Eθνική Ελλάδας: Ωρα για μια ακόμα αρχή με Ελληνα προπονητή

Gazzetta Community Blog Gazzetta Community Blog
Eθνική Ελλάδας: Ωρα για μια ακόμα αρχή με Ελληνα προπονητή

bet365

Το Gazzetta.gr δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του να γίνουν bloggers δημοσιεύοντας τις απόψεις τους και o Θάνος Κωσταράς γράφει για την εικόνα της Εθνικής Ελλάδας, τους παίκτες της, την τωρινή κατάσταση και την ανάγκη συνεργασίας με Έλληνα προπονητή.

Δυστυχώς χθες η Eθνική Eλλάδας δεν κατάφερε να νικήσει τη Σλοβενία. Έτσι έχασε την ευκαιρία να ανέβει στη Β’ Κατηγορία του Nations League, καθώς και τη δυνατότητα να «ξανα-προσπαθήσει» για την πρόκριση στο Μουντιάλ σε περίπτωση που δεν καταφέρει να προκριθεί μέσω των προκριματικών (το μόνο θετικό χθες ήταν η ήττα της Βοσνίας με 2-0 από την Ιταλία και η παραμονή μας στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας).

Πριν από περίπου έναν χρόνο περίπου, η Εθνική έπαιζε απέναντι στην Βοσνία (ενώ ήδη ξέραμε ότι δεν θα προκριθούμε στο EURO). Όπως και με την Ιταλία, ο προπονητής μας χρησιμοποίησε νέα πρόσωπα, απομακρύνοντας από την εθνική παίκτες όπως ο Μανωλάς ή ο Παπασταθόπουλος – κάτι που προκάλεσε και διαμάχη μεταξύ μερικών παικτών που έλειπαν από την Εθνική και του ίδιου -. Το αποτέλεσμα ήταν τότε άκρως θετικό, μιας και η εθνική έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, επιθετικό, χαιρόσουν να την βλέπεις -όπως και στα επόμενα ματς με Φινλανδία και Αρμενία -. Αυτό έλειπε χθες από την Εθνική. Με εξαίρεση ένα σουτ του Μπακασέτα, το δοκάρι του Παυλίδη αλλά και τη φάση με τον Λημνιό, η εθνική είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, αλλά ήταν άνευρη, ακίνδυνη και τολμώ να πω χωρίς πάθος, και το πλήρωσε ακριβά…

Πρέπει να γίνει μια νέα αρχή ενόψει τον προκριματικών. Η εθνική θα πρέπει να στηρίζεται στους παίκτες που είδαμε χθες, αφού αυτοί είναι το μέλλον της. Ωστόσο, θα πρέπει αν επιστρέψουν και ποδοσφαιριστές όπως ο Μανωλάς, αλλά και να προστεθούν παίκτες εκτός του Βig-4. Τρανό παράδειγμα, ο Κώτσιρας!

Βέβαια, εκτός από τους παίκτες, πρέπει και ο προπονητής να τους εμπνέει και κατά προτίμηση να είναι Έλληνας και να έχει συνεργαστεί με πολλούς εξ' αυτών (ή τουλάχιστον να τους έχει αντιμετωπίσει). Αν και δεν είμαι φίλος του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Δώνης πιστεύω ότι θα μπορούσε να διαχειριστεί αξιοπρεπώς τους παίκτες της εθνικής. Να φτιάξει ένα κράμα παλαιών και νέων παικτών, να υπάρχει ομοιογένεια. Φυσικά να χρησιμοποιήσει και “δευτερεύοντες” παίκτες της Εθνικής στα φιλικά, να παίρνουν χρόνο όλοι!

Πρέπει όμως και εμείς να δώσουμε πίστωση χρόνο στον επόμενο προπονητή -αν έρθει-. Να μη μείνουμε σε στερεότυπα τύπου ‘’Α, ήταν προπονητής του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού’’. Γιατί αν θέλουμε να ξαναζήσουμε την εθνική της εποχής Ότο, Σάντος ή ακόμα και την εποχή Σκίμπε πρέπει να περιμένουμε…

Έχεις άποψη για κάποιο αθλητικό θέμα; Στείλε το κείμενό σου στο [email protected] και δες το δημοσιευμένο στο αγαπημένο σου site.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Gazzetta Community Blog
Gazzetta Community Blog