Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι: Αγγλικός «εμφύλιος» στο Ντραγκάο για την κούπα του Champions League

Κώστας Τόπας
Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι: Αγγλικός «εμφύλιος» στο Ντραγκάο για την κούπα του Champions League

bet365

Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι κοντράρουν τις δυνάμεις τους απόψε στις 22:00 (ΕΡΤ 1, Cosmote Sport 1) στον φετινό τελικό του Champions League, που θα πραγματοποιηθεί στο «Ντραγκάο» του Οπόρτο, με τις δύο ομάδες να παρατάσσονται στον εμφύλιο με όλα τους τα όπλα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Για τρίτη φορά στην ιστορία του Champions League θα αγωνιστούν στον τελικό δύο αγγλικές ομάδες, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι. Οι «πολίτες» θα επιδιώξουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να σηκώσουν στον αέρα την κούπα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, την ίδια στιγμή που οι Λονδρέζοι έχουν ήδη ένα τρόπαιο στην τροπαιοθήκη τους, αυτό του 2012 με τη νίκη της στα πέναλτι στον τελικό κόντρα στη Μπάγερν.

Βέβαια, ο τεχνικός της Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος έχει ήδη κατακτήσει το τρόπαιο ως παίκτης και προπονητής με την Μπαρτσελόνα, θα προσπαθήσει να εμπνεύσει την ομάδα του για να φτάσει στην πολυπόθητη κατάκτηση του τροπαίου. Η Σίτι έφτασε στον τελικό έχοντας δεχθεί μόνο τέσσερα γκολ στα 12 παιχνίδια που έχει παίξει έως τώρα αλλά και αήττητη με 11 νίκες και 1 ισοπαλία.

Από την άλλη η Τσέλσι, του Τόμας Τούχελ θέλει να ζήσει ξανά σκηνές ανάλογες του ’12. Στους «16» οι «μπλε» είδαν την Ατλέτικο να προσπαθεί να τους βάλει, χωρίς επιτυχία ένα μικρό εμπόδιο, πριν νικήσουν την «μάχη» με την Πόρτο και αποκλείσει την 13 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης. Ο Γερμανός τεχνικός που έφτασε και πέρυσι στον τελικό με την Παρί Σεν Ζερμέν, έχει ήδη νικήσει την Σίτι δύο φορές τις τελευταίες εβδομάδες, στον ημιτελικό του FA Cup και στην συνάντηση της Premier League στο Μάντσεστερ. Φτάνει στο Πόρτο με 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα (0-1 από την Πόρτο).

Οσον αφορά την χρηματιστηριακή αξία των δύο ομάδων, αυτή φτάνει τα 1,809 δισεκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τη γερμανική ιστοσελίδα transfermarkt: στα 1,03 δισ. ευρώ η Μάντσεστερ Σίτι, στα 779,80 εκ. ευρώ, η Τσέλσι.

Οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν στο «Ντραγκάο» υπό την παρουσία 16.500 θεατών, δηλαδή το 33% της συνολικής χωρητικότητας του γηπέδου. Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι θα πάρουν από 6.000 εισιτήρια για να καλύψουν τις ανάγκες των φιλάθλων τους, ενώ επιπλέον 1.700 εισιτήρια θα τεθούν στη διάθεση του κοινού από σήμερα το μεσημέρι.

Διαιτητής του μεγάλου τελικού ορίστηκε ο 44χρονος Ισπανός Αντόνιο Μιγκέλ Ματέου Λαόθ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Πάου Θεμπριάν Ντέβις και Ρομπέρτο Ντιάς Πέρεθ ντελ Παλομάρ, ενώ ο Κάρλος Θέρο Γκξράντε, θα είναι ο τέταρτος διαιτητής. Στο VAR ορίστηκαν οι Ερνάντες Ερνάντες, Μουνουέρα, Θερέν και Γκιλ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του σε 4-3-3 με: Εντερσον – Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο – Ρόδρι, Μπ. Σίλβα, Γκιουντογάν – Φόντεν, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε

Από την πλευρά του ο Τόμας Τούχελ πιθανότατα θα ρίξει στην αποψινή μάχη τους: Μεντί – Αθπιλικουέτα, Τιάσκο Σίλβα, Ρούντιγκερ – Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ – Πούλισικ, Μάουντ – Βέρνερ σε 3-4-2-1.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα