Μπουρκίνα Φάσο - Καμερούν 3-5 πεν. (3-3 κ.α.): Απίθανη ανατροπή και 3η θέση για Κουντέ-Επασί (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Μπουρκίνα Φάσο - Καμερούν 3-5 πεν. (3-3 κ.α.): Απίθανη ανατροπή και 3η θέση για Κουντέ-Επασί (vid)

bet365

Το Καμερούν βρισκόταν πολύ κοντά σε φιάσκο, έχανε 3-0 από τη Μπουρκίνα Φάσο στον μικρό τελικό μέχρι το 70', αλλά με τρία γκολ στο φινάλε έστειλε το ματς στα πέναλτι και κατέκτησε την τιμητική 3η θέση του Copa Africa.

Με ψηλά το κεφάλι και με μια απίθανη ανατροπή ως «προίκα» για το κοινό του, το Καμερούν αποχαιρέτησε το φετινό Copa Africa κατακτώντας την 3η θέση στον μικρό τελικό επί της Μπουρκίνα Φάσο. Οι διοργανωτές των Κουντέ-Επασί δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν εύκολα το «σοκ» του αποκλεισμού από την Αίγυπτο, βρέθηκαν να χάνουν με 3-0 και να φλερτάρουν με ανεπανάληπτο κάζο, όμως, στο φινάλε όλα άλλαξαν και στέφθηκαν νικητές στα πέναλτι (3-5 πεν.), κατακτώντας το... χάλκινο μετάλλιο.

Η ομάδα του Ισμάιλα Ουεντραόγκο του ΠΑΟΚ Β' (βασικός και στα 90') έκανε ό,τι ήθελε για ένα ημίχρονο και... κάτι, προηγήθηκε με τον Γιαγκό στο 24' και διπλασίασε τα τέρματά της στην εκπνοή από το αυτογκόλ «δώρο» του Ονανά. Μάλιστα, ο Ουατάρα έδωσε θριαμβευτικές διαστάσεις στο προβάδισμά της με γκολ στο 49' κι όλα έδειχναν ότι θα επικρατήσουν αποδοκιμασίες προς τους γηπεδούχους με το σφύριγμα της λήξης. Η αντεπίθεση, όμως, άρχισε από το 71' με το γκολ του Μπαοκέν και κορυφώθηκε με δύο γκολ του τοπ-σκόρερ της διοργάνωσης, Βενσάν Αμπουμπακάρ σε δύο λεπτά (85-87')! Ο παίκτης της Αλ-Νασρ έφτασε τα 8 γκολ και έμεινε μόλις ένα πίσω από τον ρέκορντμαν Νταγιέ Μουλάμπα της Ζάμπιας που πέτυχε 9 το 1974!

Αυτή τη φορά το μενού δεν περιλάμβανε παράταση κι έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί όπου ο Ονάνα διόρθωσε το τραγικό του λάθος στο 0-2 με την καθοριστική απόκρουση στην εκτέλεση του Τουρέ. Οι Καμερουνέζοι δεν λάθεψαν ούτε μία φορά από την άσπρη βούλα, ο Πιέρ Κουντέ του Ολυμπιακού ήταν, μάλιστα, ανάμεσα στους σκόρερ κι έτσι η ανατροπή ολοκληρώθηκε.

 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα