Μαρτίνες: «Θα πέθαινα για τον Μέσι, όταν παίζω μαζί του μεταμορφώνομαι σε Super Saiyan» (pic)

Μαρτίνες: «Θα πέθαινα για τον Μέσι, όταν παίζω μαζί του μεταμορφώνομαι σε Super Saiyan» (pic)

Μαρτίνες: «Θα πέθαινα για τον Μέσι, όταν παίζω μαζί του μεταμορφώνομαι σε Super Saiyan» (pic)

bet365

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες ήταν ο ήρωας της εθνικής Αργεντινής και του Λιονέλ Μέσι στο φετινό Copa America και μίλησε με διθυραμβικά λόγια για το μεγαλείο του, με αναφορές σε... Dragon Ball και Super Saiyan.

Πήρε φανέλα βασικού από το... παράθυρο όταν ο Φράνκο Αρμάνι έδειξε θετικός στον κορονοϊό, έκανε ντεμπούτο με το εθνόσημο στην πρεμιέρα του φετινού Copa America και τελικά εξελίχθηκε σε X-factor για την αποκατάσταση της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής «αδικίας». Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες συνέβαλε τα μέγιστα για να κατακτήσει ο Λιονέλ Μέσι το πρώτο του τρόπαιο με την εθνική Αργεντινής, όντας ο ήρωας στα πέναλτι με την Κολομβία στα ημιτελικά και μεγάλος πρωταγωνιστής με τις αποκρούσεις του στον τελικό στο «Μαρακανά». Κι αυτή η προσφορά του είναι ανεκτίμητη στα μάτια του Αργεντίνου θρύλου, ο οποίος μετά τη στέψη της Αλμπισελέστε εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον τερματοφύλακα της Άστον Βίλα.

Σε συνέντευξή του στην «Ole», ο Εμιλιάνο Μαρτίνες ανταπέδωσε, εξαίροντας το μεγαλείο του Λίο και περιγράφοντας τις μεταξύ τους στιγμές που θα κρατήσει σαν... φυλαχτό στη ζωή του:

«Έφυγα από την Άρσεναλ σκεπτόμενος την εθνική ομάδα, ότι έπρεπε να γίνω βασικός σε συλλογικό επίπεδο για να βοηθήσω τον Μέσι να πάρει το Copa America.
Έχεις έναν σταρ που σε σώζει σε κάθε ματς, που κάνει τα πάντα για την εθνική Αργεντινής. Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ήταν να προσπαθήσω και να τον βοηθήσω να πάει στον τελικό. Μετά το τέλος του ματς, με αγκάλιασε και μου είπε "εσύ μου έδωσες το τρόπαιο".

«Δεν είχα λόγια όταν είδα την ανάρτησή του στο Instagram. Υπάρχουν προτάσεις ή φωτογραφίες που κρατάς για το υπόλοιπο της ζωής σου. Εγώ θα έχω την φωτογραφία που τον αγκαλιάζω. Η αγκαλιά στον ημιτελικό με την Κολομβία, τα λόγια του για μένα στη συνέντευξη ή η ανάρτηση στο Instagram, μου έδωσαν δύναμη για τον τελικό και για να παίξω ακόμη καλύτερα».

«Όταν ανεβάσει φωτογραφία με τη λεζάντα "είσαι φαινόμενο", πώς να μην αποδώσω εξαιρετικά στον τελικό; Θέλω να του δίνω ζωή, θέλω να πεθάνω για αυτόν. Το είπα και πριν από μήνες, ήθελα να πάρει Copa America πριν από μένα. Κι έγινε. Μέχρι και οι Βραζιλιάνοι ήθελαν να πάρει η Αργεντινή το Copa America για χάρη του Μέσι»

Ξέρεις πώς ήταν όταν βλέπαμε μικροί Dragon Ball; Εγώ είμαι ο Vegeta και όταν παίζω με τον Μέσι, μεταμορφώνομαι σε Super Saiyan.

Πριν από τα πέναλτι κόντρα στην Κολομβία μου είπε "σίγουρα θα πιάσεις ένα". Κόντρα στην Ουρουγουάη μου είπε "βοήθησέ μας στις σέντρες τους γιατί είναι πολύ θαρραλέοι". Γενικά, λέει περισσότερα από όσα ένας φυσιολογικός αρχηγός, μας βοηθάει όλους. Όταν ευστόχησε στο δικό του πέναλτι, θα μπορούσε να πάει πίσω στη σέντρα, αλλά εκείνος ήρθε προς το μέρος μου, μου είπε "θα πιάσεις ένα" κι εγώ έπιασα το επόμενο. Τέτοια δύναμη προκαλεί. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω, αλλά είναι πραγματικός αρχηγός και όλος ο κόσμος θα ήθελε να τον έχει»

«Ήθελε περισσότερο από όλους να κερδίσει κάτι με την εθνική ομάδα. Και το μετέδωσε και σε μας, σε αυτό το νέο σύνολο, τη ζωώδη επιθυμία για να κατακτήσουμε κάτι. Πώς γίνεται να μην θέλουμε κι εμείς μαζί του να βγουμε νικητές;

«Είμαι ένας Αργεντίνος που πέτυχε το όνειρό του. Δεν σταμάτησα να παλεύω μέχρι να φτάσω τον στόχο μου. Όταν έκανα ντεμπούτο με την Αρεντινή στο Copa America, είπα πως "έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα". Και στο τέλος το κατακτήσαμε. Μακάρι να έπαιζα μαζί του και σε κάποιον σύλλογο, σε ένα πρωτάθλημα για μια ολόκληρη σεζόν. Θα είχα γίνει πολύ καλύτερος τερματοφύλακας.

«Δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη κίνηση του. Στις εκτελέσεις φάουλ, κατά 50% θα βάλει γκολ. Σε μια στημένη φάση, αν βάλει σωστά φάλτσα, είναι γκολ. Παίρνει τη μπάλα για να εκτελέσει και νιώθεις ήρεμος, σίγουρος ότι δεν θα το χάσει».

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα