Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Οι Μπλε πέταξαν για έναν υπέροχο “εμφύλιο” τελικό (vid)

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Οι Μπλε πέταξαν για έναν υπέροχο “εμφύλιο” τελικό (vid)

bet365

Η Τσέλσι ολοκλήρωσε τη δουλειά που ξεκίνησε στη Μαδρίτη, καθάρισε 2-0 τη Ρεάλ και με συνολικό σκορ πρόκρισης το 3-1, έφυγε για το μαγικό ταξίδι προς την Κωνσταντινούπολη και τη δεύτερη κούπα.

Ο Τόμας Τούχελ πέρσι οδήγησε την Παρί στον τελικό του Champions League, για να αναλάβει μέσα στη σεζόν την Τσέλσι και να κάνει και με αυτήν το ίδιο φοβερό επίτευγμα. Οι Μπλε ολοκλήρωσαν τη δουλειά κόντρα στη Ρεάλ και μετά το 1-1 της Μαδρίτης, πήραν το δίκαιο 2-0 του Λονδίνου, σφραγίζοντας το πιο γλυκό ταξίδι: αυτό με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Εκεί όπου θα τους περιμένει η Μάντσεστερ Σίτι για τον τρίτο αγγλικό “εμφύλιο” τελικό στον θεσμό και δεύτερο για τους Μπλε.

Η Βασίλισσα, με τους Σέρχιο Ράμος, Αζάρ να επιστρέφουν στην 11άδα, όφειλε να αναζητήσει το γκολ. Ο Μπενζεμά το άγγιξε στο 26', αλλά ο Μεντί ήταν και πάλι ανίκητος και το έβγαλε με τρομερή επέμβαση, κάτι που επανέλαβε στο 35'. Ενδιάμεσα όμως (28'), οι γηπεδούχοι ήατν εκείνοι που βρήκαν δίχτυα. Ο Χάβερτς με λομπίτσα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά το έβαλε ολομόναχος ο Βέρνερ, φτάνοντας συνολικά τα 11 στο Ch. League.

Στο 47' ο Χάβερτς με κεφαλιά θα έβρισκε και πάλι στο σίδερο κι εκεί θα ξεκινούσε ένα απίστευτο ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από τους γηπεδούχους, με τον Κουρτουά να παίζει μόνος του απέναντί τους. Μάουντ (54'), Χάβερτς (59') και Καντέ (66') νικήθηκαν σε τετ α τετ από τον Βέλγο πορτιέρο, που όμως δεν άντεξε μέχρι τέλους. Ο Πούλισικ πέρασε τη χαμηλή παράλληλη και ο Μάουντ ολοκλήρωσε μία σούπερ εμφάνιση, κλειδώνοντας την παρουσία της ομάδας του στον τελικό. Στον τρίτο της ιστορίας τους στον θεσμό (2008 χαμένος, 2012 κερδισμένος). Για τη Ρεάλ αυτή ήταν η πρώτη ήττα της γενικά από τον Γενάρη, αλλά πόνεσε πολύ...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ολυμπιακός: Η πρόκριση της Τσέλσι διατηρεί το ερωτηματικό για τον προκριματικό γύρο των ερυθρόλευκων

Δείτε ξανά ΕΔΩ τη live περιγραφή του ημιτελικού!


Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Τιάγκο Σίλβα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα (88' Τζέιμς), Τσίλγουελ, Καντέ, Ζορζίνιο, Μάουντ (88' Ζίγιεχ), Χάβερτς (90'+3' Ζιρού), Βέρνερ (68' Πούλισικ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Σέρχιο Ράμος, Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί (63' Βαλβέρδε), Καζεμίρο (76' Ροντρίγκο), Κρόος, Μόντριτς, Βινίσιους (63' Ασένσιο), Αζάρ (89' Μαριάνο), Μπενζεμά.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα