Copa Africa: «Τρελό» δώρο της Ακτής Ελεφαντοστού στη Σιέρα Λεόνε, βαριά ήττα για Μαυριτανία-Καμαρά

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Copa Africa: «Τρελό» δώρο της Ακτής Ελεφαντοστού στη Σιέρα Λεόνε, βαριά ήττα για Μαυριτανία-Καμαρά

bet365

Μετά από απίθανη γκάφα του τερματοφύλακα της Ακτής Ελεφαντοστού, η Σιέρα Λεόνε «έκλεψε» τον βαθμό στο 90+3' και παρέμεινε αήττητη στον 5ο όμιλο. Τεσσάρα της Τυνησίας κόντρα στη Μαυριτανία του βασικού, Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Δώρο… ουρανοκατέβατο και «αυτοκτονία» για την Ακτή Ελεφαντοστού στις καθυστερήσεις. Η Σιέρα Λεόνε έμεινε «όρθια» απέναντι στους Ιβοριανούς με γκολ στο 90+3’ (2-2), χάρη σε μια ανεπανάληπτη γκάφα του κίπερ Σανγκαρέ, ο οποίος στην προσπάθειά του να κρατήσει τη μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου, την έχασε μέσα από τα χέρια του!

Η Ακτή είχε το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος και με το πρώτο γκολ του Σεμπαστιάν Αλέ σε Copa Africa (25’) πήρε και τα ηνία στο σκορ, έχοντας και χαμένο πέναλτι νωρίτερα με τον Κεσί (12’). Ωστόσο, τα Λιοντάρια αιφνιδίασαν μετά την ανάπαυλα ισοφαρίζοντας στο 55’ με τον Μούσα Καμαρά και έβαλαν νέα δεδομένα στο ματς. Με γκολ του Νικολά Πεπέ, όμως, η Ακτή ανέκτησε άμεσα το προβάδισμα (65’) κι έδειχνε να το κρατά σφιχτά μέχρι τέλους, αλλά το απίθανο λάθος του τερματοφύλακά της δώρισε το γκολ στον Αλχατζί Καμαρά και τον δεύτερο βαθμό στη Σιέρα Λεόνε. Παρ’ όλα αυτά, οι Ιβοριανοί εξακολουθούν να είναι φαβορί για πρόκριση και για την πρωτιά.

Στο άλλο ματς για τον 6ο όμιλο, η Μαυριτανία με βασικό τον Αμπουμπακάρ Καμαρά του Άρη απέτυχε να σκοράρει για δεύτερο σερί ματς και υπέστη νέα ήττα, αυτή τη φορά με το βαρύ 4-0 από την Τυνησία. Πρωταγωνιστής ο ηγέτης Καζρί με δύο γκολ στο 9’ και το 64’, για τους Τυνήσιους που είχαν επίσης σκόρερ τους Ματλουτί (4’) και Ζαζιρί (66’), καθώς και χαμένο πέναλτι στο 90’ με τον Μσακνί. Εξαιρετικά δύσκολο πλέον το έργο της Μαυριτανίας για πρόκριση έστω και ως 3η του ομίλου κι όλα δείχνουν πως ο Καμαρά θα επιστρέψει πρόωρα στην Ελλάδα για να ενσωματωθεί και πάλι στους Κιτρινόμαυρους.

Αποτελέσματα 5ου ομίλου

Ακτή Ελεφαντοστού - Σιέρα Λεόνε 2-2
Αλγερία - Ισημερινή Γουϊνέα (21:00)

Η βαθμολογία

1. Ακτή Ελεφαντοστού 4 (3-2)
2. Σιέρα Λεόνε 2 (2-2)
3. Αλγερία 1 (0-0)
4. Ισημερινή Γουϊνέα 0 (0-1)

Τελευταία αγωνιστική (20/1)

Ακτή Ελεφαντοστού - Αλγερία
Σιέρα Λεόνε - Ισημερινή Γουϊνέα

Αποτελέσματα 6ου ομίλου

Γκάμπια - Μάλι 1-1
Τυνησία - Μαυριτανία 4-0

Η βαθμολογία

1. Γκάμπια 4 (2-1)
2. Μάλι 4 (2-1)
3. Τυνησία 3 (4-1)
4. Μαυριτανία 0 (0-5)

Τελευταία αγωνιστική (20/1)

Γκάμπια - Τυνησία
Μάλι - Μαυριτανία

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα