Sportexpo: Στο επίκεντρο ο αγώνας παλαιμάχων και η Εθνική

Sportexpo: Στο επίκεντρο ο αγώνας παλαιμάχων και η Εθνική

Gazzetta team
Sportexpo: Στο επίκεντρο ο αγώνας παλαιμάχων και η Εθνική

bet365

Το παιχνίδι των παλαιμάχων διεθνών με τους βετεράνους της Θεσσαλονίκης υπό το βλέμμα του προέδρου της Ε.Π.Ο, Ευάγγελου Γραμμένου και του ομοσπονδιακού τεχνικού Άγγελου Αναστασιάδη και τα επίσημα εγκαίνια της Sportexpo, ήταν -μεταξύ άλλων- τα πιο σημαντικά γεγονότα της 2ης μέρας της έκθεσης.
Παρών στα επίσημα εγκαίνια της διεθνούς αθλητικής έκθεσης ήταν και ο Υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ το περίπτερο της Ομοσπονδίας επισκέφθηκαν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ Δημήτρης Πέλκας και Αλέξανδρος Πασχαλάκης και του Άρη Μανώλης Σιώπης και Γιώργος Βαλεριάνος. Οι διεθνείς μοίρασαν αυτόγραφα, έβγαλαν φωτογραφίες με παιδιά και στην συνέχεια παρακολούθησαν το παιχνίδι των παλαιμάχων. Ο προπονητής της Εθνικής, Άγγελος Αναστασιάδης, έκανε δηλώσεις σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τονίζοντας την σημασία τέτοιων εκδηλώσεων.
"Είμαστε σήμερα εδώ με ανθρώπους της Ομοσπονδίας και της Εθνικής, με διεθνείς ποδοσφαιριστές, για να προβάλλουμε το άθλημα που υπηρετούμε. Για ένα ποδόσφαιρο χωρίς βία, ένα ποδόσφαιρο όμορφο ως θέαμα, το ποδόσφαιρο που θέλουμε", ανέφερε χαμογελαστός ο Άγγελος Αναστασιάδης.
Το παιχνίδι των παλαιμάχων ήταν γεμάτο συγκινήσεις και ξύπνησε μνήμες από τον άθλο του 2004 και άλλες σημαντικές στιγμές της Εθνικής μας. Ο αρχηγός Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Άγγελος Χαριστέας, ο Άγγελος Μπασινάς, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο Φάνης Κατεριανάκης, ο Γιώργος Θεοδωρίδης, ο Κώστας Ορφανός, ήταν εκεί, μαζί με άλλους παλαίμαχους της πόλης, αγωνίστηκαν με πάθος, πέτυχαν όμορφα γκολ και υποστήριξαν με μια φωνή το κεντρικό σύνθημα "το ποδόσφαιρο που θέλουμε", ένα ποδόσφαιρο χωρίς βία, βασισμένο στην άμιλλα και τις ευγενείς αξίες του αθλητισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα, και μάλιστα με την ομάδα των διεθνών, πήρε μέρος ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, ενώ το παρών έδωσε και ο διευθύνων σύμβουλος, Κυργιάκος Ποζρικίδης.
Τις πρωινές ώρες το πρόγραμμα περιλάμβανε αγώνες μεταξύ ομάδων Ακαδημιών αγοριών και κοριτσιών και δεν έμεινε άδειο σχεδόν καμία στιγμή της ημέρας. Για την Παρασκευή 12/04 έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σχολείων, αγώνες μεταξύ ομάδων Ακαδημιών ενώ και πάλι θα βρίσκονται στον εκθεσιακό χώρο παλαίμαχοι διεθνείς, κυρίως από την Εθνική του 2004 και ομοσπονδιακοί προπονητές. Στα παιδιά θα μοιραστούν δώρα, αυτόγραφα και θα έχουν την δυνατότητα να φωτογραφηθούν με προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 

Τελευταία Νέα