H «σκληρή» επιστολή της Σαμούρα και το «δείτε τις ευθύνες σας και μην τα περιμένετε όλα από το κράτος» του Χούμπελ!

Δημήτρης Τομαράς
H «σκληρή» επιστολή της Σαμούρα και το «δείτε τις ευθύνες σας και μην τα περιμένετε όλα από το κράτος» του Χούμπελ!

bet365

Η Γ.Γ. της FIFA, Φάτμα Σαμούρα, έστειλε επιστολή στο Δ.Σ. της ΕΠΟ σημειώνοντας πως βασικά θέματα όπως το VAR και η βία δεν έχουν αντιμετωπιστεί σωστά και ότι θα ληφθούν και άλλα μέτρα από τις διεθνείς Ομοσπονδίες. Ο διάλογος Χούμπελ με Μπαταγιάννη και οι ατάκες του Αυστριακού!

Στην επιστολή που απέστειλε η Σαμούρα εκ μέρους της FIFA καταγράφει ότι υπήρξε πρόοδος σε σχέση με πέρυσι αλλά «θέματα όπως η επικοινωνία και ο τρόπος που βγαίνει προς τα έξω η εικόνα του ποδοσφαίρου, το VAR, η αντιμετώπιση του προβλήματος της βίας, το Match fixing και η δομή της ΕΠΟ δεν λειτουργούν ικανοποιητικά. Θα εξετάσουμε την λήψη περαιτέρω μέτρων».

Ουσιαστικά αυτό είναι σαν ένα ηχηρό... καμπανάκι προς την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά καθώς γίνεται λόγος για εισήγηση και λήψη περαιτέρω και νέων μέτρων. Φυσικά δεν μπορούμε να μιλάμε για GREXIT και τόσο μεγάλο κίνδυνο αλλά η Φάτμα Σαμούρα ουσιαστικά θέτει βασικά ζητήματα που δεν έχουν λυθεί από... πέρυσι! Και φυσικά είναι ένα ηχηρό... μήνυμα για άμεσες αλλαγές αλλιώς θα υπάρξουν προβλήματα ή και κυρώσεις. Εκτός αυτού ο Χούμπελ - όπως σημειώσαμε και νωρίτερα - στάθηκε και στο ζήτημα του Γκαγκάτση και στο θέμα της βίας για να γίνει ο εξής διάλογος κυρίως με τον Μπαταγιάννη από την Super League:

Χούμπελ: Εδώ (σ.σ. με το θέμα Γκαγκάτση) υπάρχει σοβαρό θέμα νομιμότητας. Δεν θα έπρεπε να είναι καν εκεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος και υπάρχουν σοβαρές ευθύνες.
Μπαταγιάννης: Εγώ είχα άλλη άποψη για το θέμα. Η πλειοψηφία όμως αποφάσισε να μην γίνει διαπιστωτική πράξη.
Χούμπελ: Έχετε μεγάλο πρόβλημα με τη βία. Πρέπει εσείς οι ομάδες να δείτε και να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Να βρίσκετε και να αποκλείετε τους ενόχους από τα γήπεδα. Να τους απομονώνετε και να μην τα περιμένετε όλα από το κράτος.
Μπαταγιάννης: Σε όλη την χρονιά σοβαρά επεισόδια είχαμε μόνο στο ΟΑΚΑ. Είναι επεισόδια που σχετίζονται με άλλα θέματα και όχι με την ουσία του ποδοσφαίρου. Όπως και όποτε θέλετε (σ.σ. Χούμπελ) να έρθετε στο Δ.Σ. (σ.σ. της Λίγκας) να τα συζητήσουμε όλα και να τα δούμε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα