FIFA / UEFA: Η ελπίδα για την συνάντηση των μεγάλων και η νομοθετική ρύθμιση για τις εκλογές

Δημήτρης Τομαράς
FIFA / UEFA: Η ελπίδα για την συνάντηση των μεγάλων και η νομοθετική ρύθμιση για τις εκλογές

bet365

Το Gazzetta.gr αναδεικνύει δύο σημαντικές παραμέτρους πάνω στα ζητήματα των εκλογών στην ΕΠΟ αλλά και της πρόθεσης των FIFA / UEFA για την συνάντηση των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Εκείνο το οποίο ειπώθηκε στην κουβέντα είναι πως θα ήταν πολύ καλό να υπάρξει μία τέτοια συνάντηση που να ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα. Αφορμή στάθηκαν και οι τοποθετήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για επαφή μεταξύ των πραγματικών ιδιοκτητών και ότι είναι θετικός σε κάτι τέτοιο.
Βέβαια το να κλειστεί μία τέτοια συνάντηση δεν είναι κάτι τόσο απλό και στην παρούσα φάση δεν υπάρχει τελικό στάδιο επαφών. Υπάρχει όμως η ελπίδα πως μπορεί να γίνει το ραντεβού των ιδιοκτητών των μεγάλων ομάδων. Επειδή όμως στο παρελθόν διάφορες προσπάθειες για τέτοιο εγχείρημα και με διαφορετικές Κυβερνήσεις έχουν βρει... τοίχο θα πρέπει να υπάρξει αναμονή για τις τελικές συζητήσεις. Επίσης σε όποιον γίνει πρόκληση και δεν δείξει θετικός δεδομένα θα έχει θέμα στην συνέχεια.
Από εκεί και πέρα σε σχέση με τις εκλογές της ΕΠΟ που οι FIFA / UEFA θέλουν να γίνουν Ιούνιο ή Ιούλιο πρέπει να υπάρξει αλλαγή - νομοθετική ρύθμιση για να γίνει αυτό πράξη. Ο Νόμος 2725 επισημαίνει πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνονται στο τέλος του Ολυμπιακού έτους και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δηλαδή στην φετινή περίπτωση από τον Σεπτέμβριο και μετά. Για αυτήν τη νομοθετική ρύθμιση - παρέμβαση είναι ενήμερος ο Λευτέρης Αυγενάκης. Οι δύο διεθνείς Ομοσπονδίες θεωρούν πως το καλοκαίρι θα κλείσει ο κύκλος τους και θα πρέπει να φύγουν, ωστόσο θέλουν το επόμενο στάδιο μετάβασης να είναι σε σωστό επίπεδο. Κάτι που δεν είναι τόσο βέβαιο ή δεδομένο πως είναι εφικτό να συμβεί...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα