πάνω σε αυτό το θέμα μίλησε στο site neakriti.gr ο Αλέξης Δέδες ως εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ είπε μεταξύ άλλων: «Ως υπεύθυνος του Project για τον φάκελο διεκδίκησης του τελικού UEFA Conference League 2022-2023, βάσει των δικών μου εκτιμήσεων, πήρα προσωπικά την πρωτοβουλία να ενημερώσω τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ότι πρέπει να ακυρώσουμε την υποψηφιότητα. Κάποιοι συμφώνησαν, κάποιοι άλλοι διαφώνησαν και το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Ε.Ε., μετά την προσεχή Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας. Η δική μου άποψη είναι ξεκάθαρη… Θα χάσουμε και δεν αξίζει να χρεωθούμε μία ήττα».

Σε ερώτηση για τους βασικούς λόγους της διάθεσης για απόσυρση του φακέλου υποψηφιότητας ο κ. Δέδες σημείωσε: «Ο πρώτος λόγος είναι οι γηπεδικές εγκαταστάσεις. Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου που θα συνεδριάσει η UEFA για να λάβει την απόφαση και να αναθέσει τις διοργανώσεις, δεν υπάρχει κανένα από τα απαιτούμενα χρονοδιαγράμματα στις εργασίες που απαιτούνται. Υπάρχει η πληροφορία μάλιστα ότι πριν από εμάς, έχουν επίσης κάνει πίσω οι υποψηφιότητες της Γαλλίας και των Σκοπίων, χωρίς να είναι όμως δεδομένο ότι η τέταρτη πόλη που διεκδικεί τον τελικό, αυτή της Αλβανίας, θα πάρει και την ανάθεση.

Για την δική μας υπόθεση το Παγκρήτιο δεν πληροί τις προϋποθέσεις όχι για έναν τελικό UEFA αλλά δεν μπορούμε να διοργανώσουμε καν έναν αγώνα της Εθνικής ομάδας. Απαιτούνται σημαντικά έργα στο γήπεδο, όπως το στέγαστρο, τα VIP, τα μπουθ, οι δημοσιογραφικές θέσεις αλλά το πιο σπουδαίο κατ’ εμέ είναι το πρόβλημα στο κομμάτι ασφαλείας, δηλαδή τα τουρνικέ και την είσοδο των φιλάθλων. Εδώ, από τη στιγμή που μιλάμε για ασφάλεια, η UEFA δεν κάνει καμία έκπτωση και θα πρέπει να αλλάξει σχεδόν όλο αυτό το κομμάτι. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η UEFA θέλει μια σταθερή κατάσταση στην Ομοσπονδία όπου θα τις εμπιστευτεί μία κατάσταση. Δυστυχώς για εμάς στην ΕΠΟ η κατάσταση είναι μπερδεμένη. Χαοτική θα την χαρακτήριζα. Το κύριο ζητούμενο είναι οι εκλογές, που περιμέναμε βάση UEFA ότι θα γίνουν το καλοκαίρι, έχουμε μετατεθεί για αργότερα, ενώ παράλληλα υπάρχουν προσφυγές ήδη κατά των αρχαιρεσιών για διάφορους λόγους».

Τι ισχύει τελικά πάνω σε αυτό το θέμα; Όντως για να μπορέσει να εγκριθεί η απόσυρση του φακέλου υποψηφιότητας πρέπει να περάσει από την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Δηλαδή να γίνει ένα διοικητικό συμβούλιο. Ωστόσο, μόνο σαφές και δεδομένο δεν είναι πως όλα τα μέλη του Δ.Σ. είχαν αναλυτική ενημέρωση, καθώς ορισμένα εξ αυτών δήλωναν άγνοια για αυτήν την απόφαση την Κυριακή. Εκτός αυτού, σύμφωνα με πηγές κοντά στην ΕΠΟ, εξαρχής υπήρχαν κάποιες ενστάσεις επί του θέματος επειδή η Κρήτη συνδέεται με τον Λευτέρη Αυγενάκη, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, που κατάγεται ως γνωστόν από το Ηράκλειο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μάλιστα η κίνηση αυτή της ΕΠΟ είναι μία ενέργεια δυσαρέσκειας προς το πρόσωπο του Αυγενάκη με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα για την τροποποίηση του νόμου που αφορά την ενασχόληση παραγόντων με τα αθλητικά και τα διοικητικά δρώμενα αλλά και τις ομάδες. Το ζήτημα είναι όμως πως κανένας δεν πίεσε την ΕΠΟ για να πάρει μία τέτοια απόφαση να αναλάβει την συγκεκριμένη διοργάνωση. Παράλληλα να σημειώσουμε πως οι σχέσεις της ΕΠΣΗ, της τοπικής Ένωσης που θα αναλάμβανε το... φορτίο της διοργάνωσης δεν είναι όπως παλαιότερα με την ΕΠΟ. Η ΕΠΣΗ και ο πρόεδρός της, Νίκος Τζώρτζογλου, έχουν πολλά παράπονα από το προεδρείο της Ομοσπονδίας και τον ίδιο τον Βαγγέλη Γραμμένο καιρό τώρα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα