Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: Ο Ματέου Λαόθ διαιτητής του τελικού

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: Ο Ματέου Λαόθ διαιτητής του τελικού

bet365

Ο Αντόνιο Ματέου Λαόθ ορίστηκε να διευθύνει τον τελικό του Champions League ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι (29/5, 22:00), ο οποίος και θα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός της καριέρας του. Ο Γάλλος Τιρπέν στον τελικό του Europa League.

Ισπανική ομάδα διαιτητών, με πρώτο ρέφερι τον Αντόνιο Ματέου Λαόθ ορίστηκε από την UEFA για τον μεγάλο τελικό του href="https://www.gazzetta.gr/football/champions-league" target="_blank"> Champions League ανάμεσα σε href="https://www.gazzetta.gr/teams/man-city" target="_blank">Μάντσεστερ Σίτι και href="https://www.gazzetta.gr/teams/chelsea" target="_blank">Τσέλσι (29/5), ο οποίος href="https://www.gazzetta.gr/football/champions-league/article/1592067/champions-league-monaha-i-anakoinosi-apemeine-gia-teliko-sto-ntragkao" target="_blank">οδεύει προς... «Ντραγκάο».

Ο 44χρονος γεννημένος στη Βαλένθια διαιτητής θα σφυρίξει για πρώτη φορά ευρωπαϊκό τελικό στην καριέρα του (ήταν 4ος στον τελικό Λίβερπουλ-Τότεναμ το 2019), έχοντας ως τώρα στο ενεργητικό του έναν τελικό Κόπα Ντελ Ρέι (2014) κι έναν ισπανικού Σούπερ Καπ (2012).

Μάλιστα, αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που σφυρίζει τελικό Champions League Ισπανός ρέφερι, μετά τον Μανουέλ Μεχούτο Γκονθάλεθ στον href="https://www.gazzetta.gr/unboxing-glory" target="_blank">θρυλικό τελικό της Πόλης, ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μίλαν το 2005.

Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε, ενώ ο Video Assistant Referee του μεγάλου τελικού θα είναι ο Αλεσάντρο Ερνάντεθ Ερνάντεθ, με βοηθούς τους Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα και Λόπεθ ντε Σεραίν.

Φέτος, ο Ματέου Λαόθ έχει σφυρίξει πέντε αγώνες Champions League, έναν εκτός ομίλων, αυτόν της Μπάγερν κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν (2-3) για τα προημιτελικά. Παράλληλα, σφύριξε και τα μεγάλα ντέρμπι Ρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης στη La Liga.

Στο παρελθόν, τέσσερις φορές διαιτήτευσε σε αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League, με τους Πολίτες να μετρούν 3 νίκες και μία ήττα. Από την πλευρά της, η Τσέλσι μετράει μία νίκη και μία ήττα σε ματς που σφύριξε ο Ματέου Λαόθ.

Ο ΓΑΛΛΟΣ ΚΛΕΜΕΝ ΤΙΡΠΕΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

Τρεις ημέρες νωρίτερα, την αναμέτρηση του Γκντανσκ ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βιγιαρεάλ θα αναλάβει να διευθύνει ο Κλεμέν Τιρπέν με τη γαλλική ομάδα των βοηθών του και 4ο διαιτητή τον Σλοβένο, Ζλάβκο Βίντσιτς.

class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">The referee teams have been appointed for the href="https://twitter.com/hashtag/UCLfinal?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw" rel="sponsored nofollow">#UCLfinal and href="https://twitter.com/hashtag/UELfinal?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw" rel="sponsored nofollow">#UELfinal.

Antonio Miguel Mateu Lahoz (Spain) - href="https://twitter.com/hashtag/UCL?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw" rel="sponsored nofollow">#UCL

Clément Turpin (France) - href="https://twitter.com/hashtag/UEL?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw" rel="sponsored nofollow">#UEL

Full story:

UEFA (@UEFA) href="https://twitter.com/UEFA/status/1392489203129278464?ref_src=twsrc%5Etfw" rel="sponsored nofollow">May 12, 2021

Διαβάστε επίσης:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα