Τσεχία - Ελλάδα 1-1 (Ελπίδες)

Gazzetta team
Τσεχία - Ελλάδα 1-1 (Ελπίδες)

bet365

Η Εθνική Ελπίδων προηγήθηκε με πέναλτι του Μπουζούκη παρότι έπαιζε με 10 παίκτες, ωστόσο δεν κατάφερε να γλιτώσει την ισοφάριση απ’ την Τσεχία σε 1-1, στην 3η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2021.

Πολύ κοντά σε μια σπουδαία νίκη, δεδομένων και των συνθηκών που διαμορφώθηκαν απ’ το πρώτο μέρος, έφτασε η ομάδα του Γιάννη Γκούμα, ωστόσο τελικά αρκέστηκε στην ισοπαλία 1-1 με την Τσεχία, χάνοντας την ευκαιρία να κρατήσει το «απόλυτο» μετά τα «τρίποντα» στις δυο πρώτες αγωνιστικές.

Ήδη απ’ το 24’ η κόκκινη κάρτα του Δημητρίου έφερε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε δύσκολη θέση, αφού από νωρίς έπρεπε να παίξει με παίκτη λιγότερο. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε πριν το φινάλε του ημιχρόνου (45’+2’) να προηγηθεί, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπουζούκη.

Έκτοτε οι αλλαγές (Λύρατζης, Ευαγγέλου) έγιναν με στόχευση στη διατήρηση του προβαδίσματος, ωστόσο η ισοφάριση δεν αποφεύχθηκε λίγο πριν το φινάλε. Συγκεκριμένα στο 76’ ο Χλόζεκ «πλήγωσε» την ελληνική άμυνα, φέρνοντας το παιχνίδι σε ισορροπία και διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Μετά την ισοπαλία η Εθνική είναι στη δεύτερη θέση, μετρώντας 7 βαθμούς σε τρεις αγώνες, ενώ η Σκωτία υποδέχεται τη Λιθουανία και με νίκη θα φτάσει τους 9 και θα την αφήσει πίσω της. Οι Τσέχοι απ’ την πλευρά τους έφτασαν τους 4 (σ.σ με δυο αγώνες).

Στις 14 Οκτωβρίου οι τελευταίοι υποδέχονται τη Σκωτία, σε ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, που στις 15 Νοεμβρίου ταξιδεύει στη Σκωτία για το κρίσιμο παιχνίδι. Υπενθυμίζεται πως στα τελικά του EURO 2021 προκρίνονται οι πρώτοι των 9 ομίλων και η καλύτερη δεύτερη, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ δεύτερες ομάδες παίζουν στα playoffs, απ' όπου προκρίνονται οι τέσσερις νικητές των ζευγαριών.

Οι συνθέσεις:

ΤΣΕΧΙΑ (Κ. Κρέστσι): Γέντλιτσκα, Σούτσεκ, Χάλους, Πλετσάτι, Χόλικ, Μπούτσα, Σάντιλεκ, Μάτουσεκ (74’ Ρούσεκ), Χλότζεκ, Βάνιτσεκ (62’ Γιάνοσεκ), Σασίνκα

ΕΛΛΑΔΑ (Γ. Γκούμας): Σιαμπάνης, Νάτσος, Δημητρίου, Νικολάου, Κατράνης, Μπαλογιάννης, Ρέτσος, Νταβιώτης, Μπουζούκης (53’ Λύρατζης), Καμπετσής (84’ Ιατρούδης), Δουβίκας (28’ Ευαγγέλου)

 

Τελευταία Νέα