ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Ένοχοι Γκαγκάτσης, Πιλάβιος και Γκιρτζίκης για την κάρτα υγείας της ΕΠΟ

Ένοχοι Γκαγκάτσης, Πιλάβιος και Γκιρτζίκης για την κάρτα υγείας της ΕΠΟ

Ένοχοι Γκαγκάτσης, Πιλάβιος και Γκιρτζίκης για την κάρτα υγείας της ΕΠΟ

Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων έκρινε ένοχους τους τρεις πρώην προέδρους της ΕΠΟ, όπως και τους Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη. Πέντε χρόνια κάθειρξη με αναστολή η απόφαση, πάνω στην οποία ασκούν έφεση.

Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων αποφάσισε την ενοχή, σε πρώτο βαθμό, του Βασίλη Γκαγκάτση, του Σοφοκλή Πιλάβιου και του Γιώργου Γκιρτζίκη όπως επίσης και του Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη για την υπόθεση της κάρτας υγείας της ΕΠΟ.

Η απόφαση που ανακοινώθηκε είναι πέντε χρόνια κάθειρξη με αναστολή για τους πέντε καταδικασθέντες, οι οποίοι ασκούν έφεση, ενώ τους αναγνωρίστηκαν και ελαφρυντικά όπως για παράδειγμα ο πρότερος έντιμος βίος τους.

Αθώοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι 25 κατηγορούμενοι: Ευάγγελος Τοπολιάτης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Θόδωρου Καραμελίδη, Νίκου Προύντζου, Γιώργος Σαρρής, Αριστείδης Σταθόπουλος,  Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σπύρος Καλογιάννης, Σωκράτης Παπαδόπουλος, Παντελής Κύρκας, Κωνσταντίνος Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδης, Κωνσταντίνος Βουρδάκης. Ιωνας Χατζηιωνάς, Γιώργος Λυγεράκης, Αθανάσιος Ισμαήλος, Αριστείδης Σταυρόπουλος.

Θυμίζουμε πως η υπόθεση είναι να κάνει με πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που είχε υπογραφεί το 2005 αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Η ΕΠΟ ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα κατέβαλε  κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρίες που είχαν αναλάβει το έργο, ζημιώνοντας με περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ τα ταμεία της.