Αλκογιάνο: Με 700.000 ευρώ μπορείς να αποκλείσεις την Ρεάλ Μαδρίτης

Αλκογιάνο: Με 700.000 ευρώ μπορείς να αποκλείσεις την Ρεάλ Μαδρίτης

Αντώνης Σαούλης
Αλκογιάνο: Με 700.000 ευρώ μπορείς να αποκλείσεις την Ρεάλ Μαδρίτης

bet365

Η ομάδα μίας πόλης 59.000 κατοίκων απέκλεισε μία «Βασίλισσα» 13 Champions League και μας θύμισε πως το Κύπελλο είναι μια διοργάνωση για τα θαύματα της μιας βραδιάς.

Παναθηναϊκός - Χίμκι: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Τα μεγάλα παιχνίδια βρίσκονται εδώ. |21+

Ταλαιπωρημένη όσο λίγες. Πριν από μερικές μέρες γινόταν γνωστό πως έχει το υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων covid-19 ανά 100.000 κατοίκους σε ολόκληρη την Ισπανία! Με 1.800 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους η Αλκόι έχει την θλιβερή πρωτιά στην χώρα. Οι ειδικοί δεν μπορούν να το εξηγήσουν. «Εχουν σεβαστεί όλοι τους περιορισμούς...».

Οι 59.000 κάτοικοι του προαστίου της Βαλένθια το βράδυ της Τετάρτης ήταν αναγκαστικά κλεισμένοι στα σπίτια τους. Είχαν τουλάχιστον προγραμματίσει να δουν το καμάρι της πόλης. Η τοπική ομάδα το καλοκαίρι είχε καταφέρει να ανέβει στην Segunda B (η τρίτη κατηγορία της Ισπανίας) και πριν από μερικές μέρες είχε αποκλείσει την Ουέσκα (ομάδα της La Liga) για το Copa del Rey. Ομως τα δυσκολότερα ήταν για τις 20 Ιανουαρίου μιας και η Αλκόι θα φιλοξενούσε την μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου.

Τα όνειρα είναι δωρεάν και πρέπει να είναι μεγάλα που λέει και ο Μίλτος ο Πασχαλίδης. Και όταν αυτά τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα ονομάζονται θαύματα. Οπως αυτό της Αλκογιάνο η οποία το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο γιατί απέκλεισε με δέκα παίκτες (!) στην παράταση μία «Βασίλισσα» με 13 Champions League!

Το μπάτζετ της; Μόλις 700.000 ευρώ. Η νέα Bugatti Chiron του Καρίμ Μπενζεμά κοστίζει 2.500.000 ευρώ για να καταλάβετε την διαφορά... Και ναι, ο Γάλλος πέρασε ως αλλαγή για να «καθαρίσει» την πρόκριση. Οπως και ο Κρόος όπως και ο Αζάρ. Κι όμως οι κραυγές των παικτών της Αλκογιάνο ξύπνησαν μια ταλαιπωρημένη πόλη και ακούστηκαν σε όλο τον κόσμο.

Το θαύμα της μιας βραδιάς. Οι ιστορίες που μένουν. Οι εκπλήξεις του Κυπέλλου.

Ακόμα και ο νέος πρόεδρος της Αλκογιάνο (ανέλαβε στις 15 Δεκεμβρίου) δεν μπόρεσε να είναι στο γήπεδο στην μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου μιας και είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό! «Είναι κρίμα που θα γίνει αυτό το ματς χωρίς κόσμο. Το “Κολάο” είναι από αυτά τα γήπεδα που δεν θέλει ν’ αγωνιστεί ο αντίπαλος. Νιώθεις τον κόσμο να φυσάει στον λαιμό σου. Είναι πολύ κρίμα. Ομως σας το λέω η Αλκογιάνο θα το κάνει δύσκολο για την Ρεάλ», έλεγε πριν το ματς ο Toni Justicia.

Και όχι μόνο το έκανε δύσκολο. Το έκανε εφιαλτικό το βράδυ για την Ρεάλ. Ο αποκλεισμός θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου. Ηδη η Marca και η As γράφουν πως ο Ζιντάν τελείωσε με την ολοκλήρωση της σεζόν όπως και αρκετοί παίκτες.

Την ίδια ώρα μια ολόκληρη πόλη γιόρταζε (όσο μπορούσε) μέσα στα διαμερίσματα.

Μπορεί στο «γιγάντιο κορμί» της Ρεάλ Μαδρίτης να είναι μια γραντζουνιά που θα την τσούξει μέχρι να πάρει τον επόμενο τίτλο της, όμως η 20 Ιανουαρίου του 2021 θα είναι για πάντα η βραδιά της Αλκογιάνο.

Κι αυτές γίνονται στο Κύπελλο. Είτε είναι της Ισπανίας, είτε της Γερμανίας που πριν μερικές μέρες η Χόλσταϊν Κίελ άφηνε εκτός την «μηχανή» που ακούει στο όνομα Μπάγερν Μονάχου.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα ο θεσμός ξεκίνησε την Τετάρτη από την… 6η φάση (αλήθεια πότε έγιναν οι προηγούμενες πέντε;) κι έχουμε ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία μέρα που μας χάρισε ήρωες της μιας νύχτας.

Ακόμα μνομευονεύουμε τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα