Γουϊνέα - Μαλάουι 1-0: Νίκη στην πρεμιέρα, με βασικούς Αγκιμπού-Κανέ (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Γουϊνέα - Μαλάουι 1-0: Νίκη στην πρεμιέρα, με βασικούς Αγκιμπού-Κανέ (vid)

bet365

Πρώτο βήμα πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Copa Africa έκανε η Γουϊνέα του Αγκιμπού Καμαρά κόντρα στο Μαλάουι (1-0). Βασικός ο μέσος του Ολυμπιακού όπως κι ο δανεικός στη Νέφτσι Μπακού, Μαμαντού Κανέ. Με το... δεξί και το Μαρόκο.

Συγκάτοικος με τη Σενεγάλη στην κορυφή του δεύτερου ομίλου του Copa Africa έγινε η Γουϊνέα, μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα της κόντρα στο Μαλάουι (1-0). Με βασικό τον Αγκιμπού Καμαρά που έπαιξε για ένα ημίχρονο και τον επίσης Ερυθρόλευκο Μαμαντού Κανέ που αγωνίζεται δανεικός στη Νέφτσι Μπακού, οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν ιδανικό ξεκίνημα στη Μπαφουσάμ κι επικράτησαν χάρη στο γκολ Ισιαγκά Σιλά από το 35ο λεπτό.

Ο χαφ του Ολυμπιακού είχε τεράστια διπλή ευκαιρία στην εκπνοή του πρώτου μέρους να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 2-0, όμως, νικήθηκε δύο φορές από τον κίπερ του Μαλάουι, Κακόμπουε σε σουτ εντός της μικρής περιοχής. Στην ανάπαυλα αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του, Καμπά Ντιαβαρά, αλλά η Γουϊνέα συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι κι έφτασε εν τέλει στο τρίποντο, χαρίζοντας και την πρώτο αξιομνημόνευτο, χορευτικό πανηγυρισμό της διοργάνωσης από τον Ναμπί Κεϊτά και την παρέα του.

Αποτελέσματα 2ου ομίλου:

Σενεγάλη – Ζιμπάμπουε 1-0 (90+7’ πεν. Μανέ)

Γουϊνέα – Μαλάουι 1-0 (35’ Σιλά)

Η βαθμολογία
1. Σενεγάλη 3 (1-0)
2. Γουινέα 3 (1-0)
3. Μαλάουι 0 (0-1)
4. Ζιμπάμπουε 0 (0-1)

Επόμενη αγωνιστική (14/01)
Σενεγάλη-Γουινέα (15:00)
Μαλάουι-Ζιμπάμπουε (18:00)

Την ίδια ώρα, με το… δεξί ξεκίνησε και το Μαρόκο τις υποχρεώσεις του στον 3ο όμιλο, παίρνοντας τη νίκη κόντρα στη Γκάνα χάρη σε γκολ του Σοφιάν Μπουφάλ στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης. Ήρωας ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης, Γιασίν Μπουνού, ο οποίος κράτησε το μηδέν σε αρκετές περιπτώσεις με εντυπωσιακές επεμβάσεις. Βασικοί από πλευράς Μαρόκου και οι Χακίμι, Σαΐς, ενώ στην αντίπερα όχθη αγωνίστηκαν τα αδέρφια Αγιού, ο Τόμας Παρτέι της Άρσεναλ όπως και ο πρώην μπακ του ΠΑΟΚ, Μπάμπα Ράχμαν.

Αποτελέσματα 3ου ομίλου:

Μαρόκο – Γκάνα 1-0 (83’ Μπουφάλ)


Κομόρες – Γκαμπόν (22:00)

Η βαθμολογία
1. Μαρόκο 3 (1-0)
2. Γκαμπόν 0
3. Κομόρες 0
4. Γκάνα 0 (0-1)

Επόμενη αγωνιστική (14/1):


Μαρόκο – Κομόρες


Γκαμπόν - Γκάνα

 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα