Μάντσεστερ Σίτι – Γκλάντμπαχ 2-0: Δεύτερος περίπατος και πρόκριση με show… Γκουαρδιόλα (vid)

Μάντσεστερ Σίτι – Γκλάντμπαχ 2-0: Δεύτερος περίπατος και πρόκριση με show… Γκουαρδιόλα (vid)

bet365

Περίπατος στη Βουδαπέστη… μέρος 2ο. Χωρίς κλασικό φορ, αλλά με μία επιθετική τετράδα χάρμα ιδέσθαι, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε ό,τι ήθελε στην «Puskas Arena» απέναντι στη Γκλάντμπαχ και με δεύτερο 2-0 πέρασε πανηγυρικά στους «8».

Ενόψει του ματς, δήλωνε πως αυτή η Μάντσεστερ Σίτι είναι η χειρότερη ομάδα που έχει προπονήσει, με στόχο να κατευνάσει τα πνεύματα. Πώς όμως να γίνει πιστευτός όταν σε κάθε ματς οι Πολίτες παρουσιάζουν και μια καινούρια ιδέα και είναι ακόμη πιο εντυπωσιακοί; Με το ικανό σκορ του πρώτου αγώνα και το χαμηλό, όπως αποδείχθηκε, εμπόδιο της Γκλάντμπαχ να έχουν γείρει την πλάστιγγα προς το μέρος τους, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έπαιξε με φορ-φάντασμα, ήταν και πάλι κυριαρχική και μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο τη ρεβάνς στην «Puskas Arena», τσεκάροντας δια περιπάτου το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν χαοτική κι αυτό είχε φανεί και στο πρώτο ματς. Κάπως έτσι, οι Πολίτες βρήκαν όσο πιο εύκολα γινόταν τον δρόμο προς τα δίχτυα και το προβάδισμα που θα καθιστούσε διαδικαστική υπόθεση το υπόλοιπο του αγώνα. Μόλις στο 12’, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε χάρη στο «μαγικό» αριστερό του άνοιξε το σκορ, με έναν «κεραυνό» που χτύπησε στο οριζόντιο και κατέληξε στα δίχτυα. Ήταν το γκολ Νο100 της χρονιάς για τη Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις, επίτευγμα που πετυχαίνει σταθερά όποια ομάδα προπονεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα από το 2008-09 και την αρχή της καριέρας του!

Λίγο αργότερα, στο 18’, ο Φόντεν εκτέλεσε άριστα την αντεπίθεση κινούμενος στον άξονα και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Γκουντογκάν, ο οποίος τελείωσε ιδανικά για το 2-0, έφτασε τα 15 γκολ στη σεζόν κι εκτός από πρώτος σκόρερ των Πολιτών φέτος, είναι και ο Νο1 Γερμανός σκόρερ στις Top-5 Λίγκες της Ευρώπης.

Το τρικ του Γκουαρδιόλα με φορ «στα χαρτιά» τον… Ντε Μπρόινε και ουσιαστικά τέσσερις παίκτες σε εναλλασσόμενο ρόλο αποδείχθηκε ευρηματικό, με τους Μπερνάρντο Σίλβα-Φόντεν-Μαχρέζ-Γκουντογκάν να κινούνται διαρκώς και τη Σίτι να παρουσιάζει την πιο ρευστή διάταξή της στη φετινή σεζόν. Σύστημα που ο Πεπ, μάλλον, τέσταρε ενόψει της πιο δύσκολης συνέχειας, αφού η ρεβάνς κόντρα στα Πουλάρια είχε κριθεί και αν ο Μαχρέζ ήταν πιο ομαδικός στην τελική προσπάθεια (4 τελικές), το σκορ θα είχε ξεφύγει.

Έτσι, οι Σίτιζενς προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «8», διατηρώντας καθαρό παθητικό για παραπάνω από 700 σερί λεπτά στο Champions League (από την 1η αγωνιστική με την Πόρτο) κι έγινε μόλις η 3η ομάδα στην ιστορία του θεσμού με επτά διαδοχικά ματς χωρίς να δεχτεί γκολ (μετά τη Μίλαν το 2005 και την Άρσεναλ το 2006). Κι από την άλλη, η Γκλάντμπαχ αποχαιρέτησε τον θεσμό, παραδομένη στην πτώση που διανύει σταθερά μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Μάρκο Ρόζε για τη Ντόρτμουντ το καλοκαίρι (9 σερί ματς χωρίς νίκη).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας (69’ Λαπόρτ), Στόουνς, Κανσέλο (64’ Ζιντσένκο), Ρόδρι (63’ Φερναντίνιο), Γκουντογκάν (69’ Στέρλινγκ), Μπερνάρντο Σίλβα (75’ Αγουέρο), Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Φόντεν

Γκλάντμπαχ (Μάρκο Ρόζε): Ζόμερ, Λάινερ, Γκίντερ, Ελβέντι (88’ Γιάντσκε), Μπενσεμπαϊνί (88' Βεντ), Χόφμαν, Νόιχαους, Ζακάρια, Στιντλ (80’ Τραορέ), Εμπολό (65’ Βολφ), Τιράμ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα