Βενεζουέλα - Εκουαδόρ 2-2: Ηρωϊκή Βινοτίντο έμεινε «ζωντανή» με Ερνάντες στο 90+1' (vids)

Βασίλης Τεμπέλης
Βενεζουέλα - Εκουαδόρ 2-2: Ηρωϊκή Βινοτίντο έμεινε «ζωντανή» με Ερνάντες στο 90+1' (vids)

bet365

Η Βενεζουέλα του Ζοζέ Πεζέιρο παρά τις απουσίες λόγω κορονοϊού, με γκολ του Ρονάλντ Ερνάντες στο 90+1' πήρε το βαθμό (2-2) κόντρα στο Εκουαδόρ και έμεινε «ζωντανή» για την πρόκριση στους 8 του Copa America.

Συναρπαστική ήταν η πρώτη αναμέτρηση της τρίτης αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου (Βόρεια ζώνη) του Copa America 2021, καθώς Βενεζουέλα και Εκουαδόρ μπορεί να μην κατάφεραν να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη, σκόραραν όμως τέσσερα γκολ (από δύο κάθε ομάδα) και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Το τελικό 2-2 αφήνει τη Βενεζουέλα του Ζοζέ Πεζέιρο να μένει «ζωντανή» για την πρόκριση στα προημιτελικά (μόνον ο πέμπτος κάθε ομίλου μένει εκτός), παρά τις πολλές απουσίες. Γι' αυτό ευθύνεται ο Ρονάλντ Ερνάντες, ο οποίος με κεφαλιά στην κίνηση μετά την εξαιρετική πάσα του Έντσον Καστίγιο στο 90+1', έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το Εκουαδόρ άνοιξε το σκορ στο 39ο λεπτό με τον Αΐρτον Πρεσιάδο να εκμεταλλεύεται τη σύγχυση στην άμυνα της Βινότιντο και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Ζοζέ Πεζέιρο μπορεί να μην είχαν ευκαιρίες, έφτασαν ωστόσο στην ισοφάριση στο 51ο λεπτό με τον Καστίγιο, ο οποίος με ωραία κίνηση βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και με κεφαλιά μετά από τη σέντρα του Μαρτίνες νίκησε τον Ορτίς.

Ο Άλφαρο πέρασε ως διπλή αλλαγή τον πρώην μέσο του ΠΑΟΚ, Νομπόα, και τον Πλάτα. Ο δεύτερος έφυγε στην αντεπίθεση μετά από εκτέλεση κόρνερ ταχύτατα, ο πρώτος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, τα κατάφερε όμως ο 20χρονος της Σπόρτινγκ και έκανε το 1-2. Κι ενώ το Εκουαδόρ ετοιμαζόταν να κάνει άλμα πρόκρισης στα προημιτελικά, η Βενεζουέλα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 90+1' ο σκόρερ του πρώτου γκολ, Έντσον Καστίγιο, έβγαλε απίθανη μπαλιά από πίσω και ο Ρονάλντ Ερνάντες με κεφαλιά στην κίνηση νίκησε τον Ορτίς.

Βενεζουέλα (Ζοζέ Πεζέιρο): Φαρινιές, Γκονσάλες, Αντριάν Μαρτίνες, Βελάσκες, Μάγο, Κουμάνα (77' Ερνάντες), Χοσέ Μαρτίνες (77' Ουρτάδο), Μορένο (82' Μανσάνο), Καστίγιο, Κάσερες (82' Σέλις), Αριστεγκιέτα (56' Σέρχιο Κόρδοβα).

Εκουαδόρ (Γκιγέρμο Άλφαρο): Ορτίς, Πρεσιάδο (88' Φιδέλ Μαρτίνες), Αρμπολέδα, Ινκαπιέ, Εστουπινιάν, Μένα (68' Πλάτα), Μέντες (67' Νομπόα), Καϊσέδο, Πρεσιάδο, Καμπάνια, Βαλένσια (83' Φράνκο).

2ος ΟΜΙΛΟΣ (ΒΟΡΕΙΑ ΖΩΝΗ)

Αποτελέσματα

Βενεζουέλα - Εκουαδόρ 2-2
Κολομβία - Περού (1-2)
*Ρεπό η Βραζιλία

Βαθμολογία
1. Βραζιλία 6 (7-0)
2. Κολομβία 4 (1-0)
3. Βενεζουέλα 2 (2-5)
4. Εκουαδόρ 1 (2-3)
5. Περού 0 (0-4)

*1 ματς έχει το Περού
*2 ματς οι Βραζιλία, Κολομβία, Εκουαδόρ
*3 ματς η Βενεζουέλα

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα