Αυγενάκης: «Καμία έκπτωση στην ασυδοσία στο ποδόσφαιρο»

Αυγενάκης: «Καμία έκπτωση στην ασυδοσία στο ποδόσφαιρο»

Αυγενάκης: «Καμία έκπτωση στην ασυδοσία στο ποδόσφαιρο»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ξεκαθάρισε πως δεν θα κάνει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ αλλά δεν θα κάνει και την παραμικρή έκπτωση για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας και προσυνεννοημένων αγώνων.

Ολυμπιακός - Βικτόρια Πλζεν με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 150+  ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και ζήτησε να μη τεθεί στην εκτελεστική επιτροπή το θέμα της πολυμετοχικότητας. Μάλιστα, ο Υφυπουργός ξεκαθαρίζει ότι δεν θα κάνει έκπτωση για την ασυδοσία του ποδοσφαίρου.

Η δήλωση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη: 

«Στις τηλεφωνικές μου επικοινωνίες με τον κ. Γραμμένο και τον κ. Λυσάνδρου, προειδοποίησα για το παράνομο της πρόθεσης της ΕΠΟ να τροποποιήσει τον ΚΑΠ, επιτρέποντας την πολυιδιοκτησία, δηλαδή τη δυνατότητα κατοχής μετοχών σε περισσότερες από μία ΠΑΕ και ζήτησα να αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα κάθε τέτοια σκέψη. Επισήμανα, επίσης, την αναγκαιότητα διαβούλευσης ολίγων ημερών, για τις όποιες αλλαγές σχεδιάζονται στους Πειθαρχικούς Κώδικες σε θέματα βίας, καθώς με τις FIFA/UEFA, ΕΠΟ και Super League, στις πρόσφατες συναντήσεις μας, συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για να συνδιαμορφώσουμε μια κοινή κουλτούρα και να έχουμε αρμονικό βηματισμό σ' αυτό το ζωτικό ζήτημα.

Δεν προτίθεμαι να κάνω καμία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, άλλωστε το δήλωσα μετά από κάθε θεσμική συνάντηση με τους φορείς του ποδοσφαίρου. Αυτοδιοίκητο, όμως, δεν σημαίνει και ασυδοσία. Δεν προτίθεμαι, ωστόσο, να επιτρέψω την παραμικρή έκπτωση στους απαραίτητους χειρισμούς, τους οποίους απαιτεί η κοινωνία, για τη δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και προσυνεννοημένων αγώνων. Σ' αυτόν τον αγώνα για εξωραϊσμό του ποδοσφαιρικού τοπίου ή θα είμαστε όλοι μαζί στην κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης ή, ως Κυβέρνηση, θα είμαστε σταθερά απέναντι σ' όποιον προσπαθήσει να βάλει εμπόδια».