Εφέσεων ΕΠΟ: Ο Γκαγκάτσης πήρε αναβολή μετά την απαλλακτική απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων

Δημήτρης Τομαράς
Εφέσεων ΕΠΟ: Ο Γκαγκάτσης πήρε αναβολή μετά την απαλλακτική απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων

bet365

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης ζήτησε στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να του δοθεί αναβολή έως τις 22 Ιουνίου και εν τέλει την έλαβε, πατώντας πάνω στην απαλλακτική δικαστική απόφαση που είχε την Τρίτη.

Η εκδίκαση στην Επιτροπή Εφέσεων αφορά στις ομάδες που είχαν διαφωνήσει με την αποπομπή του Βασίλη Γκαγκάτση από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Σούπερ Λιγκ και προφανώς και τον ίδιο τον Γκαγκάτση. Να θυμίσουμε πως στις 13 Μαρτίου του 2019 ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει τη σύγκλιση διοικητικού συμβουλίου με θέμα της ημερήσιας διάταξης την έκπτωση του διευθύνοντος συμβούλου, εντός τριών ημερών, μετά τη καταδίκη του σε πενταετή κάθειρξη με αναστολή μέχρι την έφεση, για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας.

Τελικώς στις 21 Ιουνίου του 2019 ο Βασίλης Γκαγκάτσης κυρήχθηκε έκπτωτος από το ποδόσφαιρο βάσει του αθλητικού Νόμου, με τον τότε ΓΓΑ Ιούλιο Συναδινό να στέλνει σχετικό έγγραφο στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο. Έγγραφο το οποίο κοινοποιήθηκε και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΠΟ απομακρύνθηκε τότε από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Super League.

Το απόγευμα της Τετάρτης είχε οριστεί η συνέχεια αυτής της υπόθεσης στην Εφέσεων της ΕΠΟ με όλες τις ομάδες να εκπροσωπούνται. Ο ίδιος ο Γκαγκάτσης από την μεριά του έκανε αίτημα αναβολής λέγοντας: «Υπέβαλα γραπτώς το αίτημα για αναβολή της υπόθεσης διότι σήμερα είχα το εφετείο και είχα μεγάλη δίκη. Εξάλλου έχω περιγράψει στο αίτημά μου το τι είχε συμβεί. Ζητώ μία σύντομη αναβολή μέχρι 22 Ιουνίου. Έχω απαλλαγεί σήμερα. Σήμερα απαλλάχθηκα. Σήμερα το μεσημέρι ώρα 2 κρίθηκαν αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι. Θα σας φέρω απόσπασμα της απόφασης (ζήτησε σχετικό χαρτί το προεδρείο). Βεβαίως θα πάρω απόσπασμα και θα το προσκομίσω».

Με το αίτημα αυτό συντάχθηκαν και συναίνεσαν όλοι οι παρόντες δικηγόροι ενώ από τον ΠΑΟΚ ο Λάμπρος Μπίρδας τόνισε πως θέλει «ζώσα διαδικασία». Το προεδρείο ενημέρωσε πως εφόσον γίνει τέτοια δίκη θα μπαίνουν ένας ένας μέσα οι δικηγόροι στην αίθουσα των Εφέσεων στην ΕΠΟ και δεν θα υπάρχει συνωστισμός. Εν τέλει δόθηκε αναβολή για τις 22 Ιουνίου και ώρα 16.00 με την υπόδειξη πως οι δικηγόροι θα μπαίνουν ένας ένας.

 

Τελευταία Νέα