Ελπίδες... έτοιμοι για άνδρες

Γιώργος Ντυμένος
Ελπίδες... έτοιμοι για άνδρες

bet365

Τα «μωρά» του Νικοπολίδη τα πάνε εξαιρετικά στον όμιλο της προκριματικής φάσης του EURO Under 21 και ένας βασικός λόγος είναι ότι έχουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους
«Τρένο» πάνε οι πιτσιρικάδες του Αντώνη Νικοπολίδη στην προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Under 21. Επέστρεψαν από το Σαν Μαρίνο με το απόλυτο στις αποσκευές τους (4χ4) και βάζουν τις βάσεις για να προκριθούν στην επόμενη φάση.
Διαχρονικά αυτή η ομάδα, η Ελπίδων ή Under 21 να το πούμε... ευρωπαϊκά, είχε ταλέντο. Η χώρα μας βγάζει παίκτες, όμως πολλές φουρνιές δεν κατάφεραν να διακριθούν. Η κύρια αιτία ήταν πως έπαιζαν στην Εθνική χωρίς ρυθμό. Στις ομάδες τους βρίσκονταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας και έτσι φτάναμε Οκτώβρη ή και Νοέμβρη ώστε να δώσουν το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, μέσω φυσικά της «γαλανόλευκης». Τώρα όμως στους μικρούς υπάρχουν πολλοί πρωταγωνιστές σε συλλογικό επίπεδο. Τα «μωρά» δεν είναι απλά... νέοι και ωραίοι. Πλέον τους ξέρουμε κιόλας.
Ας δούμε ποιοι ήταν στην αποστολή στα 2 τελευταία ματς. Στο τέρμα που είναι μία ιδιαίτερη θέση είχαμε τους Κοτσαρή και Αστρα. Ο πρώτος περιμένει την ευκαιρία του στον Παναθηναϊκό, ενώ ο δεύτερος έχει ήδη υπερασπιστεί την εστία του Πανιωνίου σε 3 ματς. Θα πείτε πως για να αγωνιστεί χτύπησαν τόσο ο Κότνικ όσο και ο Μπαντής . Δεκτό. Αλλά έπαιξε και τα πήγε και καλά.

ΑΜΥΝΑ
Πάμε στην άμυνα. Ο Κατράνης πήρε μεταγραφή πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τον Ατρόμητο που ήταν πέρσι βασικός για την Σεντ Ετιέν, ο Τσιμικάς είναι «κολόνα» στη Βίλεμ (8/2), ενώ κάτι ανάλογο ισχύει για τον Πασαλίδη στον Αστέρα (7/1) και τον Μαυροπάνο στον ΠΑΣ (7/1). Την ίδια στιγμή ο Νικολάου μετρά ήδη 4 εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό, εκ των οποίων η μία ήταν στο Τορίνο, ο Δεληγιαννίδης έπαιξε με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, ο Ευαγγέλου με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα και ο Σάλιακας παραχωρήθηκε από τον Ολυμπιακό δανεικός στον Κισσαμικό της Football League και προορίζεται για βασικός.
ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ
Συνεχίζουμε με τα κεντρικά χαφ. Ο Γαλανόπουλος (8/0) τα πηγαίνει εξαιρετικά με την ΑΕΚ και παίζει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ο Καραχάλιος (2/0) όποτε αγωνίζεται με τον Λεβαδειακό είναι στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων, ο Ανδρούτσος ήδη μετρά 5 εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό και ο Πέτρος Ορφανίδης 3 με την Ξάνθη.

ΕΠΙΘΕΣΗ
Στα άκρα βλέπουμε τον Λάμπρου (11/3) που είναι βασικός στον Ευρωπαίο Πανιώνιο, τον Χατζηγιοβάννη των 7 συμμετοχών με τον Παναθηναϊκό, τον Μανθάτη που σταδιακά μονιμοποιείται στο αρχικό σχήμα του ΠΑΣ (5/0) και τον Μεληκιώτη (3/0) που παίρνει χρόνο συμμετοχής στην Κέρκυρα.
Στη κορυφή της επίθεσης ο «on fire» Κουλούρης (5 γκολ σε 4 ματς στον όμιλο) έχει «λόγο» στον ΠΑΟΚ (5/0), ενώ ο Βέργος ντεμπουτάρισε ήδη με την Βάσας και βρίσκει τα πατήματά του.
Την ίδια στιγμή η ομάδα έχει «χάσει» τους Δώνη, Ρέτσο που «προβιβάστηκαν» στους «μεγάλους», ενώ για διάφορους λόγους δεν κλήθηκαν αυτή τη φορά παίκτες όπως οι Λημνιός, Aγγελόπουλος, Βασιλούδης, Χατζητερζόγλου. Ομως και εκείνοι – όπως και άλλοι – είναι στα πλάνα του προπονητή τους.
Ετσι αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι αν εμπιστευτούν οι σύλλογοί τους ακόμη περισσότερο αυτά τα παιδιά, θα έχουν κέρδος τόσο εκείνοι όσο φυσικά και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Οχι μόνο των Ελπίδων αλλά και των Ανδρών, αφού σε μερικά χρόνια εκείνοι θα κληθούν να στελεχώσουν την «μεγάλη» Εθνική.
 

Τελευταία Νέα