«Άφησαν μόνο τον Φλορεντίνο Πέρεθ, φάνηκε λες και κάλεσε τους 11 με το ζόρι»

Δημήτρης Σαμόλης
«Άφησαν μόνο τον Φλορεντίνο Πέρεθ, φάνηκε λες και κάλεσε τους 11 με το ζόρι»

bet365

Ο δημοσιογράφος Μάνου Καρένιο που επί δύο ώρες «ανέκρινε» τον Φλορεντίνο Πέρεθ μετά το φιάσκο της European Super League καταθέτει στο gazzetta.gr την άποψή του για την κατάρρευσή της λίγκας και τον Ισπανό πρόεδρο της Ρεάλ. Τι απάντησε για «Ολυμπιακό» και ESL.

Το βράδυ της Τρίτης (20/4) ο Φλορεντίνο Πέρεθ θα έδινε το παρών στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser προκειμένου να μιλήσει για τη δημιουργία της European Super League. Ο δημοσιογράφος Μάνου Καρένιο θα φιλοξενούσε στο πρόγραμμά του, στο El Larguero (σ. το δοκάρι), τον πρόεδρο της Ρεάλ. Οι εξελίξεις λίγες ώρες νωρίτερα ήταν καταιγιστικές. Οι βρετανικές ομάδες (Τσέλσι, Σίτι, Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τότεναμ, Λίβερπουλ) πήραν την απόφαση να αποχωρήσουν από το γκρουπ των 12 ισχυρών που υπέγραψαν τη δημιουργία της ESL. Ο επί σειρά ετών CEO, της Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, θα αποχωρούσε στο τέλος του 2021 μετά το φιάσκο με την κλειστή λίγκα.

Ο Πέρεθ, που θα αναλάμβανε την προεδρία, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους παράγοντες των υπόλοιπων έντεκα ομάδων, η οποία κράτησε ώρες και η συνέντευξη του Πέρεθ δεν δόθηκε ποτέ το βράδυ της Τρίτης (20/4). Στο ξεκίνημα της εκπομπής ο Ισπανός δημοσιογράφος ενημέρωσε ότι ο ισχυρός άνδρας των «Μερένγκες» αδυνατούσε να δώσει το παρών, ενώ αργότερα έκανε γνωστό πως θα του μιλούσε την επομένη, μη θέλοντας να αθετήσει τον λόγο του. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, η συνέντευξη που έδωσε τελικά ο Φλορεντίνο Πέρεθ την Τετάρτη (21/4) ήταν πολύ πιο σημαντική, αφού θα μιλούσε για το μεγάλο φιάσκο. Για το πώς τελικά η ευρωπαϊκή Super League κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος 48 ώρες μετά την ίδρυσή της.

Διαβάσατε την πολύ σημαντική συνέντευξη του 74χρονου παράγοντα και μάλιστα είχατε τη δυνατότητα να διαβάσετε πίσω από τα λόγια του, για το πού έχει δίκιο και πού άδικο μέσα από το blog του Μιχάλη Τσόχου. Το gazzetta.gr συζήτησε με τον Ισπανό δημοσιογράφο, Μάνου Καρένιο, ο οποίος για περίπου δύο ώρες είχε δίπλα του τον Πέρεθ, θέτοντάς του μια σειρά από ερωτήσεις για το πώς είχαν φτάσει έως εκεί τα πράγματα.

Ζητήσαμε από τον πολύπειρο Ισπανό ραδιοφωνικό παραγωγό να καταθέσει τις σκέψεις του για την ευρωπαϊκή Super League. Είναι ένα πρότζεκτ που εμφανίστηκε και αποτελεί μια καλή παρελθόν; Ή μήπως ήταν η αρχή και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω αναφορικά με τη μελλοντική της δημιουργία; Γιατί απέτυχε το τωρινό σχέδιο; Επίσης, η δίωρη συνύπαρξη με τον Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο του ποδοσφαιρικού πλανήτη.

Διαβάστε την άποψη του Μάνου Καρένιο στο gazzetta.gr:

«H Super League είναι ένα πρότζεκτ που θα γίνει αργά ή γρήγορα. Είναι ένα καλό πρότζεκτ, τις λεπτομέρειες του οποίου όμως θα πρέπει αποσαφηνίσουν. Πώς μπαίνεις, πώς βγαίνεις από αυτό το τουρνουά. Τα κριτήρια θα πρέπει να είναι αθλητικά. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να ανανεώσουν το format του Champions League, αργά ή γρήγορα θα το καταλάβουν. Δεν έχει νόημα το τρέχον format του Champions League. Χωρίς να ξεχνάμε επίσης τις μικρότερες ομάδες, οι οποίες θα πρέπει να έχουν ένα αθλητικό και οικονομικό κίνητρο για να προκριθούν εκεί. Δεν ξέρω αν θα είναι πέντε ή δέκα ή όλες όπως είναι τώρα οι ελεύθερες θέσεις. Να μην υπάρχουν fix συμμετοχές.

Αλλά στην τελική οι περισσότερες θέσεις είναι ίδιες. Στην Ισπανία σχεδόν πάντα στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο. Στη Γερμανία η Μπάγερν, στην Ιταλία η Μίλαν, η Γιουβέντους και η Ίντερ. Θα πρέπει να γίνει το θέαμα πιο ελκυστικό για τον θεατή. Θα πρέπει να γίνει με συμφωνία, χωρίς συμφωνία δεν μπορεί να γίνει. Νομίζω ότι το σχεδίασαν πολύ άσχημα, η επικοινωνιακή πολιτική ήταν καταστροφική και θα πρέπει να το εξηγήσουν. Στο τέλος θα γίνει. Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα μοντέλο πολύ παρόμοιο σε αυτό που είδαμε. Νομίζω ότι ο Τσέφεριν δεν θέλει να το διευκολύνει, δεν θέλει να μπει κανείς στο χωράφι του (σ. στην UEFA).

Όσο για τον Πέρεθ, τον είδα, όπως είπε και ο ίδιος στη συνέντευξη, λυπημένο και ανήσυχο για την αντίδραση της UEFA. Παρά το γεγονός ότι τον άφησαν μόνο του, τη συμφωνία την υπέγραψαν 12. Φάνηκε όμως λες και την υπέγραψε μόνος του ο Φλορεντίνο. Δεν ήταν μόνος του. Ήταν άλλοι 11, ομάδες με ιστορία, παράγοντες με πολλά χρήματα, με εμπειρία λιγότερη ή περισσότερη. Έδωσαν την εντύπωση ότι το έκανε μόνος του ο Φλορεντίνο, λες και τους μάζεψε αυτός με το ζόρι να το κάνουν αυτό. Αλλά δεν ήταν έτσι».

Ρωτήσαμε τον Μάνου Καρένιο αν κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον Φλορεντίνο Πέρεθ (ή έστω και σε off the record κουβέντα τους) κατάφερε να του «αποσπάσει» τα ονόματα των ομάδων που θα ήταν υποψήφιες να πλαισιώσουν τα 12 ιδρυτικά μέλη της ESL. Με το ελληνικό ενδιαφέρον φυσικά να εστιάζεται στον Ολυμπιακό: Και απάντησε: «Δεν το ξέρουν ούτε αυτοί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Πέρεθ μας αποκάλυψε τη λογική των «12»…

Η μετατροπή του ποδοσφαίρου σε ψηφιακό περιεχόμενο

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα