Πογιέτ: «Η σκέψη είναι πάντα σε ένα μεγάλο τουρνουά»

Δημήτρης Τομαράς
Πογιέτ: «Η σκέψη είναι πάντα σε ένα μεγάλο τουρνουά»

bet365

Ο Γκουστάβο Πογιέτ στη συνέντευξη Τύπου για το Μάλτα - Ελλάδα μίλησε για την Εθνική και τα μεγάλα τουρνουά. Τι είπε ο Αλεξάνδρος Πασχαλάκης.

Η Ελλάδα έχει την Πέμπτη το φιλικό εκτός έδρας με τη Μάλτα (COSMOTE SPORTS TV 1 και OPEN). Ο Πογιέτ μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου επισήμανε για:

Τη Μάλτα: Πρώτα απ' όλα είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Το να παίζουμε με διαφορετικές ομάδες με άλλα συστήματα. Ναι θα είναι διαφορετικό για εμάς. Η Μάλτα έχει παίκτες που δεν τα παρατάνε μέχρι το τέλος. Για εμάς είναι ένα ακόμα βήμα για να παίξουμε. Είναι η δυνατότητα που δίνεται σε κάποιους παίκτες - γιατί δεν είναι όλος ο βασικός κορμός εδώ - να δείξουν πράγματα στον προπονητή.

Το ότι η Ελλάδα δεν είναι στο Μουντιάλ: Αυτός είναι ο στόχος. Η ιδέα ήταν πάντα στα μεγάλα τουρνουά όταν ανέλαβα την Εθνική. Η σκέψη ήταν εκεί. Μετά το Nations League - που πήγαμε καλά - έχουμε τώρα 2 επιλογές. Τα προκριματικά που θα είναι δύσκολα τα πράγματα και μετά τα play offs. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε την Ελλάδα ξανά σε μεγάλη διοργάνωση.

Τις αλλαγές στη διάταξη: Κυρίως θέλω να δω τις διάφορες επιλογές που έχουμε στην άμυνα. Κυρίως από την ποσότητα των παικτών στην άμυνα που δεν τους επετράπη από ομάδες να έρθουν (δεν υπάρχει η υποχρεωτικότητα για αυτά τα φιλικά ματς για τις ομάδες για να δώσουν παίκτες). Θα δούμε μία διαφορετική διάταξη πίσω και θα προσαρμόσουμε γενικά το παιχνίδι ανάλογα με το πως θα πάει.

Την επίθεση: Μας λείπουν 5-6 βασικοί οπότε δεν είναι εύκολο να κάνουμε συγκρίσεις. Σίγουρα όμως μπορεί να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Μπορούμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τα παιχνίδια στη συνέχεια, τα προκριματικά.

Ο Πασχαλάκης από μέρους του είπε για:

Το πως αντιμετωπίζει τα φιλικά και τα επίσημα: Γενικά στη ζωή μου δεν έχω μάθει να βλέπω τα παιχνίδια ξεχωριστά. Αγωνίζομαι για να κερδίσω. Είτε είναι φιλικός είτε επίσημος. Πόσο μάλλον όταν φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο που είναι τιμή.

Την εμπιστοσύνη του Πογιέτ: Είναι τεράστια αυτή η εμπιστοσύνη που υπάρχει στο πρόσωπο. Δεν θέλει κάτι άλλο ο παίκτης. Εάν τον εμπιστεύεται ο προπονητής δεν θέλει κάτι άλλο. Αυτήν την εμπιστοσύνη ο προπονητής την είχε από το καλοκαίρι. Με εξέπληξε ότι με κάλεσε και στην προηγούμενη κλήση. Πραγματικά τον ευχαριστώ. Δεν είναι μόνο μαζί μου αλλά με πολλά άλλα παιδιά. Είμαστε καλοί παίκτες και προσπαθούμε να έχουμε τη χημεία μεταξύ μας. Προσπαθεί ο κόουτς να έχει τους καλύτερους και τα ίδια πρόσωπα.

Το ότι θα είναι βασικός: Πριν από αυτό το ματς έπαιζε ο Οδυσσέας. Από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ευρώπη και από τα καλύτερα παιδιά. Είμαι χαρούμενος που θα υπερασπιστώ την εστία της Ελλάδας. Προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις των παιχνιδιών και θα είναι μία καλή ευκαιρία αύριο.

@Photo credits: INTIME
 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα