Διαιτητές Σούπερ Λιγκ: Δεν δέχονται μείωση, δεν έχουν καμία ενημέρωση ή εκπαίδευση για την γραμμή του οφσάιντ!

Διαιτητές Σούπερ Λιγκ: Δεν δέχονται μείωση, δεν έχουν καμία ενημέρωση ή εκπαίδευση για την γραμμή του οφσάιντ!

bet365

Οι διαιτητές της Σούπερ Λιγκ αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο μειώσεων, έστειλαν επιστολή στην ΕΠΟ και δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για την γραμμή του οφσάιντ και φυσικά ούτε καν εκπαίδευση!

Το έχουμε ξανατονίσει. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πάντα βρίσκει τρόπους να μας εκπλήσσει. Κυρίως δυσάρεστα και όσον αφορά στην έλλειψη σωστού και μεθοδικού προγραμματισμού πολλές φορές.

Ας δούμε όμως το τι έχει συμβεί. Το άτυπο όργανο των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών της Super League απέστειλε την Παρασκευή προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ επιστολή με θέμα την μείωση των αμοιβών τους. Σε αυτήν ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να δεχθούν μειώσεις ή... εκπτώσεις ως προς τις αμοιβές τους ενώ διαιτητές σχολίαζαν με νόημα πως οι μισθοί που βγαίνουν προς τα έξω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι ουσιαστικά είναι σαν να παίρνουν 900 ευρώ ανά αγώνα. Επίσης ότι υπάρχουν ακόμα οφειλές προς τους διαιτητές και ότι δεν γίνεται να δεχθούν νέα μείωση και για τώρα και για του χρόνου. Σημειωτέον οι μειώσεις αφορούν και στο κόστος των μετακινήσεων και των ταξιδιών των διαιτητών.

Στην επιστολή των διαιτητών μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «συνυπολογίζοντας ότι εδώ και δύο χρόνια έχουμε δεχτεί έμμεση μείωση των αμοιβών πληρώνοντας εξ ολοκλήρου το εργόσημο (-25%), το οποίο παρακρατείται από τις αμοιβές μας, πληρώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές στη συνέχεια (-22%), πληρώνοντας ποσοστά στις Ενώσεις μας (-15%), η τελική αμοιβή ενός διαιτητή ανέρχεται κάτω του μισού από την αρχική αμοιβή του εξοδολογίου. Επίσης ένας διαιτητής έχει και τα πάγια έξοδα ανά μήνα (γυμναστής, φυσιοθεραπευτής, αθλητικό υλικό, εξετάσεις και διατροφή). Έχοντας τα παραπάνω δεδομένα, η απόφαση του σώματος των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Super League είναι να μην προτείνουμε και να μην αποδεχθούμε καμία μείωση των αμοιβών μας για να μπορούμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια στα γήπεδα και να ανταπεξέλθουμε στις πολλές απαιτήσεις που υπάρχουν».
Από εκεί και πέρα σε σχέση με την γραμμή του οφσάιντ. Οι διαιτητές δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση ότι η γραμμή είναι να μπει σε πλέι οφ στην Σούπερ Λιγκ και επίσης δεν έχουν κάνει καμία εκπαίδευση ή σεμινάριο πάνω σε αυτό. Τώρα πως χρονικά θα βγει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να γίνουν όλα αυτά είναι ένα σημαντικό ερώτημα...
 

Τελευταία Νέα