Εθνική Ελλάδας: Τι μας άρεσε και τι όχι απέναντι στη Ρουμανία

Εθνική Ελλάδας: Τι μας άρεσε και τι όχι απέναντι στη Ρουμανία

bet365

Η εποχή Πογιέτ ξεκίνησε νικηφόρα και το Gazzetta καταγράφει τα πρώτα συμπεράσματα μετά το Ρουμανία - Ελλάδα και το 1-0 των διεθνών μας.

Η Εθνική μας ομάδα μπήκε με το δεξί στην εποχή του Πογιέτ. Στο ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογιέτ η Ελλάδα επικράτησε με σκορ 1-0 των Ρουμάνων εκτός έδρας με σκόρερ τον Μπουχαλάκη. Ένα ματς στο οποίο παρουσίασε αρκετά θετικά στοιχεία αλλά βέβαια όλα αυτά θα κριθούν στη συνέχεια.

Τι μας άρεσε

Η νίκη στο ντεμπούτο του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας, η οποία πρέπει να μπει ξανά σε... ρυθμό νικών

Το ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογιέτ έφερε τη νίκη και αυτό είναι πολύ σημαντικό και από ψυχολογικής πλευράς και ας ήταν ένα φιλικό με τη Ρουμανία. Η Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσει ξανά mentality νίκης. Νοοτροπία νικήτριας και σωστή εικόνα ομάδας και αυτό το παλιό αγωνιστικό πρόσωπο που είχε ουσία και έπαιρνε τις νίκες έστω με... μισό μηδέν.

Ο τρόπος που μπήκε στο ματς η Ελλάδα

Από το 10ο λεπτό έως και το 39ο λεπτό που μπήκε το 0-1 με τον Μπουχαλάκη η Εθνική μας το ζήτησε το γκολ και το έψαξε αρκετά. Είχε ευκαιρία με τον Πέλκα, ακυρωθέν γκολ του Γιακουμάκη, που ήταν σύμφωνα με τον διαιτητή εκτεθειμένος (είναι πιθανό να έγινε λάθος στη φάση αυτή), ξανά φάση με σουτ του Πέλκα στο 28' και ευκαιρία του ίδιου παίκτη στο 29' και γενικότερα είχε μία σαφώς πιο καλή επιθετική εικόνα από την Εθνική που είχαμε στο μυαλό μας. Ένα αγωνιστικό πρόσωπο στο δημιουργικό και επιθετικό σκέλος καλύτερο από το αναμενόμενο.

Η μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση

Ειδικά στο α' μέρος η Ελλάδα είχε πολύ καλό τρανζίσιον. Πολύ καλή και σωστή μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και στο πως λειτουργούσε βγάζοντας φάσεις και επιθέσεις με τους Ρουμάνους.

Η εικόνα του κέντρου σε σημαντικό διάστημα

Ειδικότερα οι Σιώπης και Μπουχαλάκης έβγαλαν θετικό πρόσημο ενώ ο πρώτος είχε και πολύ μαχητικότητα στο παιχνίδι του. Ο Μάνταλος από την άλλη είχε συμμετοχή στη φάση του γκολ του 0-1 με τον Μπουχαλάκη. Ο Σιώπης γενικά πιθανώς να έχει κάνει - εάν όχι το κορυφαίο του ματς με την Ελλάδα - ένα από τα πιο καλά του παιχνίδια με τη γαλανόλευκη.

Ο Ρότα είχε ασίστ και ο Τσιμίκας ταλαιπώρησε πολύ τους Ρουμάνους

Η Εθνική από την πλευρά της πήρε και αρκετά σημαντικές βοήθειες από τα δύο άκρα της. Ο Ρότα ήταν εκείνος που είχε την ασίστ στο τέρμα του Μπουχαλάκη ενώ ο Τσιμίκας έβγαλε ενέργεια, πάθος και ώθηση μπροστά και ταλαιπώρησε αρκετά τους Ρουμάνους.

Το πρώτο ever γκολ του Μπουχαλάκη και τα κέρδη σε πρόσωπα

Ναι δεν είναι ένα έξτρα αγωνιστικό στοιχείο όμως είναι ένα στατιστικό που δεν βρίσκεις κάθε μέρα. Μία ωραία κίνηση και κεφαλιά από τον Κρητικό χαφ. Έτσι έβαλε το πρώτο του γκολ μετά από 27 συμμετοχές με την Εθνική. Ήταν και ωραίο γκολ και ιστορικό για εκείνον. Παράλληλα γενικότερα από το πρώτο αυτό φιλικό ο Πογιέτ είχε αρκετά κέρδη σε επίπεδο προσώπων. Ακόμα και ο Γιακουμάκης παρότι δεν σκόραρε προσπάθησε πολύ ενώ και οι Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος και Βλαχοδήμος ήταν θετικοί.

Τι δεν μας άρεσε

Η αντίδραση της Ελλάδας που κάποια στιγμή φάνηκε να γυρίζει πίσω

Χωρίς οι Ρουμάνοι να έχουν ένα... σωρό ευκαιρίες (είχαν το δοκάρι του Ρους) η Ελλάδα στο 2ο μέρος σε ένα διάστημά του φάνηκε να γυρίζει προς τα πίσω και να δίνει χώρο στον αντίπαλό της. Δεδομένα δεν μπορεί μία ομάδα να παίζει στο ίδιο τέμπο συνέχεια αλλά έδωσε κατοχή και πρωτοβουλία στους Ρουμάνους.

Η ανάγκη για πιο σωστή αξιοποίηση των φάσεων

Οι Πέλκας και Δουβίκας (και όχι μόνο εκείνοι) με πιο καλά τελειώματα θα μπορούσαν να είχαν δώσει και άλλα γκολ στο ματς. Η Ελλάδα έφτιαξε φάσεις απέναντι στη Ρουμανία και εάν τις είχε αξιοποιήσει πιο καλά θα είχε νικήσει με ένα πιο ευρύ σκορ. Παράλληλα η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε αξιοποιήσει πιο καλά τις στατικές της φάσεις στο παιχνίδι.

Το καλύτερο ημίχρονο της Εθνικής μας ομάδας ήταν το πρώτο

Προφανώς και τα παιχνίδια παίζονται στα 90 λεπτά. Η Ελλάδα είχε ένα σαφώς πιο καλό α' μέρος από το β' 45λεπτο και σίγουρα αυτό θα πρέπει να το δει από πλευράς διαχείρισης και σε ακόμα πιο δύσκολους αγώνες που θα έρθουν.

Οι στατικές φάσεις

Το δοκάρι του Ρους δείχνει πως χρειάζεται περισσότερο καθαρό μυαλό για τις στατικές φάσεις. Οι Ρουμάνοι άλλωστε σε αρκετές περιπτώσεις προσπάθησαν να βρουν γκολ ή από κόρνερ ή από φάουλ. Μάλιστα ο ίδιος ο Πογιέτ τόνισε πως η Ελλάδα υπέφερε κάπως από τα κόρνερ των Ρουμάνων ενώ ξεκαθάρισε πως του άρεσαν αρκετά πράγματα στο α' μέρος - και ότι γενικά του άρεσε περισσότερο το α' μέρος - και ότι το β' 45λεπτο ήταν πιο δύσκολο.

* Κλείνοντας υπάρχει και ένα ακόμα στοιχείο που μπορεί να είναι σημαντικό αλλά μπορεί και όχι. Η χρησιμοποίηση του Δουβίκα στα άκρα της επίθεσης για αρκετά λεπτά μπορεί να δείχνει μία πτυχή του Πογιέτ ή μία σκέψη του για το μέλλον. Φαίνεται πως ο Ουρουγουανός γενικά δεν θέλει τόσο πολύ κλασικούς παίκτες γραμμής στο σκέλος των εξτρέμ. Αυτό όμως θα το δούμε στα επόμενα ματς και στη συνέχεια και εάν αυτή η διαχείριση του Δουβίκα παραμείνει έτσι.

@Photo credits: INTIME
 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα