Παρί – Μπάγερν 0-1: Ολοκλήρωσε την “εκδίκηση”, έφυγε για ημιτελικά (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Παρί – Μπάγερν 0-1: Ολοκλήρωσε την “εκδίκηση”, έφυγε για ημιτελικά (vid)

bet365

Η Μπάγερν πήρε τη νίκη (0-1), αλλά η Παρί με το 2-3 από το Μόναχο, κράτησε δική της πρόκριση και απάντησε για τον χαμένο περσινό τελικό, καταρρίπτοντας και μία απίστευτη παράδοση στον θεσμό.

Το να κοντραριστεί ξανά σε νοκ άουτ την αμέσως επόμενη χρονιά το ζευγάρι του περσινού τελικού, είχε συμβεί στο Πρωταθλητριών/ Champions League σε έξι ακόμα περιπτώσεις. Σε όλες είχε περάσει η ομάδα που είχε σηκώσει την κούπα την προηγούμενη χρονιά. Τώρα όμως η Παρί φρόντισε να βάλει τέλος σε αυτή την περίεργη παράδοση και να αποκλείσει την κάτοχο του τροπαίου, φτάνοντας εκείνη δύο βήματα πλέον πριν το δικό της όνειρο. Και μπορεί η Μπάγερν να νίκησε 0-1 στο Παρίσι, αλλά το 2-3 που είχαν πάρει οι Γάλλοι στο Μόναχο, έστειλε εκείνους στα ημιτελικά, όπου θα περιμένουν τον νικητή του Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ.

Αυτή η αναμέτρηση στο “Παρκ ντε Πρενς” ήταν πραγματικά εκπληκτική και ας είχε μόλις ένα γκολ. Τα υπόλοιπα τα είχε σε υπερθετικό βαθμό. Ρυθμό, αυξομειώσεις ενέργειας, πάθος, ασταμάτητη ένταση, δοκάρια και τρελό σασπένς μέχρι το φινάλε. Ενα φινάλε που έθεσε και το τέλος εποχής αυτής την υπέροχης ομάδας που προερχόταν από το απόλυτο 6x6 στις κατακτήσεις του 2020. Η Παρί όμως των Αράβων, του Μπαπέ, του Νεϊμάρ, έχει την υπέρμετρη φιλοδοξία να το σηκώσει κάποια στιγμή, να το σηκώσει φέτος.

Η Μπάγερν των τεράστιων απουσιών και ιδίως του Λεβαντόφσκι, το πάλεψε παραπάνω απ' όσο μπορούσε. Πίεσε και είχε και απίθανη τύχη. Ο Νεϊμάρ σε ένα από τα καλύτερα βράδια του έχασε ευκαιρίες (σ.σ.: στο 27' τον σταμάτησε ο Νόιερ), αλλά σημάδεψε τρεις φορές το δοκάρι σε διάστημα έξι λεπτών. Αρχικά συνέβαλε ο Νόϊερ (34') και έπειτα η εκπληκτική ενέργειά του τράνταξε το οριζόντιο (37'), για να βρει και πάλι σίδερο στο 39'.

Και αντί να πανηγυρίσει εκείνος, ένα λεπτό μετά σκόραρε ο Τσούπο-Μότινγκ με κοντινή κεφαλιά, για να γίνει ο μοναδικός Καμερουνέζος που βρίσκει δίχτυα και στα δύο ματς φάσης νοκ άουτ (σ.σ.: ούτε ο Σάμουελ Ετό δεν το είχε κάνει). Σταδιακά η Παρί ισορρόπησε τον ρυθμό, αλλά στο τέλος δέχτηκε τρομερή πίεση, δίχως όμως να λυγίσει και θα δώσει εκείνη το παρών στα ημιτελικά. Και μάλιστα έχει και έναν οιωνό υπέρ της, καθώς από τις επτά προηγούμενες ομάδες που απέκλεισαν την Μπάγερν, οι έξι το σήκωσαν και οι μία πήγε τελικό...

Δείτε ξανά ΕΔΩ τη live περιγραφή του αγώνα!

Παρί (Μαουρίτσο Ποτσετίνο): Νάβας, Νταγκμπά, Κιμπεμπέ, Ντανίλο, Ντιαλό (59' Μπάκερ), Παρέδες, Γκουέγ, Ντράξλερ (72' Κεν), Νεϊμάρ, Ντι Μαρία (88' Ερέρα), Μπαπέ

Μπάγερν (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Ερναντές, Κίμιχ, Αλάμπα, Κομάν, Μίλερ, Ντέιβις (71' Μουσιάλα), Τσουπό-Μοτίνγκ (85' Χάβι Μαρτίνεθ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα