Το δείπνο των «μεγάλων» που «γέννησε» την ιδέα της European Super League (pic)

Gazzetta team
Το δείπνο των «μεγάλων» που «γέννησε» την ιδέα της European Super League (pic)

bet365

Πριν από τέσσερα χρόνια οι ισχυροί άντρες των Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ δείπνησαν σε ιταλικό εστιατόριο της Νέας Υόρκης, με κύριο θέμα της συζήτησής τους η ίδρυση​​ μίας κλειστής λίγκας για εκλεκτά μέλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail», η δημιουργία της European Super League δεν αποτελεί μια ιδέα που ξεκίνησε... χθες. Αλλωστε και ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε πως η ιδέα ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, το 2017 τα τέσσερα από τα δώδεκα ιδρυτικά μέλη της σημερινής European Super League, ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Άρσεναλ και μετέπειτα εκτελεστικός διευθυντής στη Μίλαν, Ιβάν Γκαζίδης, καθώς και οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αδερφοί Γκλέιζερ, μαζί με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο του συλλόγου, Εντ Γούντγουορντ, δείπνησαν όλοι μαζί στην δημοφιλή περιοχή Tribeca στη Νέα Υόρκη.

Οπως αναφέρουν στο Νησί, το κύριο θέμα της συζήτησης τους ήταν η δημιουργία της λίγκας στην οποία θα αγωνίζονται τα μεγαθήρια της Ευρώπης. Κάτι που όπως αποδείχθηκε κατάφεραν να υλοποιήσουν την ιδέα τους λίγα χρόνια αργότερα...

Το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail από το 2017:

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τους Μιχάλη Τσόχο και Βασίλη Σαμπράκο να αναλύουν τις τελευταίες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα