Πέντε συνταγές - όνειρο για τον τελικό του Champions League (pics)

Gazzetta team
Πέντε συνταγές - όνειρο για τον τελικό του Champions League (pics)

bet365

Ο τελικός του Champions League πλησιάζει και το gazzetta.gr έχει 5 πεντανόστιμες συνταγές για να καλοπεράσεις το βράδυ του Σαββάτου με τους φίλους σου!

Η στιγμή που περίμεναν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι φτάνει! Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι κοντράρονται για το πολυπόθητο τρόπαιο του Champions League και το Σάββατο (29/05, 22:00) θα έχουμε νικητή!

Μπάλα, όμως, χωρίς φαγητό και φίλους δεν γίνεται! Αυτά τα τρία συστατικά αποτελούν μια... συνταγή που δεν αλλάζει και εγγυάται την απόλαυση.

Γι' αυτό και το gazzetta.gr προτείνει στους αναγνώστες του πέντε τρομερές συνταγές, που θα τους ταξιδέψουν στα... αστέρια, για να κυλήσει πιο όμορφα το Σαββατόβραδο. Δύο εξ' αυτών βασίζονται στα κοτόπουλα Αγγελάκης, τα οποία εκτρέφονται στις ιδιόκτητες φάρμες της «Αγγελάκης», τρέφονται με φυτικές τροφές και είναι πιστοποιημένα από τον Agrocert για την διατροφή τους με 100% φυτικές τροφές, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τις συνταγές και με το μοναδικό Ελαιοπουλάκι® και θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι δεν υπάρχει πιο νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο! Ανακάλυψτε τα οφέλη του με ένα κλικ εδώ.

Μετά από τις παρακάτω συνταγές, ακόμα και να χάσει η ομάδα σου, θα έχεις τουλάχιστον χορτάτο στομάχι!

1. Χοτ ντογκ

Ας το παραδεχτούμε. Ειδικά σε... συνθήκες αγώνα το κατάλληλο φαγητό είναι αυτό που δεν χρειάζεται μαχαιροπήρουνα, αλλά... χέρια! Και αυτή την «ελευθερία» σου την προσφέρει ένα λαχταριστό χοτ ντογκ. Και μιας και όλοι σίγουρα έχουμε την αγαπημένη μας καντίνα κάπου εδώ κοντά, ήρθε η ώρα να αφήσουμε τα τηλέφωνα και τις παραγγελίες στην άκρη και να το φτιάξουμε μόνοι μας.

Μερίδες: 12
Χρόνος: 30'

Υλικά:
12 Ψωμάκια για χοτ ντογκ
12 Λουκάνικα φρανκφούρτης
4 Ντομάτες
Λάχανο
Καρότο
Κέτσαπ
Μαγιονέζα
Μουστάρδα

Εκτέλεση:
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και το αφήνουμε να βράσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα λουκάνικα μέσα και σκεπάζουμε με το καπάκι, σβήνοντας τη φωτιά. Έπειτα, ανοίγουμε προσεκτικά τα ψωμάκια, τα περνάμε με ελάχιστο λάδι από μέσα και τα βάζουμε στο τηγάνι να πάρουν λίγο χρώμα (τα γυρνάμε πάνω - κάτω). Όταν είναι έτοιμα, βάζουμε μέσα σε κάθε ψωμάκι ένα λουκάνικο, ντομάτα σε ροδέλες κομμένες στη μέση, λάχανο, καρότο, κέτσαπ, μαγιονέζα και μουστάρδα.

Extra tip: Μπορείς αν θέλεις να βάλεις στο χοτ ντογκ σου και τηγανητό αυγό ή να το συνδυάσεις και με τις αγαπημένες σου πατάτες, για να ολοκληρωθεί η... γουρουνιά!

2. Burger κοτόπουλο με κρέμα φέτας

Φυσικά, δεν γίνεται να λείπει το πολυαγαπημένο burger από τη λίστα! Και τι καλύτερο από το να έχει κοτόπουλο, για να μην πέσει και... βαρύ! Αν ακολουθήσεις την παρακάτω συνταγή κατά γράμμα, θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Μερίδες: 4
Χρόνος: 45'

Υλικά:
1 συσκευασία κοτόπουλο Μυστικές Συνταγές Αγγελάκης
4 ψωμάκια για burger
60 γρ. baby σπανάκι
10 ντοματίνια
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Για την κρέμα φέτας:
200 γρ. φέτα
50 γρ. γάλα
30 ml ελαιόλαδο

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά ζάχαρη καστανή
1 κουταλιά ζάχαρη μαύρη
2 κουταλιές λευκό ξύδι
1 κουταλιά βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Όση ώρα ψήνονται τα μπιφτέκια, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πασπαλίζουμε με την καστανή και την μαύρη ζάχαρη, προσθέτουμε το λευκό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά για την κρέμα φέτας, την φέτα, το γάλα, το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία κρέμα. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα τοματίνια κομμένα σε τέταρτα κατά μήκος, προσθέτετε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να ξεκουραστούν ελαφρώς. Σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής τοποθετείτε το κάτω μέρος από τα ψωμάκια burger και τοποθετείτε με την εξής σειρά, την κρέμα φέτας, το baby σπανάκι, το μπιφτέκι κοτόπουλο, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τα τοματίνια, κλείνετε με το πάνω μέρος από το ψωμάκι και σερβίρετε.

Έξτρα tip: Αν δεν αντέχεις burger χωρίς τυρί, τότε την ώρα που ψήνεις τα μπιφτέκια μπορείς να βάλεις από πάνω 1-2 φέτες τσένταρ να λιώσουν.

3. Σπιτικά τάκος

Αν πάλι, δεν θέλεις να παραγγείλεις, αλλά δεν θέλεις και να την βγάλεις πάλι με ένα τοστ, μπορείς να κάνεις... σπιτικά τάκος. Θα χρειαστείς μόνο τα υλικά που θα έχεις ήδη στο σπίτι σου, λίγο χρόνο και αρκετή όρεξη!

Μερίδες: 12
Χρόνος: 40'

Υλικά:
12 Τορτίγιες
12 φέτες τυρί γκούντα ή τσένταρ
12 φέτες γαλοπούλα
2-3 ντομάτες
2 κρεμμύδια
3 αβοκάντο
2 λάιμ
1 κόλιανδρο
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε στους 180ο C τον φούρνο μας και παίρνουμε μια βάση από κεκάκια ή muffin και την γυρίζουμε ανάποδα. Ανάμεσα στις θέσεις βάζουμε τις τορτίγιες, μαζί με το τυρί και τη γαλοπούλα και ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το βάζουμε σε ένα μπολ κομμένο σε κυβάκια, μαζί με στυμένο λάιμ, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και τα πιέζουμε με ένα πηρούνι ή ένα κουτάλι όλα μαζί. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την ντομάτα σε κυβάκια και τον κόλιανδρο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Βγάζουμε από το φούρνο τις τορτίγιες και αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Παίρνουμε μία τορτίγια και προσθέτουμε το γουακαμόλε κι έτοιμο!

Έξτρα tip: Αν πάλι έχεις όρεξη για μαγείρεμα, μπορείς να κάνεις κιμά και να τον προσθέσεις στα τάκος σου!

4. Πίτσα

Η πίτσα είναι κλασική, διαχρονική αξία και πάντα μια εύκολη λύση. Είτε τη φτιάξεις μόνος σου, είτε την παραγγείλεις, το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει. Αλλά καλύτερα να την φτιάξεις μόνος σου, για να απολαύσεις και τους... κόπους σου στο τέλος, παρέα με τους φίλους σου και κρύες μπύρες.

Κομμάτια: 8-10
Χρόνος: 40'

Υλικά:
Ζύμη
Τυρί τριμμένο γκούντα
Κομμάτια μοτσαρέλας
Ζαμπόν
Μπέικον
Πιπεριά
Μανιτάρια
Σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Για να γλιτώσεις χρόνο και να μην καταβάλεις μεγάλο κόπο, προτείνουμε να πάρεις μια έτοιμη ζύμη για πίτσα ή να βάλεις τη μαμά σου (εγγύηση!) να την φτιάξει. Έπειτα, βάζεις την σάλτσα ντομάτας, τα αλλαντικά, την πιπεριά και τα μανιτάρια (κι ό,τι άλλο θέλεις εννοείται) και στρώνεις από πάνω το τριμμένο τυρί και βάζεις και την μοτσαρέλα. Στη συνέχεια βάζεις την πίτσα στον προθερμασμένο φούρνο και την ψήνεις για περίπου 10 λεπτά.

Έξτρα tip: Μόλις... στήσεις την πίτσα σου, μπορείς στα τελευταία λεπτά να ρίξεις από πάνω τυρί κρέμα, για έξτρα απόλαυση.

5. Σαλάτα με κοτόπουλο

Επειδή σκεφτόμαστε και εσένα που θέλεις να προσέξεις την διατροφή σου και δεν θες κάτι βαρύ, τι πιο ωραίο από μια πεντανόστιμη σαλάτα με κοτόπουλο;

Μερίδες: 4
Χρόνος: 45'

Υλικά:
300 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου Αγγελάκης
1 σακουλάκι λαχανικά διάφορα
150 γρ. γραβιέρα
3 τμχ. φέτες καπνιστής μπριζόλας
1 τμχ. γιαούρτι
4 κουτ. σούπας μαγιονέζα

Υλικά για την μαγιονέζα:
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 τμχ. αυγά
Λίγη ζάχαρη
1 φλιτζ. καφέ λεμόνι
1 & 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο

Εκτέλεση:
Ψήνουμε το φιλέτο στο γκριλ ή σε τηγάνι ψησίματος ή στην ψηστιέρα. Βράζουμε τα λαχανικά για περίπου 15' και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Στη συνέχεια ανακατεύουμε την γραβιέρα, την καπνιστή μπριζόλα και το κοτόπουλο, ανακατεύουμε ακόμα τη μαγιονέζα με το γιαούρτι και ρίχνουμε από πάνω την σως (μαγιονέζα- γιαούρτι). Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό, τη μουστάρδα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε διαδοχικά, λίγο λάδι- λίγο λεμόνι, ρίχνοντάς τα σε 4-5 δόσεις. Σημείωση: Αν είναι η μαγιονέζα σφιχτή προσθέτουμε λάδι, αν είναι αραιή προσθέτουμε λεμόνι.

Έξτρα tip: Αν δεν θέλεις σως μαγιονέζας, μπορείς να την αντικαταστήσεις με μία βινεγκρέτ της αρεσκείας σου!

Και καλή σας όρεξη!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα