Περέιρα: Η πραγματικότητα για τις σχέσεις του με την ΕΠΟ και το συμβόλαιο...

Περέιρα: Η πραγματικότητα για τις σχέσεις του με την ΕΠΟ και το συμβόλαιο...

bet365

Το Gazzetta.gr ρίχνει... φως στο θέμα του Βίτορ Μέλο Περέιρα του οποίου το συμβόλαιο αναδεικνύεται ξανά ως ζήτημα, πλην όμως η ΕΠΟ είχε την ευκαιρία να το ανανεώσει καιρό τώρα και δεν το έκανε...
Ας ξεκινήσουμε πρώτα με το θέμα του συμβολαίου του Περέιρα. Ουδεμία σχέση έχει με τα όσα συνέβησαν στον τελικό του ΟΑΚΑ. Άλλο είναι το να τον επιβάρυνε αυτό το θέμα και άλλο να παρουσιάζεται ως ο βασικός λόγος της πιθανής και επικείμενης αποχώρησής του. Δεν έχει να κάνει λοιπόν κυρίως με αυτό αλλά με την συνολική εικόνα της ΚΕΔ / ΕΠΟ, των ορισμών αλλά και του επιπέδου των διαιτητών και ακόμα και για το σκέλος των κυρώσεων που θα έπρεπε να υπάρξουν για διαιτησίες. Είναι συνολικό λοιπόν το θέμα που έχει ανοίξει. Επίσης η σύμβαση του Περέιρα λήγει τον Ιούλιο. Ποτέ ξανά η τωρινή ΕΠΟ δεν έχει καταπιαστεί τόσο νωρίς με μία σύμβαση για να την ανανεώσει ή όχι. Είθισται να λήγει η σύμβαση και μετά να λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις.
Παρόλα αυτά θα μπορέσει να αναφέρει κάποιος ότι η ΕΠΟ είχε την δυνατότητα να... κλειδώσει ένα νέο συμβόλαιο με μία συμφωνία καιρό τώρα και δεν το έπραξε. Ούτε καν στο πρόσφατο Δ.Σ. δεν έγινε νύξη. Ούτε καν ερώτηση προς τον Βίτορ Μέλο Περέιρα. Πάμε λοιπόν στο θέμα της ΕΠΟ. Η ΕΠΟ επίσημα και ανεπίσημα όλη αυτήν την χρονιά τόνιζε με κάθε τρόπο ότι δεν έχει λόγο στο να κρίνει το έργο της ΚΕΔ/ΕΠΟ και δεν είναι αρμόδια εκείνη αλλά οι FIFA/ UEFA και κυρίως οι αρμόδιοι επί ελληνικού εδάφους που εκπροσωπούν τις δύο διεθνείς Συνομοσπονδίες. Εάν υπάρχει κάτι που πάντως έχει ενοχλήσει την ΕΠΟ είναι οι χρόνοι αντίδρασεις του Περέιρα. Ακόμα και στο τωρινό θέμα επέλεξε να τελειώσει το σεμινάριό του στην Κρήτη και μετά να απαντήσει.
Γενικά οι σχέσεις ΕΠΟ - Περέιρα ήταν σε μία λογική του «δεν σε... πειράζω, μην με... πειράζεις αλλά εάν υπάρξει πρόβλημα ποιος όντως αναλαμβάνει την ευθύνη;». Η ΕΠΟ τα έριχνε όλα σε FIFA / UEFA. Κοινώς η παραδοχή τουλάχιστον από μεριάς των ανθρώπων της είναι πως παρότι υπήρξε η βελτίωση με ξένους διαιτητές και ήρθε και το VAR τα όποια λάθη... χρεώνονται στις δύο διεθνείς Συνομοσπονδίες και όχι στην ΕΠΟ. Υπάρχει μία πληροφορία πως ο Φούσεκ ζήτησε τον λόγο και γενικά εξηγήσεις στον Περέιρα. Κοινώς η όποια αντικατάσταση του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή θα κριθεί από τις FIFA / UEFA. Εφόσον είναι κάτι που θα αποφασιστεί και τυπικά τότε το κενό του θα καλυφθεί εκ των έσω και λογικά με έναν εκ των Μαρίν - Λίντμπεργκ. Ο Ισπανός Μαρίν μάλιστα φέρεται να είναι φαβορί και ενδεχομένως να προκύψει και σχετική συζήτηση ακόμα και την άλλη εβδομάδα. Ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα γίνει δεδομένα αντικατάστασή του.
Ο Λίντμπεργκ βέβαια από την άλλη ήταν παρατηρητής στον τελικό με τον Περέιρα να τονίζει πως τον είχε ενημερώσει για το ζήτημα αυτής της αλλαγής. Ο Λιφ Λίντμπεργκ, ως βοηθός διαιτητή, έχει διευθύνει 220 αγώνες του σουηδικού πρωταθλήματος και 77 αγώνες UEFA. Ήταν βοηθός διαιτητή FIFA επί 8 συνεχή χρόνια και «έπαιξε» στον τελικό του Euro 2000 μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας στο Ρότερνταμ και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002 στην Ιαπωνία μεταξύ Γερμανίας και Βραζιλίας. Έχει εργαστεί σε προγράμματα εκπαίδευσης βοηθών διαιτητών στην Σουηδία και την Τουρκία, ενώ από το 2014 ασκεί τα ίδια καθήκοντα για λογαριασμό και της UEFΑ, στην διοργάνωση του Europa League.
Είναι παρατηρητής UEFA από το 2011 και UEFA CORE Assistant Referee Coach από τα 2011 και μέχρι πρότινος. Με αυτό το βιογραφικό επελέγη ως μέλος της ΚΕΔ. Στο διά ταύτα. Στην δεδομένη στιγμή δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η αντικατάσταση του Περέιρα που θα πρέπει να γίνει και τυπικά τον Ιούλιο με ένα άλλο ξένο μέλος της ΚΕΔ ή άλλη επιλογή ξένου. Με βάση τις πρακτικές της ΕΠΟ δεν αναμένεται να μπει νωρίτερα ως έκτακτο θέμα (σ.σ. προφανώς σε Δ.Σ. ή σε επίσημες διαδικασίες της Ε.Ε.).
 

Τελευταία Νέα