Ουνιονίστας: Υπέροχη ιστορία οπαδικής αγάπης... (pics & vids)

Ουνιονίστας: Υπέροχη ιστορία οπαδικής αγάπης... (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ουνιονίστας: Υπέροχη ιστορία οπαδικής αγάπης... (pics & vids)

bet365

Η Ουνιονίστας από την Σαλαμάνκα, που κληρώθηκε με την Ρεάλ Μαδρίτης στους «32» του Copa del Rey, έχει καταφέρει από το 2013 κι έπειτα να μετουσιώσει το ρητό που λέει ότι «μπορείς ν' αλλάξεις σπίτι, οικογένεια, δουλειά, γυναίκα, θρησκεία, αλλά ποτέ την ομάδα σου...».

Παναθηναϊκός - Μπάγερν με σούπερ προσφορά* & Live Streaming* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το μεσημέρι της Τρίτης, 14 Ιανουαρίου του 2020, η κλήρωση της φάσης των «32» του Copa del Rey έφερε την Ουνιονίστας από την Σαλαμάνκα, στο δρόμο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ομάδα που βρίσκεται στην 3η κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, μόλις πριν από λίγο καιρό έζησε μια τρομερή εμπειρία και κατέγραψε ένα μεγάλο κατόρθωμα στη σύντομη ιστορία της, έχοντας αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Η ευτυχία παικτών, προπονητή και επιτελείου για την κλήρωση με τη Ρεάλ του Ζιντάν, είναι απόλυτα δικαιολογημένη με δεδομένο πως ήδη αποτελεί τεράστια στιγμή στην ιστορία του κλαμπ που δημιουργήθηκε πίσω στο 2013 από αγνή οπαδική αγάπη και σεβασμό στην UD Salamanca.

Η τελευταία, έπειτα από 90 χρόνια ιστορίας και άξιας εκπροσώπησης της επαρχιακής πόλης στη Δυτική Ισπανία, διαλύθηκε με δικαστική απόφαση, έχοντας πέσει «θύμα» τρομερής κακοδιαχείρισης από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στην κεφαλή του συλλόγου. Το καλοκαίρι του 2013, με χρέος 23 εκατομμυρίων ευρώ, μπήκε η οριστική ταφόπλακα στην ομάδα.

Εκεί, όπου αγωνίστηκαν παίκτες όπως οι Ντ'Αλεσάντρο, Σολέρ, Παουλέτα και Βέλα. Ένα σύνολο που είχε περάσει 12 σεζόν την πρώτη κατηγορία, που το 1975 είχε τερματίσει στην 7η θέση, που το 1998 νίκη 4-3 τη Μπαρτσελόνα και τον Μάιο εκείνης της χρονιάς το ξανάκανε με σκορ 4-1 στο «Καμπ Νόου» για να εξασφαλίσει την σωτηρία της!

Επειδή, λοιπόν, οι... ιδέες δεν πεθαίνουν, έτσι παρέμεινε ζωντανή η UD Salamanca στο μυαλό των οπαδών της. Και αυτόματα άρχισε ν' αναγεννάται δίχως να το έχουν καταλάβει ούτε καν οι ιδρυτές της Unionistas de Salamanca...

Η νέα ομάδα, ανήκει ολοκληρωτικά στους οπαδούς, που θέλησαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια τους και να λειτουργούν με γνώμονα πάνω απ' όλα την αγάπη τους για την ομάδα και τον σεβασμό τους για το κλαμπ που κάποιοι πήραν στα χέρια τους και το οδήγησαν στην διάλυση.

Οι αρχές με τις οποίες δημιουργήθηκε η Unionistas, αποτυπώνονται όλες στο έμβλημα της ομάδας... Στην παρουσία του ταύρου που υποδηλώνει την δύναμη για τις δυσκολίες της ζωής. Στα 9 αστέρια που αντιπροσωπεύουν τα 90 χρόνια ιστορίας της UD Salamanca. Στην επιγραφή «In Memoriam UDS 1923 – 2013.

Στο ρητό «Ad Astra per Áspera», που είναι... μότο ζωής και σημαίνει «στ' αστέρια, μέσα απ' τον πιο δύσκολο δρόμο»! Και στο βάθος, η παλιά ποδοσφαιρική μπάλα, για τον ρομαντισμό του πράγματος και του πάθους για το άθλημα...

Μέσα σε έναν χρόνο από την ίδρυση της ομάδας, το 2014, σημειώθηκε άνοδος σε κατηγορία τοπικού πρωταθλήματος στην Σαλαμάνκα, το Δημοτικό Συμβούλιο επέτρεψε τη χρήση του Ciudad de Salamanca Stadium, γνωστό και ως Las Pistas del Helmantico και μέχρι το 2018 είχε καταφέρει να φτάσει στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, όπου βρίσκεται σήμερα.

Το κλαμπ μετράει 2.800 εγγεγραμμένα μέλη και μάλιστα, έχει... περήφανο σπόνσορα και λέσχη οπαδών στο Μπαθ της Αγγλίας! Στο γήπεδο της ομάδας σε κάθε παιχνίδι παρουσιάζεται και το πανό τους που διαφημίζει τα... boat trips στην πόλη. Έπειτα από κάθε παιχνίδι το πανό κατεβαίνει και κάνει ξανά την εμφάνισή του στο αμέσως επόμενο ματς, ως ένδειξη απόλυσης αφοσίωσης των φίλων της Unionistas από το Νησί!

Ενόψει της αναμέτρησης με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου φυσικά θα γραφτεί... κεφάλαιο ιστορίας από μόνο του στις 22 Ιανουαρίου, έχει προκύψει ζήτημα με το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί το παιχνίδι λόγω της πολύ μικρής χωρητικότητας. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το πολύ μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο γήπεδο της Salmantino, το Estadio Helmantico.

«Δεν θα κάνουμε τίποτα αν δεν μας πιέσουν. Μονάχα αν μας ασκήσουν πίεση θα σκεφτούμε την αλλαγή, αλλιώς δεν το κουνάμε από το γήπεδό μας» ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου της Unionistas, Ρομπέρτο Πεσκαδόρ στο ραδιόφωνο της Marca.

φωτογραφίες: unionistascf.com

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα