ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Βασιλειάδης: «Συνεχής η προσπάθεια αποδόμησης της ΕΠΟ με σκοπό την αποκαθήλωσή της»

Βασιλειάδης: «Συνεχής η προσπάθεια αποδόμησης της ΕΠΟ με σκοπό την αποκαθήλωσή της»

Βασιλειάδης: «Συνεχής η προσπάθεια αποδόμησης της ΕΠΟ με σκοπό την αποκαθήλωσή της»

Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τις επιθέσεις του δέχεται η ΕΠΟ, όπως επίσης και για τη συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με εκπροσώπους της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αναλυτικά όσα είπε στο «Metropolis 95,5»:

Για τα γεγονότα στο περιθώριο ντέρμπι Ολυμπιακος-ΠΑΟΚ: «Είναι συνεχεια ενός ιδιαίτερα τεταμένου κλίματος. Νομίζω οσο η πολιτική ηγεσία φεύγει από τον αρχικό προσανατολισμό που είχαμε κι εμείς δηλαδή να αναλάβουν οι διεθνείς ομοσπονδίες ώστε να πάει η κατάσταση στην Ελλάδα σε μία κανονικότητα και αφήνεται περιθώριο σε κάποιους να νομίσουν ότι θα διαφεντεύσουν το ποδόσφαιρο αυτά τα φαινόμενα θα εντείνονται».

Για το ποιος κάνει κουμάντο στο ποδόσφαιρο: «Είχαμε καταφέρει με τη FIFA και την UEFA, με τις πολλές παθογένειες και τα προβλήματα που έχει το ποδόσφαιρο, να βάλουμε πέντε κανόνες. Ποτέ δεν φτιασίδωσα την εικόνα, αλλά βάλαμε κάποιους κανόνες με τις διεθνείς συνομοσπονδίες ώστε να τους θεωρούμε δεδομένους. Αυτό φαίνεται ότι δεν άρεσε και κινδυνεύουμε να επιστρέψουμε στις παλιές “ένδοξες” εποχές».

Για το σημείο που σταμάτησε το λεωφορείο του ΠΑΟΚ και δέχτηκαν προπηλακισμούς οι παίκτες: «Αυτό πρέπει να το απαντήσει η Αστυνομία. Ειναι προφανές ότι έγινε λάθος στα μέτρα ασφαλείας που λήφθηκαν. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες».

Για τη συνάντηση Αυγενάκη- Ολυμπιακού και αν ενεργεί σωστά ο υφυπουργός: «Εμείς ενεργούσαμε – κι εγώ προσωπικά – βλέποντας τα θεσμικά όργανα. Προφανώς και μπορείς να βλέπεις όποιες ΠΑΕ θέλεις. Είναι λάθος το τάιμινγκ. Προκαλεί κακούς συνειρμούς σε μια τόσο τεταμένη περίοδο. Προφανώς και ο υπουργός πρέπει να συζητά με τους πάντες, δεν μπορώ να κάνω κριτική σε αυτό, αλλά πρέπει να ελέγχει το τάιμινγκ και τα μηνύματα που μπορεί να περαστούν, ηθελημένα ή άθελα».

Για το αν συμμερίζεται τις καταγγελίες ΠΑΟΚ για μεροληψία Αυγενάκη υπέρ του Ολυμπιακού: «Δε θέλω να παω σε αυτή τη φιλολογία, ο κόσμος και βλέπει και κρίνει για να βγάλει τα συμπεράσματά του. Βλέπω μια προσπάθεια συνεχούς αποδόμησης της ομοσπονδίας – η οποία έχει μεν προβλήματα – με σκοπό την αποκαθήλωσή της. Αντί να υπάρχει συνεργασία με τις διεθνείς συνομοσπονδίες για να ηρεμήσει αυτή η κατάσταση».