Η σύγκριση του φετινού με τον περσινό Ολυμπιακό στην Ευρώπη!

Η σύγκριση του φετινού με τον περσινό Ολυμπιακό στην Ευρώπη!

Η σύγκριση του φετινού με τον περσινό Ολυμπιακό στην Ευρώπη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο gazzetta μία σύγκριση της φετινής με την περσινή εικόνα του Ολυμπιακού στα Κύπελλα Ευρώπης και κάνει διαπιστώσεις.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Να συνεχίσω σήμερα την ανάλυση της παρουσίας του Ολυμπιακού φέτος στα Κύπελλα Ευρώπης, σε μία σύγκριση με την περσινή!

Χωρίς πολλά πολλά, κάποιος μπορεί να χαρακτηρίσει καλύτερη την περσινή εικόνα, υπό την έννοια ότι π.χ. ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ την Άρσεναλ, από την οποία μάλιστα φέτος αποκλείστηκε στους 16, αλλά και ότι στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε ένα βαθμό παραπάνω και δη με την τότε φιναλίστ της διοργάνωσης Τότεναμ (2-2), ενώ είχε κι άλλα εντυπωσιακά παιχνίδια, έστω με ήττες, όπως το 2-3 από την Μπάγερν στο Καραϊσκάκη και το 2-4 από την Τότεναμ στο Λονδίνο, όπου είχε προηγηθεί 2-0. Επιπλέον, πέρυσι υποχρεώθηκε να περάσει τρεις γύρους για να φτάσει στους ομίλους (Πλίζεν, Μπασάκσεχιρ, Κράσνονταρ), ενώ φέτος είχε μόνο ένα αντίπαλο που έπρεπε να περάσει (Ομόνοια).

Από την άλλη, μπορούμε να επισημάνουμε ότι πέρυσι αντίπαλος του Ολυμπιακού για την 3η θέση στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ο Ερυθρός Αστέρας, ενώ φέτος η γαλλική Μαρσέιγ…Κι ότι σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα τα φετινά ήταν ίδια με τα περσινά: πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, 3η θέση και συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ κι εκεί πρόκριση έως τους 16 της διοργάνωσης…Μάλιστα, ακόμη και η διαφορά τερμάτων ήταν σχεδόν η ίδια: πέρυσι -7 (11-18) και φέτος -8 (9-17), υπολογίζοντας τα δέκα παιχνίδια, τα έξι της φάσης των ομίλων και τα τέσσερα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, αφού στα προκριματικά πέρυσι ήταν έξι ματς και φέτος μόνο δύο.

Δύο γκολ λιγότερα έβαλε λοιπόν φέτος ο Ολυμπιακός-του έλειψαν ακριβώς τα δύο γκολ που είχε σημειώσει πέρυσι ο Σεμέδο από στατικές φάσεις! Κατά τα άλλα, πέρυσι είχε βάλει πέντε γκολ ο σέντερ φορ Ελ Αραμπί (το ένα με πέναλτι), φέτος έβαλαν πέντε γκολ οι δύο σέντερ φορ, τρία γκολ ο Αραμπί και δύο ο Χασάν! Πέρυσι είχε ένα γκολ ο εξτρέμ Ποντένσε, φέτος ένα γκολ ο εξτρέμ Μασούρας. Πέρυσι ένα γκολ ο κόφτης Γκιγέρμε, φέτος ένα γκολ ο κόφτης Εμβιλά, κι οι δύο με μακρινά σουτ. Πέρυσι ένα γκολ από στημένη φάση ο Σισέ, φέτος ένα γκολ από στημένη φάση ο Μπουχαλάκης. Πέρυσι ένα γκολ με πέναλτι ο Βαλμπουενά, φέτος ένα γκολ με βολίδα ο Καμαρά…

Ο Σα πέρυσι είχε φάει 17 γκολ και φέτος επίσης 17! Το παραπάνω γκολ πέρυσι το είχε φάει ο Αλέν.

Ακόμη και στα λάθη που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» θα διαπιστώσουμε σοβαρές ομοιότητες!

Πέρυσι οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν κάνει τρία εντελώς αχρείαστα πέναλτι, ο Μεριά με την Τότεναμ εντός έδρας, ο Γκιγιέρμε με τον Ερυθρό Αστέρα εντός έδρας κι ο Αλέν με τη Γουλβς εκτός έδρας-φέτος έκαναν επίσης τρία εντελώς αχρείαστα πέναλτι ο Σισέ κι ο Ραφίνια με τη Μαρσέιγ εκτός έδρας κι ο Χολέμπας με την Πόρτο εντός έδρας!

Πέρυσι ο Μεριά είχε κάνει δώρο ένα γκολ στην Τότεναμ εκτός έδρας κι ο Τσιμίκας στην Μπάγερν εκτός έδρας-φέτος έκανε ένα γκολ δώρο ο Μπουχαλάκης στην Πόρτο εκτός έδρας κι ένα γκολ δώρο ο Χολέμπας στην Πόρτο εντός έδρας!

Θέλετε συνέχεια για τους «ερυθρόλευκους»;

Πέρυσι δέχθηκαν δύο γκολ από κόρνερ από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι-φέτος δύο γκολ από κόρνερ από την PSV, εντός κι εκτός έδρας!

Πέρυσι γκολ από στημένη φάση κι από την Μπάγερν εντός έδρας-φέτος γκολ από στημένη φάση κι από την Άρσεναλ εντός έδρας!

Πέρυσι γκολ από τη Γουλβς με σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να βρίσκει το πόδι του Μπουχαλάκη και να αλλάζει πορεία-φέτος γκολ από την PSV με σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να βρίσκει το πόδι του Παπασταθόπουλου και να αλλάζει πορεία!

Πέρυσι γκολ με μακρινά σουτ από την Τότεναμ εντός έδρας και την Μπάγερν πάλι εντός έδρας-φέτος δύο γκολ με μακρινά σουτ από την Άρσεναλ πάλι εντός έδρας, ένα με φάουλ από την PSV εκτός έδρας, ένα από την Πόρτο εντός έδρας κι ένα ακόμη από τη Σίτι εκτός έδρας!

Όπως μπορείτε να κατανοήσετε, είναι σαν να βλέπουμε ουσιαστικά το ίδιο έργο πέρυσι και φέτος, με πολύ ελαφρές παραλλαγές! Με το νόμισμα φυσικά να έχει δύο όψεις. Από τη μία την καλή, ότι η ομάδα διατηρείται για δεύτερη στη σειρά σεζόν σε ένα καλό, αρκετά υψηλό επίπεδο. Κι από την άλλη την κακή, ότι η ομάδα δεν βελτιώθηκε, έστω σε επίπεδο να μην κάνει χοντρά λάθη…

Μία παρατήρηση που μπορούμε εύκολα να κάνουμε: ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη δέχεται υπερβολικά πολλά γκολ από στημένες φάσεις κι από μακρινά σουτ. Από τα συνολικά 35 γκολ παθητικό, τα 20 είναι έτσι! Κόρνερ, φάουλ, πέναλτι, σουτ έξω από την περιοχή…

Είναι σαφές ότι σε αυτό το κομμάτι κάτι δεν γίνεται καλά. Κι είναι κρίμα να μην δέχεται ο Ολυμπιακός πολλά γκολ από την επιθετική ανάπτυξη των αντιπάλων του και να δέχεται τόσα πολλά από στημένα κι από μακρινά σουτ. Ειδικά δε με τα γκολ από μακρινά σουτ, είναι ξεκάθαρα δύο πράγματα. Πρώτον, πρέπει να γίνεται καλύτερη άμυνα κι από τους κεντρικούς χαφ κι από τους στόπερ στα σουτ από τα 25 μέτρα. Δεύτερον, αυτά τα σουτ δεν είναι και ό,τι το καλύτερο για τον Σα. Είναι υπερβολικά πολλά τα γκολ που έχει φάει από μακρινές αποστάσεις. Στην Άρσεναλ το είχαν παρατηρήσει και είχε δοθεί εντολή στο Καραϊσκάκη για συνεχώς σουτ από τα 25 και τα 30 μέτρα και κάπως έτσι μπήκαν δύο γκολ για τους Άγγλους, με το πρώτο δώρο του Πορτογάλου τερματοφύλακα.

Γενικά, ο Ολυμπιακός πέρυσι και φέτος σε γενικές γραμμές δεν είχε παρά ελάχιστες διαφορές. Στο 90’ κέρδισε 1-0 τη Μαρσέιγ, στο 87’ είχε κερδίσει 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα…Στο 88’ προκρίθηκε στην Ολλανδία επί της PSV, στο 119’ προκρίθηκε στην Αγγλία επί της Άρσεναλ…Μέχρι το 79’ έχανε 0-1 στο Μάντσεστερ (τελικό 0-3), μέχρι το 90΄ έχανε 0-1 στο Μόναχο (τελικό 0-2)…Ακόμη και το 0-2 από την Πόρτο εντός έδρας, εύκολα μπορούσε να ήταν ισοπαλία όπως το 2-2 πέρυσι με την Τότεναμ, όμως με το σκορ 0-1 ο Μασούρας είχε μία απίστευτη ευκαιρία και το 0-2 έγινε στο 80’ από βολέ του γκολκίπερ και λάθος του Χολέμπας…

Είναι αλήθεια, όμως, ότι πέρυσι ο Ολυμπιακός συνήθως το έκανε με κάπως καλύτερο στιλ, κάτι που φέτος είδαμε μόνο στο 4-2 επί της PSV. Π.χ. και φέτος έχασε με ένα γκολ από τη Σίτι στο Καραϊσκάκη (0-1) και πέρυσι έχασε με ένα γκολ από την Μπάγερν στο Καραϊσκάκη (αλλά με 2-3)…Και φέτος έχασε με δύο γκολ διαφορά στο Πόρτο (0-2) και πέρυσι έχασε με δύο γκολ διαφορά στην Τότεναμ (αλλά με 2-4)…

Πού θέλω να καταλήξω: ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς πάνω απ΄ όλα είναι ομάδα, όχι άτομα. Και τα χαρακτηριστικά μίας ομάδας δεν αλλάζουν εύκολα. Πάνω κάτω ίδια είναι, με τα καλά της και με τα άσχημα της. Απλά εμείς νομίζουμε ότι θα αλλάξουν με άλλους παίκτες. Γνώμη μου είναι ότι θεαματικά δεν μπορεί να αλλάξουν…

Άσχετο:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.