Τον Αύγουστο επιστρέφουν οι διοργανώσεις της UEFA

Gazzetta team
Τον Αύγουστο επιστρέφουν οι διοργανώσεις της UEFA

bet365

Το πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων τόσο των συλλόγων, όσο και των Εθνικών ομάδων, γνωστοποίησε η ΕΠΟ. Τον Αύγουστο θα έχουμε τους πρώτους αγώνες στα ματς της UEFA.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ έχει ως εξής: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA συνεδρίασε μέσω βιντεοδιάσκεψης και έλαβε μια σειρά από αποφάσεις όσον αφορά τους κανονισμούς, τη μορφή, το ημερολόγιο και τα γήπεδα για τις διάφορες διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA και τις αντίστοιχες διοργανώσεις των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων. Επιβεβαιώθηκαν και οι 12 διοργανώτριες πόλεις για το EURO 2020, εγκρίθηκε το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις, ο Πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, δήλωσε:

"Είμαι χαρούμενος που είμαστε σε θέση να επανέλθουν σχεδόν όλες οι διοργανώσεις μας. Είμαι πεπεισμένος ότι οι φίλαθλοί μας δεν θα μείνουν μακριά για πολύ ακόμα και ότι θα επιτραπεί η επιστροφή τους στα γήπεδα όσο το δυνατόν συντομότερα.

"Η UEFA είχε λάβει τη γενναία απόφαση να αναβάλει το EURO 2020. Με αυτή μας όμως την απόφαση, επιτρέψαμε στις εγχώριες διασυλλογικές διοργανώσεις σε όλη την Ευρώπη να επανέλθουν, όπου αυτό ήταν εφικτό, προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρωθούν. Παρόλο που το παιχνίδι υπέφερε από τεράστιες δυσκολίες λόγω της πανδημίας, τα χτυπήματα αυτά θα ήταν ακόμα ισχυρότερα εάν δεν είχαμε ενεργήσει καίρια και εγκαίρως εκείνες τις πρώτες ημέρες.

"Η ποδοσφαιρική κοινότητα συνεργάστηκε και επέδειξε τεράστια ενότητα μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή κρίση. Θέλω να ευχαριστήσω τη FIFA, τις αδελφές συνομοσπονδίες μας, τις εθνικές ομοσπονδίες, τις ομάδες, τις λίγκες, τους ποδοσφαιριστές και τις οικείες αρχές για τη συνεχή στήριξη και τη δέσμευσή τους, είμαι δε πεπεισμένος ότι θα βγούμε από αυτή την κρίση πιο δυνατοί και με ισχυρότερους δεσμούς απ' ό,τι ποτέ πριν.

"Είναι απόλυτα σημαντικό για εμάς όχι μόνο να ολοκληρωθούν οι ανδρικές και γυναικείες διοργανώσεις, αλλά και να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις νέων και ποδοσφαίρου σάλας όπου αυτό είναι εφικτό. Πιστεύουμε στη σημασία και τη σπουδαιότητά τους όσον αφορά τη συνολική ανάπτυξη και ανέλιξη του παιχνιδιού, ενώ υποδέχτηκα με χαρά τις λύσεις που βρήκαμε για τη διεξαγωγή των τελικών φάσεων όλων των διοργανώσεων. Ιδιαιτέρως όσον αφορά το Champions League Γυναικών, ήταν σημαντικό να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι είναι δυνατή η ολοκλήρωσή του φέτος, στη διάρκεια μιας χρονιάς κατά την οποία τα γυναικεία αθλήματα υπέφεραν σημαντικά. Η διοργάνωση αυτή διαγράφεται άκρως ενδιαφέρουσα δεδομένης της αλλαγής στη μορφή για την αγωνιστική περίοδο 2021/2022, τη στιγμή που προσπαθούμε πάντοτε να δίνουμε ακόμα περισσότερη ώθηση στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

"Τέλος, θέλω να στείλω ένα θερμό μήνυμα εκτίμησης και ευγνωμοσύνης στους εκατοντάδες χιλιάδες αφανείς ήρωες οι οποίοι εργάζονται ακατάπαυστα στην πρώτη γραμμή σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Χάρη στην αφοσίωση και τη γενναιότητα τη δική τους μπόρεσαν οι κοινωνίες και το ποδόσφαιρό μας να επανακάμψουν τόσο γρήγορα. Τίποτε από αυτά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη δική τους προσπάθεια και τις δικές τους θυσίες."

Αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA

Ιατρικό πρωτόκολλο της UEFA και αγώνες κεκλεισμένων των θυρών:

Εγκρίθηκαν οι βασικές αρχές του ιατρικού πρωτοκόλλου της UEFA, ενώ οι λεπτομερείς κατευθυντήριες γραμμές θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να εκπονηθεί ένα πλήρες υγειονομικό σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί για την προστασία της υγείας όλων όσων θα συμμετέχουν στους αγώνες της UEFA, όταν αυτοί αρχίσουν ξανά.

Η UEFA θα αξιολογεί την κατάσταση σε όλη την Ευρώπη τακτικά και θα είναι σε επαφή με τις τοπικές αρχές όσον αφορά τη σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων.

UEFA Champions League 2019/20

Οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και ο τελικός αγώνας θα διεξαχθούν με τη μορφή Final-8 στα γήπεδα Estádio do Sport Lisboa e Benfica και Estádio José Alvalade της Λισαβόνας την περίοδο μεταξύ 12 και 23 Αυγούστου 2020.

Οι εναπομείναντες επαναληπτικοί αγώνες της φάσης των 16 θα διεξαχθούν το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου, ενώ εκκρεμεί η απόφαση κατά πόσον θα παιχθούν στις έδρες των γηπεδούχων ομάδων ή στην Πορτογαλία.

Εφόσον απαιτηθεί θα προστεθούν στη λίστα των γηπέδων της Λισαβόνας τα γήπεδα Estádio do Dragão στο Πόρτο και το Estádio Dom Afonso Henriques στην Γκιμαράες.

Οι προημιτελικοί αγώνες έχουν προγραμματιστεί για τις 12/13/14/15 Αυγούστου, οι ημιτελικοί για τις 18/19 Αυγούστου και ο τελικός στο Estádio do Sport Lisboa e Benfica για τις 23 Αυγούστου.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για όλες οι αναμετρήσεις που απομένουν για το Champions League της περιόδου 2019/20 θα είναι στις 21:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης.

Οι κληρώσεις για την προημιτελική και την ημιτελική φάση του Europa League 2019/20 θα γίνουν στις 10 Ιουλίου 2020 στην έδρα της UEFA στη Νυόν και το πρόγραμμα των αγώνων θα γίνει γνωστό μετά την κλήρωση.

Όλοι οι προημιτελικοί και ημιτελικοί αγώνες, σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια του αγώνα, θα πάνε σε παράταση και διαδικασία των πέναλτι. Η ίδια κανονιστική αλλαγή θα ισχύσει αντίστοιχα για τους αγώνες των λοιπών διοργανώσεων για τους οποίους έχει ληφθεί η ίδια απόφαση.

Η Κωνσταντινούπολη, στην οποία είχε αρχικά ανατεθεί η διοργάνωση του τελικού για το 2020, θα φιλοξενήσει τον Τελικό του Champions League του 2021, ενώ όλες οι πόλεις που είχαν επιλεγεί για τους επόμενους τελικούς, συμφώνησαν να φιλοξενήσουν τους τελικούς έναν χρόνο αργότερα: η Αγία Πετρούπολη το 2022, το Μόναχο στο 2023 και το Λονδίνο (Γουέμπλεϊ) το 2024.

UEFA Europa League 2019/20

Οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και ο τελικός θα διεξαχθούν με σύστημα Final-8 στην Κολωνία, το Ντούισμπουργκ, το Ντίσελντορφ και το Γκελζενκίρχεν την περίοδο μεταξύ 10 και 21 Αυγούστου.

Οι αγώνες της φάσης των 16 θα διεξαχθούν το διήμερο 5 και 6 Αυγούστου με ώρα έναρξης στις 18:55 και 21:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης αντίστοιχα. Για όσες αναμετρήσεις έχει παιχθεί ο πρώτος αγώνας, θα ληφθεί εν ευθέτω χρόνω η απόφαση κατά πόσον οι επαναληπτικοί αγώνες της Φάσης των 16 θα γίνουν στην έδρα της γηπεδούχου ομάδας ή στη Γερμανία.

Στις αναμετρήσεις Ίντερ-Χετάφε και Σεβίλη-Ρόμα, για τους οποίους είχε αναβληθεί ο πρώτος αγώνας, οι αγώνες θα είναι μονοί σε γήπεδο το οποίο θα επιβεβαιωθεί.

Όλοι οι επόμενοι αγώνες της διοργάνωσης θα διεξαχθούν με σύστημα Final-8, με τους προημιτελικούς να έχουν προγραμματιστεί για τις 10/11 Αυγούστου, τους ημιτελικούς για τις 16/17 Αυγούστου και τον τελικό στην Κολωνία στις 21 Αυγούστου. Η σέντρα σε όλους τους αγώνες θα γίνει στις 21:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης.

Οι κληρώσεις για την προημιτελική και την ημιτελική φάση του Europa League 2019/20 θα γίνουν στις 10 Ιουλίου 2020 στην έδρα της UEFA στη Νυόν και το πρόγραμμα των αγώνων θα γίνει γνωστό μετά την κλήρωση.

Το Γκντανσκ, στο οποίο είχε αρχικά ανατεθεί η διοργάνωση του τελικού για το 2020, θα φιλοξενήσει τον Τελικό του Europa League του 2021, ενώ όλες οι πόλεις που είχαν επιλεγεί για τους επόμενους τελικούς, συμφώνησαν να φιλοξενήσουν τους τελικούς έναν χρόνο αργότερα: η Σεβίλλη το 2022 και η Βουδαπέστη το 2023.

Βασικές τροποποιήσεις στον κανονισμό διασυλλογικών διοργανώσεων της περιόδου 2019/20

Στις ομάδες θα επιτραπεί η εγγραφή τριών νέων ποδοσφαιριστών στην πρώτη τους ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2019/20 που απομένει, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί είχαν ήδη εγγραφεί και είχαν δικαίωμα να αγωνιστούν με την ομάδα μετά την τελευταία περίοδο εγγραφών (3 Φεβρουαρίου 2020 για το Champions League και το Europa League και 18 Μαρτίου 2020 για το Champions League Γυναικών). Συνεχίζει να ισχύει το όριο των μέχρι 25 ποδοσφαιριστών για την πρώτη ομάδα. Οι ομάδες δεν θα μπορούν να εγγράψουν τους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από νέες μετεγγραφές.

Οι πέντε αλλαγές θα επιτρέπονται σε όλους τους εναπομείναντες αγώνες της περιόδου 2019/2020, σε συμμόρφωση με την προσωρινή μεταβολή στους Κανόνες του Παιχνιδιού, ενώ ο αριθμός των αλλαγών για την περίοδο 2020/21 θα παραμείνει στις τρεις αλλαγές.

UEFA Super Cup 2020

To Super Cup για το 2020, το οποίο είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει στο Πόρτο, πλέον θα διεξαχθεί στο Puskás Aréna στη Βουδαπέστη στις 24 Σεπτεμβρίου 2020 στις 21.00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης.

Οι επόμενες εκδόσεις του Super Cup θα πραγματοποιηθούν όπως είχαν αρχικά προγραμματιστεί στο Μπέλφαστ (2021), το Ελσίνκι (2022) και το Καζάν (2023).

Διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA 2020/21

Οι λίστες συμμετοχής για το Champions League 2020/21, το Europa League, το Champions League Γυναικών και το Youth League δεν επηρεάζονται από το νέο καλεντάρι.

Η καταληκτική προθεσμία για τη δήλωση των ομάδων στις διοργανώσεις από τις εθνικές ομοσπονδίες είναι η 3η Αυγούστου για το Champions League και το Europa League και για το Champions League Γυναικών η 10η Αυγούστου.

UEFA Champions League/UEFA Europa League 2020/21

Προκειμένου να επιτευχθεί ο απαραίτητος διαχωρισμός με την τελική φάση της περιόδου 2019/2020 και να μην υπάρξει αντίκτυπος στη λίστα συμμετοχής και τις ομάδες που ενδεχομένως εμπλέκονται και στις δύο φάσεις των διοργανώσεων, οι προκριματικοί γύροι για τις δύο διοργανώσεις θα γίνουν με μονούς αγώνες (αντί για εντός και εκτός έδρας αγώνες), με μόνη εξαίρεση τους αγώνες πλέι-οφ για το Champions League όπου οι αγώνες θα συνεχίσουν να είναι διπλοί. Η έδρα κάθε αναμέτρησης θα καθορίζεται κατόπιν κλήρωσης.

Το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα για τους προκριματικούς γύρους και τη φάση των ομίλων για την περίοδο 2020/21 διαμορφώνεται ως εξής:

UEFA Champions League 2020/21

Προ-προκριματικός γύρος: 8 και 11 Αυγούστου

Α' προκριματικός γύρος: 18/19 Αυγούστου

Β' προκριματικός γύρος: 25/26 Αυγούστου

Γ' προκριματικός γύρος: 15/16 Σεπτεμβρίου

Πλέι-οφ: 22/23 και 29/30 Σεπτεμβρίου

Φάση ομίλων: 20/21 και 27/28 Οκτωβρίου, 3/4 και 24/25 Νοεμβρίου, 1/2 και 8/9 Δεκεμβρίου

UEFA Europa League 2020/21

Προ-προκριματικός γύρος: 20 Αυγούστου

Α' προκριματικός γύρος: 27 Αυγούστου

Β' προκριματικός γύρος: 17 Σεπτεμβρίου

Γ' προκριματικός γύρος: 24 Σεπτεμβρίου

Πλέι-οφ: 1 Οκτωβρίου

Φάση ομίλων: 22 και 29 Οκτωβρίου, 5 και 26 Νοεμβρίου, 3 και 10 Δεκεμβρίου

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις ημερομηνίες των επόμενων γύρων.

Οι κληρώσεις της φάσης των ομίλων για το Champions League και το Europa League της επόμενης περιόδου θα γίνουν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα, στις 1 και 2 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

UEFA EURO 2020

Επιβεβαιώθηκαν και οι 12 πόλεις ως διοργανώτριες της τελικής φάσης που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2021 και εν συνεχεία εγκρίθηκε και το επικαιροποιημένο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Όλα τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί θα ισχύουν και για το τουρνουά του 2021. Οι κάτοχοι εισιτηρίων που παρόλ' αυτά επιθυμούν να επιστρέψουν τα εισιτήρια που έχουν αγοράσει, θα έχουν μια τελική ευκαιρία να ζητήσουν την επιστροφή της αξίας τους το διάστημα μεταξύ 18 και 25 Ιουνίου μέσω της σελίδας euro2020.com/tickets. Οι ημερομηνίες για πιθανές μελλοντικές πωλήσεις εισιτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των εισιτηρίων για τους οπαδούς των τεσσάρων ομάδων που θα προκριθούν μέσω των αγώνων μπαράζ, θα επιβεβαιωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες της προς τις διοργανώτριες ομοσπονδίες, τις διοργανώτριες πόλεις και τις κατά τόπους αρχές για τη συνεχή στήριξη και δέσμευσή τους για τη διεξαγωγή της αναβληθείσας διοργάνωσης του EURO 2020.

Ευρωπαϊκοί αγώνες μπαράζ και φάση των ομίλων για το Nations League 2020/21

Τα αγωνιστικά παράθυρα του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου 2020 για τις εθνικές ομάδες, πλέον θα περιλαμβάνουν τρεις αγώνες το καθένα αντί για δύο, επιτρέποντας έτσι τον επαναπρογραμματισμό των Ευρωπαϊκών Αγώνων Μπαράζ για την έναρξη των αντίστοιχων αγωνιστικών παραθύρων, στις 8 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου.

Οι αγώνες της φάσης των ομίλων για το Nations League 2020/21 θα διεξαχθούν κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες: 3/4/5 και 6/7/8 Σεπτεμβρίου, 10/11 και 13/14 Οκτωβρίου, και 14/15 και 17/18 Νοεμβρίου 2020.

Οι φιλικές αναμετρήσεις θα γίνουν στις 7/8 Οκτωβρίου και 11/12 Νοεμβρίου.

Οι αναμετρήσεις με τις επιβεβαιωμένες ημερομηνίες και τις ώρες έναρξης των αγώνων, θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνο στον δικτυακό τόπο UEFA.com».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα