Ελλάδα - Σκωτία 1-0 (Παίδες)

Δημήτρης Ρούσσος
Ελλάδα - Σκωτία 1-0 (Παίδες)

bet365

Η U17 άνοιξε το σκορ, αγωνίστηκε από το 64’ με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Θυμιάνη, όμως κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα και να επικρατήσει της Σκωτίας, στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου της Elite Round! Ισόπαλες Γερμανία και Νορβηγία, μόνη πρώτη η Εθνική!

«ΗΣΥΧΟ» ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε δίχως μεγάλες φάσεις, πλην ενός σουτ του Μαρτίνη (9’), που μπλόκαρε εύκολα ο Μούλεν. Οι Σκωτσέζοι πήραν τα ηνία του αγώνα, κερδίζοντας αρκετά φάουλ από τους Έλληνες διεθνείς, που όμως δεν απειλήθηκαν από τις προσπάθειες των αντιπάλων τους, ούτε τους είδαν να χάνουν κάποια μεγάλη φάση.

Ο Θεοδωρίδης σούταρε εκτός εστίας σε δυο περιπτώσεις (27’, 33’), ενώ συνολικά οι παίκτες του Γεωργόπουλου έμειναν μακριά από τα αντίπαλα καρέ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, που ολοκληρώθηκε χωρίς συγκινήσεις.

«ΠΑΝΙΚΟΣ» ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο β’ μέρος η Σκωτία προχώρησε σε διπλή αλλαγή, μόλις στο 51ο λεπτό, με την εικόνα των παικτών να μην ικανοποιεί τον προπονητή Μακ Λάφλιν. Αυτό όμως δεν απέτρεψε την Ελλάδα να ανοίξει το σκορ με τον Φάκη στο 56’, που έβαλε τη «γαλανόλευκη» σε θέση οδηγού!

Στο 60’ οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους, με την είσοδο του Λέοναρντ και στο 64’ οι αριθμητική ισορροπία αλλοιώθηκε, με την απευθείας αποβολή του Θυμιάνη! Έκτοτε οι Σκωτσέζοι πίεσαν, με τον Ρος και τον Άρμερ να αστοχούν σε κάποιες καλές περιπτώσεις, αλλά να μην καταφέρνουν να πληγώσουν την ελληνική άμυνα! Εξάλλου, συνολικά, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Ελλάδα μέτρησε περισσότερες τελικές ευκαιρίες (10-7), παίζοντας καλύτερα από την αντίπαλό της.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε την Εθνική Παίδων να πανηγυρίζει τη νίκη και να μπαίνει με νίκη στον όμιλο και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο άλλο παιχνίδι, μεταξύ Γερμανίας και Νορβηγίας (2-2), να «στρογγυλοκάθεται» στην κορυφή της βαθμολογίας!

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Βασίλης Γεωργόπουλος): Μαντάς, Θυμιάνης, Καραγιάννης, Γκοτζαμανίδης, Μαρτίνης, Μαυρουδής, Θεοδωρίδης (54’ Βουτσάς), Αλεξανδρόπουλος, Αθανασακόπουλος (67’ Κωνσταντινίδης), Μούγιος, Φακής (72’ Σερπεζής)

Σκωτία (Μπρίαν ΜακΛάφλιν): Μούλεν, Πάτερσον, Γουίλσον, Χάμιλτον, Άρμερ, Γκίλμουρ, Κόκρεϊν (51’ Τέιλορ), Ερχάνον, Μακ Ντόναλντ (51’ Ρος), Σεμπλ, Αντεντάπο

Οι επόμενοι αγώνες της Εθνικής:

24/3 Γερμανία – Ελλάδα (16:00)

27/3 Νορβηγία – Ελλάδα (15:00)

 

Τελευταία Νέα